pantenol rastvor za lice

Šta je pantenol rastvor

Da li ste čuli za Pantenol vodeni rastvor? Šta je Pantenol rastvor? U pitanju je vitaminski preparat, čiji je aktivni sastojak dekspantenol koji se u organizmu pretvara u pantotensku kiselinu, a njen aktivni oblik je koenzim A koji je neophodan za proces metabolizma ugljenih hidrata, masti i proteina, kao i za sintezu steroidnih hormona i za detoksikaciju nusprodukata metabolizma.

Pantenol vodeni rastvor u 1 ml sadrži 50 mg dekspantenola.

Pantenol rastvor za kosu

Pantenol rastvor za kosu se koristi u nerazblaženom obliku ili pak razblažen sa vodom u odnosu 1:1. Za tretman oštećene kose ga treba koristiti svakodnevno, 2 puta na dan i to tako što ćete ga utrljati u kožu glave.

pantenol rastvor za kosu

Pantenol rastvor održava i pospešuje kvalitet i funkcije neoštećene kose, dok s druge strane pospešuje regeneraciju i poboljšava kvalitet i funkcije oštećene kose. Pantenol za rast kose daje odlične rezultate. Takođe poboljšava kvalitet lako lomljive, suve, tanke i krte kose. Sprečava ”cvetanje” kose i regeneriše kosu koja je oštećena usled agresivnih kozmetičkih tretmana.

Pantenol rastvor ad kapi ricinusovo ulje za kosu

Ukoliko ste zainteresovani za prirodan i veoma efikasan šampon za brži rast i jačanje kose, sledite sledeći recept:

Pomešajte 750 ml šampona od koprive, 30 ml kapi ulja od koprive, 1 bočicu AD kapi na vodenoj bazi, 100 ml Pantenol rastvora i 50 ml ricinusovog ulja. Ovu mešavinu dobro promućkajte u litarskom pakovanju za šampon, kako bi se svi sastojci fino sjedinili. Ovaj prirodan šampon za brži rast kose koristite pri svakom pranju kose, i to tako što ćete ga dobro utrljati u kožu glave, sačekajte nekoliko minuta da deluje i zatim ga isperite. Ne zaboravite da ga promućkate pre svake upotrebe!

AD kapi i Pantenol rastvor su dobri za regeneraciju kose i kože glave, dok ricinusovo ulje jača zdravlje kose i kože glave, a kopriva ubrzava cirkulaciju u ovoj oblasti – što sve povoljno deluje na rast kose.

Pantenol rastvor za lice

Pantenol rastvor za kožu deluje kao pravi melem, budući da regeneriše sva oštećenja kože: opekotine, oderotine, posekotine, zapaljenja kože usled sunčanja ili trenja, suve i ispucale pete i laktove, oštećenja kože nakon brijanja i depilacije. Pantenol rastvor za kožu treba koristiti nerazblažen ili razblažen sa vodom u odnosu 1:1 za oblaganje ili ispiranje povreda i promena na koži, dok se koristi razblažen sa vodom u odnosu 1:5 za ispiranje povreda i promena na sluzokoži.

Stimulišući deobu ćelija epiderma, Pantenol rastvor za kožu podstiče prirodne procese regeneracije kože i ubrzava njeno zarastanje. Ovaj rastvor štiti kožu i obezbeđuje joj optimalnu vlažnost, uz obnavljanje prirodne pH vrednosti. Deluje umirujuće i protivupalno, ublažava crvenilo i iritaciju kože, naročito nakon izlaganja kože suncu ili solarijumu.

Pantenol emulzija za lice regeneriše kožu lica, čineći je zdravijom, mekšom i sjajnijom. Pantenol za lice možete koristiti i za tretman akni i bubljica, budući da umiruje upalu i oporavlja oštećenu kožu. Pantenol rastvor za bubuljice daje odlične rezultate, ukoliko se primenjuje redovno.

Pantenol rastvor za inhalaciju

Inhalacija pantenolom ublažava upalu sluznice disajnih puteva. Na koji način se koristi Pantenol rastvor za inhalaciju? U provrelu vodu samo dodajte malo Pantenol rastvora i po želji čaj od nane i inhalirajte se ovim. Generalno, poznato je da Pantenol rastvor stimuliše oporavak oštećene sluznice i da smiruje upalu, pa je jasno da će pomoći kod upaljene sluznice disajnih puteva, što se često javlja, naročito u zimskom periodu.

Pantenol rastvor cena i gde kupiti

Kada je u pitanju Pantenol rastvor cena mu se kreće od 200-300 dinara, zavisno o kom proizvođaču je reč. Gde kupiti Pantenol rastvor? To možete učiniti u svakoj apoteci i bolje snabdevenoj drogeriji. Potrebno ga je potrošiti u roku od 30 dana od otvaranja.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply