Naučnici su potvrdili da je med veoma efikasan za lečenje mnogih bolesti, a u kombinaciji sa cimetom postaje smrtonosno oružje protiv virusa, visokog holesterola i šećera, ali i drugih neprijatelja našeg organizma.

Možda zvuči neverovatno, ali mešavina meda i cimeta leči gotovo sve bolesti. Najbolje od svega je to što je ova relativno jeftina hrana dostupna gotovo svuda.

Evo kod čega sve pomažu med i cimet:

Srčane bolesti

Napravite pastu od meda i cimeta u prahu, namažite na hleb umesto džema i jedite redovno za doručak. Ova kombinacija će smanjiti nivo holesterola u arterijama i sprečiti srčane napade.

Artritis

U čaši tople vode pomešajte dve kašike meda i kašiku cimeta u prahu. Popijte ujutru i uveče. Uz redovnu konzumaciju možete izlečiti čak i hronični artritis.

cimet i med za mrsavljenje

Infekcija žučne kese

U čaši tople vode pomešajte dve kašike cimeta u prahu i jednu kašiku meda i pijte ovu smešu svakog dana. Ova kombinacija će pobiti sve štetne mikrobe u žučnoj kesi.

Holesterol

Stavite dve kašike meda i tri kašičice cimeta u veću šolju čaja. Kada popijete ovaj čaj, nivo holesterola će vam pasti za 10% već u prva dva sata.

Prehlada

Ako imate problema sa prehladom, uzmite jednu kašičicu meda i jednu četvrtinu kašičice cimeta. Unosite ovu kombinaciju tri dana zaredom. To će rešiti vaše probleme sa prehladom, hroničnim kašljem i začepljenjem sinusa.

Bol u stomaku

Med i cimet u kombinaciji leče čak i bol u stomaku. Ukoliko redovno unosite ovu kombinaciju, možete rešiti i čir na želucu.

Imuni sistem

Dnevni unos meda i cimeta u prahu jača imuni sistem i štiti telo od bakterija i virusa.

Grip

Španski lekari su otkrili da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju viruse i štite organizam od gripa.

Mršavljenje

Prelijte prokuvanu vodu preko meda i cimeta u prahu i popijte čašu tako pripremljenog napitka svakog jutra na prazan stomak, oko pola sata pre doručka. Uz redovno konzumiranje, začas ćete izgubiti višak kilograma.

Zadah

Grgoljajte toplu vodu sa medom i cimetom svakog jutra i začas ćete rešiti sve vaše probleme sa zadahom.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply