Osobe koje pate od čestih infekcija urinarnog trakta ili, pak kamena ili peska u bubregu često pribegavaju najrazličitijim vidovima lečenja. Iako je vrlo često gotovo neophodno korišćenje farmaceutskih sredstava u vidu različitih lekova, čini se da se urinarne infekcije uspešno leče i čajevima, ali i mnogim drugim prirodnim lekovima.
Jedan od lekova, koji barem prema dosadašnjim istraživanjima i pokazateljima uspešno leči mnoge urinarne infekcije svakako je instant čaj poznat pod nazivom ” Solubitrat “. Ali, nažalost reč je o stranom proizvodu, koji se u našoj zemlji još uvek ne može naći u slobodnoj prodaji. Mada, na brojnim forumima širom interneta možete pročitati podatak da postoji zamena za ovaj čaj ili da, pak može da se nabavi u slobodnoj prodaji u toj i toj apoteci, no kako te informacije ipak nisu zvanične i autor ovog teksta ih nije proverio, ne možemo stajati iza njih.

Jedno je sigurno, instant čaj ” Solubitrat ” proizvodi ” Heumann Pharma GMBH & Co. KG “, a nosilac dozvole za proizvodnju je firma ” Sanova Pharma “, Beč, Austrija i u ovoj zemlji, ali i u Nemačkoj recimo se može naći u slobodnoj prodaji, u apotekama.

Postavlja se pitanje u čemu je tajna ovog čaja, pa on dokazano leči pesak u bubregu, ali i kamenje, te čisti uspešno čitav urinarni trakt. Prema nekim indicijama, instant čaj ” Solubitrat ” pomaže i u lečenju uporne pakterije Ešerihije koli.

Sastav ” Solubitrat ” instant čaja

Kako je navedeno na zvaničnoj specifikaciji ovog instant čaja, on je sačinjen od sledećih biljaka, to jest njihovih ekstrakata ili ulja:

– ulje od komorača ( lat. Aetheroleum Foeniculi )
– ekstrakt lista breze ( lat. Extractum Betulae )
– ekstrakt biljke Orthosiphon ( lat. Extractum Ortosiphonis )
– ekstrakt biljke Solidaginis ( lat. Extractum Solidaginis )

Kako deluje ” Solubitrat ” instant čaj

Koliko je poznato, instant čaj ” Solubitrat “, pored toga što je vrlo lagan za pripremanje i vrlo prijatnog ukusa, zahvaljujući ektraktu lista breze i ekstraktu biljke Solidaginis, to jest njene podvrste Goldenrod smanjuje rizik od zapaljenja urinarnog trakta, te ublažava grčeve i nadutost. Razlog zbog koga se instant čaj ” Solubitrat ” smatra odličnim sredstvom za lečenje Ešerihije koli jeste i činjenica da on pomoaže čišćenje celog urinarnog trakta, otklanjajući na taj način ne samo pesak i kamenje, već i sve bakterije. Poznato je, takođe da ” Solubitrat ” instant čaj suzbija upale, ali i ublažava bolove ukoliko upala već postoji, ispirajući na potpuno prirodan način ceo urinarni trakt i izbacujući sve štetne materije iz njega.

Ekstrakt lista breze je poznati prirodni diuretik, dok ekstrakt biljke Solidaginis, to jest jedne njene podvrste poznate kao Goldenrod pomaže u borbi protiv infekcija urinarnog trakta.

Imajte na umu da ” Solubitrat ” instant čaj ne sadrži gluten, pogodan je za dijabetičare, jednostavan za pripremu, brzo rastvorljiv, prijatnog ukusa, što se sve zajedno navodi kao posebna prednost.

No, ipak nemojte zaboraviti da postoji ograničenje u korišćenju ” Solubitrat ” instant čaja, a što ćete podrobno moći da pročitate na samom pakovanju. U suštini, nije preporučljivo koristiti ” Solubitrat ” instant čaj ukoliko osoba ima teško oštećenje bubrega ili je, pak preosetljiva na neku od komponenti. Takođe, na pakovanju je navedeno i da je korišćenje ” Solubitrat ” instant čaja moguće i tokom trudnoće i dojenja, ali uz naročit oprez i svakako savetovanje sa ginekolom ili pedijatrom.

Cena ” Solubitrat ” instant čaja

Iako ga nema, još uvek u slobodnoj prodaji u našoj zemlji, valja imati na umu da ” Solubitrat ” instant čaj u Austriji i Nemačkoj košta nešto više od 5 evra po pakovanju.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply