sok

Ova priprema je izuzetno efikasna kod suzbijanja kašlja kod dece i ojačavanja imuniteta.

Ovaj recept namenjen je deci koja kašlju danima i može se čuti krkljanje u plućima. Zapravo, jedna čaša ovog soka će rešiti problem šlajma i povratiće imunitet.

Sastojci:

  • 1 šolja oljuštenog ovasa
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja vode

Priprema:

Dobro isperite ovas i stavite ga u lonac sa šoljom vode i šoljom šećera (zapremina šolje 200ml). Ostavite mešavinu da proključa i pustite da ključa nekoliko minuta. Najbolje je mešavinu skuvati uveče i ostaviti mešavinu da odstoji preko noći.

Ujutru ocedite ovas i tečnost sačuvajte u tegli. Teglu držite u frižideru. Od ove mešavine ćete imati dovoljno soka za 4 do 5 dana.

Primena:

Svako jutro detetu dajte jednu malu čašu soka (oko 30ml) da popije na prazan stomak i to činite narednih 40 dana.

Nakon toga napravite pauzu od 15 dana i zatim nastavite da dajete sok narednih 40 dana. Dete će izbaciti šlajm i poboljšati opali imunitet.

Važno je da ne preskačete dane, dete mora piti ovaj sok 40 dana, pa nakon pauze od 15 opet početi da pije sok i narednih 40 dana.

Kada završite ovaj tretman sa detetom, njemu više neće biti potreban ovaj sok jer će biti manje sklono prehladama i virusima.

Zašto ovas?

Studije su pokazale da je ovas jedna od biološki najvrednijih namirnica na svetu, ali takođe i lekovita biljka!

Ukoliko se ukloni nesvarljiva pleva sa zrna, ona sadrže mnogo kvalitetnih lekovitih i bioloških aktivnih supstanci, a između ostalih i lecitin, vitamine A i B, razne vrste proteina i kiselina, niacin, biotin, kalcijum, gvožđe, fosfor, cink, kalijum, magnezijum, jod i druge ključne elemente za život.

Sluz od ovasa pripremljena u vidu supe ili kaše je nezamenljiva hrana za pacijente koji se oporavljaju od operacije stomaka i creva, čireva, žutice, i bolesti pluća i grla, žučne kese, bubrega, cirkulacionog sistema i dijabetesa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply