Perut je nešto veoma neprijatno zbog čega se mnogi ljudi stide svoje kose. Međutim, postoje lekovi koji sprečavaju pojavu peruti i koji mogu da reše ovaj problem.

Predstavljamo vam lekove protiv peruti koji su jednostavni i efikasni, a pritom su dosta jeftiniji od šampona koji su puni hemije.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je odlično za mnoge stvari i odličan je alat za hidrataciju i čišćenje. Ugrejte malo maslinovog ulja u mikrotalasnoj pećnici i primenite na oblast u kojoj imate perut kružnim utrljavanjem. Nakon sat vremena, isperite šamponom.

Sok od limuna

Sok od limuna je jedan od najboljih prirodnih lekova za perut. Prosto iscedite jedan limun i pomešajte sa vodom, a zatim izmasirajte skalp glave limunovom korom pre nego što ga isperete rastvorom limunovog soka.

resite se peruti

Jabukovo sirće

Pomešajte 60 ml jabukovog sirćeta sa 60 ml vode i prespite u sprej bocu. Poprskajte svoju kosu, a naročito koren i pazite da se ne poprskate u oči. Zatim obmotajte kosu peškirom i operite je normalno nakon sat vremena.

Soda bikarbona

Utrljajte malo sode bikarbone u mokru kosu. Radite to oko nedelju dana umesto pranja kose šamponom i vaša kosa će početi da proizvodi svoje prirodno ulje. Ukoliko vam kosa postane previše suva, smanjite količinu sode bikarbone.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply