Kako skinuti neželjenu farbu sa kose kod kuće

Da li ste nezadovoljni novom bojom kose? Želite da uklonite staru boju sa kose bez upotrebe izbeljivača? Da li ste ofarbali kosu nekoliko nijansi svetlije nego što ste hteli, pa želite da primenite malo više boje ili tamniju nijansu boje? Ako vam je kosa tamnija nego što se očekivalo, pročitajte nekoliko brzih metoda za skidanje farbe sa kose.

Kako isprati boju sa kose – možda vam se čini teško, ali uz pomoć navedenih metoda – to nikad nije bilo lakše! Zašto da trpite boju kose koja vam ne odgovara, kad možete skinuti neželjenu farbu sa kose kod kuće. Osim sredstava za uklanjanje boje koja se mogu kupiti u apoteci ili kozmetičkim drogerijama – probajte neke prirodne metode koje će takođe dati odlične rezultate!

kako skinuti boju sa kose

Kako skinuti neželjenu farbu sa kose kod kuće?

Deterdžent za odeću

Ako se pitate – kako skinuti crnu boju sa kose – koristite puder ili deterdžent za pranje odeće. Kosa koja je bojena crno može da se vrati na svetlije u roku od 5 pranja.

Nemojte koristiti deterdžent za izbeljivanje ili sa bilo kakvim sastojcima koji imaju svojstvo izbeljivanja. Jednostavan, prirodni deterdžent za veš će dobro raditi.

Navlažite svoju kosu i radite sa kašikom deterdženta u isto vreme. Trudite se da vam deterdžent ne dospe u oči, uši ili usta kada perete kosu sa deterdžentom.

Budite oprezni, koren kose će se brže posvetleti od vaših krajeva, pa razmislite o šišanju ako želite da vaša kosa ima više jedinstvenu boju.

Ispiranje kose sa sirćetom

Većina boja za kosu je takva da može da se suprotstavi alkalnim supstancama (sapuni i šamponi), tako da traju duže. Kiselost sirćeta će se suprotstaviti ovome, uklanjajući boju.

Pomešajte nešto sirćeta sa malo ulja (1 puna šolja). Koristite ovo da isperete boju sa kose.

Kosu oprati alkalnim sapunom dok se ne ispere sva boja. Zatim isperite sa sirćetom (ili ga pustite da odstoji, šta god želite). Ovo će skinuti mnogo više boje sa vaše kose.

Kada je voda potpuno bistra nakon ispiranja kose, ponovo operite kosu sapunom – ponoviti koliko god puta želite.

Šampon protiv peruti i soda bikarbona

Kupite neki šampon protiv peruti kao što je npr. Head & Shoulders. Šampon protiv peruti je predviđen za malo više teške uslove od običnog šampona; ljudi koji imaju perut imaju višak sebuma koji izaziva kožu da se oljušti, što zahteva jaču formulu.

Pripremite i sodu bikarbonu. Prašak za pecivo neće raditi. Soda bikarbona je prirodna supstanca za izbeljivanje (iako nije jaka).

Pomešajte zajedno šampon protiv peruti i sodu bikarbonu i operite kosu nekoliko puta, ako je potrebno. Ako ne možete kupiti sodu bikarbonu, možete jednostavno pokušati samo sa običnim šamponom protiv peruti. Često, sam čin pranja kose će pomoći da uklonite farbu sa kose, naročito ako je boja polu-trajna.

Ispiranje sa limunom

Koristite sirov limun. Njegova zrelost nije važna, osim ako ne želite više soka.

Operite kosu kao i obično. Neka sapunica odstoji pet minuta. Dodajte limunov sok, radite sve zajedno, ali ne ispirati. Neka od sok od limuna odstoji još 3-5 minuta.

Nanesite tonirani regenerator u boju koju želite. Neka ovo ostane dodatnih 5 minuta.

Ponoviti kada je to potrebno. Pošto je ovaj metod prirodan i organski, možete ga ponoviti ako je potrebno. To će se polako i prirodno menjati trajnu ili polu-trajnu boju u roku od nedelju dana do dve, ali polako, tako da izgleda kao da vaša kosa raste ponovo prirodno umesto da se drastično promeni.

Tretman sa toplim uljem

Koristite gotov tretman sa toplim uljem ili napravite sopstveni. Ulje će pomoći da regenerišete svoju kosu, jer skida boju koju ne želite.

Operite kosu temeljno pre nego što primenite ulje.

Zagrevati malo kokosovog ulja uz pomoć ključale vode ili mikrotalasne. Stavite ulje u posudu otpornu na toplotu i stavite ga u mikrotalasnu ili iznad lonca sa ključalom vodom (kao koristeći dvostruki kotao za topljenje čokolade). Radite ovo dok ulje ne postane toplo na dodir, ali ne da peče. Neka se ulje ohladi malo za minut ili dva.

Navlažite kosu i primenite toplo ulje na koren i krajeve. Kada se ulje u potpunosti inkorporira u kosu, umotajte kosu čistim peškirom i ostavite da odstoji 1 sat.

Operite ulje iz kose sa šamponom i regeneratorom.

Deterdžent za sudove

Pomešajte četiri ili pet kapi deterdženta za sudove (nekog blažeg) sa četvrtinom količine šampona (to bi bila 1 kap šampona u ovom slučaju).

Navlažite kosu i nanesite ovu mešavinu na kosu. Trljati dok se ne stvori sapunjava pena, omogućavajući da deterdžent za sudove prodre duboko u kosu. Ostavite sapunicu u kosi najmanje nekoliko minuta.

Isperite kosu. Zatim operite kosu sa regeneratorom, osim ukoliko ne nameravate da ponovite korake.

Napomena: deterdžent za sudove uzrokuje da kosa postane veoma suva. Uklanjanje boje sa kose deteržentom za posuđe je vrlo agresivna metoda prema kosi i izuzetno je isušuje. Ponovite sa pažnjom, i što je manje moguće. Uvek poslednje ispiranje kose treba da bude sa dubokim tretmanom regenerisanja, kao što je u toplom ulju.

Proverite svoju kosu. Trebalo bi da počnete da vidite razlike u boji u okviru dva do tri dana, ali verovatno nije u potpunosti uklonjena.

Smrvljen vitamin C

Napravite pastu od tableta vitamina C. Ako ste ofarbali kosu tamnijom bojom sa polu-trajnom farbom (za koju se tvrdi da će se isprati nakon 28 šamponiranja), napravite gustu pastu od smrvljenih tableta vitamina C i vode.

Nanesite smesu na svoju vlažnu kosu i ostavite da odstoji sat vremena pre ispiranja. Ovo će ukloniti veći deo boje ako se primeni u roku od nekoliko dana od farbanja kose.

Nećete morati ponovo da bojite kosu, pasta nije štetna.

kako skinuti kanu sa kose

Tretman sa medom

Tretman sa medom može skinuti crnu boju sa kose.Med se obično koristi samo da posvetli kosu, tako da ne može da skine boju potpuno, toliko da je ponovo vrati na svetlo. Za ovaj tretman je poznato da proizvodi peroksid i mi znamo da je to oblik izbeljivača.

Pomešajte četiri dela meda sa jednim delom vode. Neka smesa odstoji 30 minuta do sat vremena. Nanesite smesu na vlažnu kosu. Pokrijte i ostavite da odstoji najmanje 2 sata. Isprati i ponoviti po želji.

Saznajte>>> 4 koraka za uklanjanje boje sa kose sodom bikarbonom

Skidanje kane

Ako želite skinuti kanu sa kose nanesite alkohol. Ovaj metod za skidanje kane sa kose može biti najbolji kada sledi odmah nakon tretmana sa uljem.

Iscedite sok od limuna na vašu kosu. Kiselina u soku od limuna, naročito kada se kombinuje sa prirodnim sunčevim svetlom, može da pomogne da skinete kanu sa kose i da posvetli efekte kane.

Sveže ceđeni limun će dati bolje rezultate od koncentrisanog soka od limuna.

Kombinujte limunov sok sa vodom i umočite glavu u smesu da obložite kosu u potpunosti.

Izađite napolje na direktnu sunčevu svetlost i pustite kosu da se osuši.

Veoma je važno da posle skidanja kane hidrirate kosu ili da primenite tretman dubokog regenerisanja nakon primene kiselih proizvoda.

”Obložite” kosu sa sirovim medom. Iako je slatkog ukusa, med ima neke kisele osobine i može pomoći da skinete kanu sa kose, bez oštećenja koliko neki kiseli proizvodi

Ostavite med na najmanje 3 sata, a što duže za bolje rezultate.

Temeljno oprati kosu šamponom nakon toga.

Koristite hidrogen peroksid. Ova opcija nije idealna, jer ozbiljno može oštetiti vašu kosu, ali ako ste nestrpljivi da se otarasite kane, možda ćete želeti da isprobate ovo kao poslednju meru.

Obložite kosu sa vodonik-peroksidom. Budite sigurni da ne dospe u vaše oči.

Ostavite peroksid na sat vremena.

”Nanesite” toplotu tako što ćete izaći napolje na sunce ili sušite kosu na najjačoj opciji.

Operite kosu sa šamponom.

Da spasite svoju oštećenu kosu, nakon ovoga obavezno primenite tretman dubokog regenerisanja kose ili tretman toplim uljem.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply