Sasi dijeta

Da li ste čuli za sasi vodu? Sastojci u sasi vodi, ne samo da su ukusni, već jedan od sastojaka, đumbir, takođe pomaže da umirite gastrointestinalni trakt.

Sasi voda je osnovni alat u okviru sasi dijete, koja ima mnogo zdravstvenih prednosti, pored toga što je odlična za mršavljenje.

Dijetu za ravan stomak su osmislile nekadašnji urednik jednog magazina, Liz Vakarielo i nutricionista Sintija Sas. Urednici magazina su ukazali čast Sintiji Sas zbog kreiranja ove dijete tako što su po njoj nazvali sasi vodu.

Verovatno ste čuli da je potrebno oko osam čaša vode dnevno za adekvatnu hidrataciju. Pijenje vode, pa čak i konzumiranje “vodene” hrane poput dinje, zelenila i drugog voća i povrća ima ogromne zdravstvene prednosti, uključujući i suzbijanje umora. Ali, možda najvažnija korist od pravilne hidratacije je da pomaže u održavanju ravnoteže vaših telesnih tečnosti i sprečava zadržavanje vode. Pravilna hidratacija takođe pomaže u sprečavanju zatvora, što može dovesti do nadimanja.

Osam čaša vode je samo smernica – individualne potrebe za unosom tečnosti variraju u zavisnosti od nivoa aktivnosti i tela. Ali osam čaša je dobra polazna tačka. Sve tečnosti (voda i hrana koja sadrži vodu) su uračunate u ukupnom unosu tečnosti.

sasi dijeta za ravan stomak

Sasi dijeta:

Da biste ”držali” sasi dijetu, potrebno je da tokom 4 dana, svaki dan, napravite svež sasi napitak (recept ćemo navesti na kraju ovog članka). Tek posle 4 dana mogu se videti neki rezultati.

Sasi vodu pre upotrebe možete i procedititi, i to svaki put kada je sipate u čašu. Najbolje je da počnete da je pijete odmah na početku dana, pre doručka. Poenta je da do kraja dana popijete jednu dozu sasi vode (bokal od 2 litra vode uz dodatak odabranih sastojaka) – i tako iznova pravite svaki dan, tokom 4 dana.

Sam sasi napitak neće učiniti čudo, da se razumemo, ali u kombinaciji sa umerenom i zdravom ishranom, koja podrazumeva 5 manjih obroka, uz redovnu i umerenu fizičku aktivnost – vaš stomak će postati ravan, a struk tanji – a sve to bez iscrpnih dijeta koje podrazumevaju gladovanje!

Osim što je sasi dijeta odlična za mršavljenje, daje odlične rezultate i kad je detoksikacija organizma u pitanju.

Sasi dijeta – rezultat: za mesec dana možete izgubiti 10-12 kg!

Sasi voda za mršavljenje

Moderno doba podrazumeva konzumiranje uglavnom prerađene i brze hrane, kao i manjak fizičke aktivnosti usled načina života koji prevashodno podrazumeva sedenje i rad na računaru – što sve zajedno da dovodi do porasta gojaznosti među ljudima. Zato se svakim danom pojavljuje sve veći broj različitih dijeta, za koje se tvrdi da daju instant rezultate kada je mršavljenje u pitanju. Sasi voda za mršavljenje od vas ne traži da gladujete ili da uskratite sebi neke namirnice – samo konzumiranje sasi napitka, uz zdravu ishranu i redovnu fizičku aktivnost – daje zapanjujuće rezultate kada je mršavljenje u pitanju!

sasi dijeta

U čemu je tajna sasi vode?

Tajna je u njenom sastavu, koji osim što čisti i detoksikuje vaš organizma – pomaže vam i da smršate na zdrav i bezbedan način. Sasi voda za mršavljenje daje fenomenalne rezultate, ukoliko se pridržavate svih pravila sasi dijete.

Sasi voda ima sposobnost da vas hidrira, ubrzava metabolizam, ubrzava varenje hrane, čisti i detoksikuje organizam, ubrzava proces topljenja masti – što je i više nego dovoljno za mršavljenje.

Đumbir – ubrzava metabolizam i poboljšava varenje hrane.

Krastavac – sadrži dosta vode i predstavlja odličnu dijetalnu namirnicu, a vitamini i minerali iz njega su značajni za vaš organizam.

Limun – ubrzava proces sagorevanja masti.

Nana – rešava probleme sa varenjem hrane, podstiče bolje varenje.

Sasi voda za ravan stomak i tanje butine

Poznato je da sasi voda sadrži 0 kalorija i da sama voda uveliko pomaže mršavljenju, a sastojci iz sasi vode efikasno ubrzavaju proces sagorevanja masnih naslaga i na taj način stomak čine ravnim, a obim butina manjim.

Sasi voda za ravan stomak i tanje butine daje odlične rezultate! Stručnjaci čak tvrde da možete izgubiti i do 10 cm u obimu, nakon nekoliko dana sasi dijete.

Recept za sasi napitak

Kako da napravite sasi napitak? Sasi napitak možete napraviti od pažljivo odabranih sastojaka, koje ćemo navesti u nastavku.

Recept za sasi napitak:

– 2 litra vode (oko 8½ šolja vode), poželjno filtrirane ili prokuvane

– 1 kašičica sveže rendanog đumbira

– 1 srednji krastavac, oljušten i isečen na tanke kolutove

– 1 srednji limun, isečen na tanke kolutove

– 12 svežih listova nane.

Pomešajte sve navedene sastojke u velikom bokalu i ostavite da odstoji u frižideru preko noći. Popiti ceo bokal do kraja svakog dana.

Sasi dijeta – iskustva:

Iskustva sa sasi dijetom su i više nego pozitivna! Napominjemo, podrazumeva se da uz konzumiranje sasi vode, praktikujete i zdravu ishranu i redovnu fizičku aktivnost, kako bi postignuti rezultati bili zadovoljavajući.

Sаsi vodа se ne preporučuje trudnicаmа i dojiljama, a takođe ni osobama koje imаju stomаčne probleme ili аlergiju nа neki od sastojaka u sasi vodi.

Danas je sasi voda posebno popularna, ne samo zbog toga što podstiče mršavljenje i topljenje masti sa kritičnih delova tela – nego i kao lekoviti napitak koji detoksikuje telo, što nam je naročito potrebno danas usled sve nezdravije ishrane i načina života.