Ružina vodica za lice, upotreba, cena, gde kupiti

Gotovo svako ko je otišao na letovanje u Bugarsku ili Tursku uz različite sitnice koje pazari u ovim zemljama donese i makar jednu flašicu ružine vodice, uzevši u obzir da su ove dve zemlje njeni najveći proizvođači na svetskom nivou.

Ružina vodica upotreba

Kada je u pitanju ružina vodica, upotreba koju ona ima ne podrazumeva samo uobičajenu negu kože lica, već se koristi i da ukloni njene nedostatke, a na prvom mestu se tu misli na ublažavanje podočnjaka, te smanjivanje vidljivosti bora. Zapravo, ružina vodica se koristi za čišćenje kože bilo kog tipa, a poznato je i da je ona univerzalono sredstvo za ublažavanje bora, te da koži vraća prirodnu vlažnost.

Ružina vodica za lice

Ipak, najčešće se koristi ružina vodica za lice i to primarno za čišćenje lica, ali i njegovu negu. Osim što sužava pore koje su proširene, ona je odlična i z kožu, jer sprečava različite upalne procese koji dovode do pojave akni i bubuljica.

Ružina vodica može da se primenjuje i za sprečavanje iritacija na koži, a smatra se da smiruje upalu i crvenilo na koži, tako da je mogu čak koristiti i muškarci nakon brijanja.

ruzina vodica za lice

Kada se koristi ružina vodica za lice, ona je dokazano pozitivna i za kožu, jer utiče i na smanjenje bora, a koži vraća vlažnost. Uz to, kada se primenjuje za čišćenje lice, ona zapravo izvlači ne samo prljavštinu, već o masnoću koja se nakupila u porama.

Loading...

Kako se pravi ružina vodica

Recept za ružinu vodicu nije naročito komplikovan, a dobro je što sada svako može da otkrije kako se pravi ružina vodica. Od sastojaka će vam biti potrebno 3 pune šolje latica od ruže i 500 mililitara vode. Podrazumeva se da latice treba da operete, a najbolje je da koristite destilovanu vodu, koju treba da prokuvaate i ostavite da vri oko 10 minuta. Pripremljene latice stavite u staklenu teglu, pa odmah prelijte proključalom vodom.

Da bi vaš recept za ružinu vodicu bio uspešan, morate imati na umu da je neophodno da teglu odmah zatvorite poklopcem, te da je ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi, sve dok se ne prohladi. Zatim se tečnost jednostavno procedi ili kroz gazu ili kroz cediljku i sipa u staklene posude, pa tako čuva na hladnom mestu, a najbolje je u frižideru.

Sada ste videli kako se pravi ružina vodica i sasvim je jasno da je proces vrlo jednostavan, ali postoji jedna mana, a to je njen rok trajanja. Ovako pripremljena tečnost se može koristiti najduže između 10 i 14 dana, a nakon toga je potrebno napraviti novu količinu. U zavisnosti od vaših potreba, recept za ružinu vodicu možete modifikovati, te praviti mnogo manje količine rastvora.

Cena ružine vodice

Sasvim očekivano i cena ružine vodice nije naročito visoka, a ona se u našoj zemlji kreće između 200 i 300 dinara i to za pakovanje od 50 mililitara.

Ali, bez obzira koja je cena ružine vodice, morate posebno da obratite pažnju na sastojke, te da u svakom slučaju kupite i koristite onu koja nema dodate nikakve hemikalije koje će joj produžiti rok upotrebe.

Gde kupiti ružinu vodicu

Ako vas zanima gde možete kupiti ružinu vodicu, idealan odgovor bi bio da je najbolje da je napravite sami ili, pak da donesete originalnu tečnost iz Turske ili Bugarske. Ali, kako ljudi obično vole da kupe preparat, pre nego da ga naprave, to se u bolje opremljenim prodavnicama zdrave hrane može kupiti i ružina vodica.

loading...
Loading...