nega-lica -pilig

Iako postoje brojna industrijski spravljena sredstva za ovu svrhu, činjenica je da prirodni piling za lice ima mnogo bolji efekat na kožu, a uz to nema negativnih efekata, što se ne može reći za gotove pilinge.

Prirodni piling za lice je vrlo važno primenjivati barem jednom nedeljno, ukoliko želite da koža vašeg lica uvek bude blistava i čista. Jedino kada se savetuje dodatan oprez u korišćenju ovakvog tretmana, jeste ako su na licu prisutne akne i bubuljice. U tom slučaju treba primenjivati prirodni piling za lice koji odgovara tom tipu kože i koji se jednostavno nanosi na kožu lica, bez dodatnog trljanja.

Zašto je važan piling za lice

Da biste shvatili zašto je važan piling za lice dovoljno je samo da znate da se na ovaj način vrlo uspešno uklanjaju mrtve ćelije na koži i time na prvom mestu pomažete svojoj koži da bude zdravija, čistija i svežija.

 

Koliko često treba raditi piling lica

Kako se pripadnice lepšeg pola često pitaju koliko često treba raditi piling lica, valjalo bi i pronaći adekvatan odgovor na to pitanje. Međutim, činjenica je da ne postoji univerzalan odgovor, a ponajviše zato što sve zavisi od toga kakva je koža vašeg lica.

U većini slučajeva se savetuje piling lica raditi jednom u toku nedelje, mada ako je koža lica naročito zaprljana, a određeni prirodni piling za lice vam naročito prija, možete ga primenjivati i dva puta tokom sedmice. Najčešće se preporučuje dva puta nedeljno raditi piling, ukoliko je koža na licu masnija. Međutim, kod suvlje ili suve kože ne bi valjalo da to radite češće od jednom nedeljno.

Piling lica kod kuće

Piling lica kod kuće bi trebalo da predstavlja osnov nege svake žene, a prvenstveno zato što postoji veliki broj recepata za njegovu pripremu koji uopšte nisu skupi, a sastojke za njih uglavnom svi imamo u kući. Uz to, da biste uradili piling za lice kod kuće dovoljno vam je bukvalno pet minuta, tako da ne iziskuje neki naročit utrošak vremena.

Piling za lice od morske soli

Ako pomešate morsku so sa maslinovim uljem, u istoj razmeri dobićete odličan piling za lice od morske soli. Ovom smesom samo masirate kožu lica, ali vodite računa da ta masaža ne bi trebalo da traje dugo. Optimalno vreme je 30 – 45 sekundi za jedan pokret.

Piling za lice od kukuruznog brašna

Jedan od najjednostavnijih recepata za pripremu pilinga, jeste i piling za lice od kukuruznog brašna, a za njegovu pripremu će vam biti potrebno : 3 – 4 supene kašike kukuruznog brašna, 250 mililitara mleka, malo kukurznog ulja i par kapi eteričnog ulja po ozboru, a najbolje je onog od lavande.

Najpre dodajte brašno u mleko i zagrevajte na tišoj vatri, u z neprekidno mešanje 20 – ak minuta. Kada se u potpunosti ohladi procedite ga i to najbolje kroz gazu, pa dodajte kukuruzno i eterično ulje.

Ovako pripremljen piling za lice od kukuruznog brašna nanesite na lice i držite dok se u potpunosti ne osuši, pa isperite vodom. Poželjno je da prilikom nanošenja i blago masirate lice.

Prirodni piling lica sa grizom

Ako vas zanima prirodni piling za lice sa grizom, imajte na umu da je on najlakši za primenu od svih navedenih, a biće vam potreban samo griz. Vrlo jednostavno, nakvasite blago ruku, umočite u pripremljen griz, pa istrljajte kožu lica, obraćajući posebnu pažnju na regiju oko nosa i brade. Nakon toga isperite lice mlakom vodom.

Piling za lice sa šećerom

Prirodni piling za lice sa šećerom se vrlo često koristi, a biće vam potrebno samo malo šećera i malo meda. Poželjno je da šećer bude smeđi, ako je moguće. Izmešajte po jednu kašičicu meda i šećera, pa dobijenom smesom jednostavno istrljajte lice i isperite.

Prirodni piling za lice sa medom

Kao i ostali, tako se i prirodni piling za lice sa medom priprema vrlo jednostavno, a osim meda, biće vam potreban još i sok od limuna i pšenične mekinje. Mera je : 2 supene kašike meda, 1 supena kašika mekinja i sok od polovine limuna.
Najpre rastopite med na pari, pa kada se prohladi, dodajte ostale sastojke, izmešajte i nanesite na lice. Prirodni piling za lice sa medom bi trebalo da stoji oko 30 minuta, nakon čega ga jednostavno isperete mlakom vodom.

Piling za lice od sode bikarbone

Piling za lice od sode bikarbone se priprema od sode bikarbone i vode, a razmera je 3: 1, odnosno 3 supene kašike sode bikarbone i 1 supena kašika vode. Ovu smesu blago utrljavate, a zatim ostavite da odstoji kratko, ne duže od 10 minuta, te nakon isteka tog vremena isperete mlakom vodom.

Piling za lice od kafe

Piling za lice od kafe važi ne samo za najjeftini, nego i za najbolji prirodni piling za lice koji možete da pripremite kod svoje kuće. Jednostavno, soc od kafe nanesete na kožu lica, uz blago vlaženje ili ruke kojom nanosite ili čitavog lica, pa kada se osuši isperite ga.

Ukoliko koristite piling za lice od kafe savet je da lice ispirate hladnom, a ne mlakom vodom.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply