Suva i oštećena kosa najčešći uzroci

Upotreba fena i pegle, izlaganje suncu, hlorisana voda… postoji mnogo faktora koji mogu da oštete kosu i učine da izgleda loše. Pored korišćenja kozmetičkih proizvoda koji pomažu da oporavite oštećenu kosu, postoje i mnogi drugi prirodni lekovi koji mogu pomoći da ojačate kosu i održavate je u odličnom stanju. Zato, ćemo u ovom članku detaljno objasniti kako da napravite maske za suvu i oštećenu kosu.

Sadržaj:

  • Maska od jaja za suvu i oštećenu kosu
  • Maska od kvasca za oštećenu kosu
  • Esencijalna ulja za slabu i oštećenu kosu
  • Tonik za suvu i oštećenu kosu

suva i ostecena kosa

Maska od jaja za suvu i oštećenu kosu

Jedna od najboljih maski koju možete pripremiti za suvu i slabu kosu zasniva se na jajima, maslinovom ulju i medu. Jer ova tri prirodna sastojka hrane i jačaju kosu.

Da biste napravili ovu masku, trebate da umutite jaje u maloj posudi i dodate kašiku maslinovog ulja, dve kašike meda i mešate energično tako da svi pomešani elementi čine homogenu smesu. Kada je spremna, trebate da nanesete masku od jaja na vlažnu kosu, sa fokusom na koži temena i ostavite je na pola sata a kosu pokrijte peškirom kao turbanom. Nakon tog vremena, isperite toplom vodom i operite kosu kao i obično.

Maska od kvasca za oštećenu kosu

Postoje mnoge pozitivne osobine kvasca za kosu i jedna od njih je i da pomaže u jačanju kose i sprečava prekomerno opadanje. Imajte na umu da postoje različiti načini primene kvasca za kosu i sve će biti veoma korisne u poboljšanju zdravlja kose. Međutim, u borbi protiv suve i oštećene kose, predlažemo mešanje bademovog ulja sa kvascem da se formira krema koja će služiti kao maska.Takođe preporučujemo da je ostavite da deluje oko 10 minuta i, ako je moguće, da pokrijete glavu najlonom da povećate njenu efikasnost.

Esencijalna ulja za slabu i oštećenu kosu

Isto tako, mnoga eterična ulja mogu pomoći da vašu kosu učine zdravom i da ona izgleda mnogo lepše a direktna primena lovorovog  ulja može biti veoma efikasna.

A, takođe možete pripremiti masku sa dve kašičice maslinovog ulja, dve kašike timijanovog ulja i dve kašike arganovog ulja. Tri veoma hranljive i očuvajuće biljke za suvu i oštećenu kosu kosu. Kada je primenjujete, najbolje da to raditepod tušem: morate je naneti slobodno na kožu glave, ostaviti da deluje 5 minuta, a zatim isprati. Zatim operite kosu sa vašim uobičajenim šamponom.

Tonik za suvu i oštećenu kosu

Ako više preferirate tonik za kosu umesto maske za oštećenu kosu, preporučujemo vam da pripremite mešavinu od:

  • 3 kašike ruzmarina, svežeg ili sušenog
  • 3 kašike rastavića
  • 2 kašike aloja vere
  • 3 kašike koprive
  • litar vode

Imajte na umu da je za 15 dana kvašenja potrebno da se svi ovi sastojci drže u zatvorenoj posudi i trebate da ih mešate dnevno. Isto tako, najprikladnija će biti da primena ovog tonika na kosu pre spavanja a kosa bi trebalo da bude pokrivena sa peškirom; nakon buđenja, vi samo operite kosu kao i obično.

Ako želite da čitate još sličnih članaka kao za maske za suvu i oštećenu kosu, mi vam predlažemo da posetite deo o nezi kose.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply