Krema od puža

Da li vam je poznat gel od puževe sluzi? U potrazi za super sastojcima za transformaciju kože, čini se da istraživači nemaju granice. Od svih sastojaka koji daju koži mladalački izgled i nebeski sjaj, izgleda da se posebno izdvojila krema od puževe sluzi.

Sluz koju luče ti mali mekušci štiti njihov izloženi donji deo tela od posekotina, bakterija i UV zraka, a sadrži snažnu kombinaciju elastina, proteina, anti-mikroba, bakarnih peptida, hijaluronske kiseline i glikolne kiseline – što su sve poznati kozmetički pojačivači.

Gel od puža za lice ima niz zdravstvenih, ali i estetskih prednosti: bledi tamne fleke i ožiljke, deluje protiv bora i akni. Otrov pronađen u morskim puževima (za razliku od baštenskih sorti) parališe njihove žrtve i smatra da se može da opusti mišićna vlakna koja igraju ulogu u stvaranju bora.

Kada su puževi u opasnosti, oni luče gustu tečnost kao sredstvo da se zaštite. Možda će zvučati čudno da koristite tako nešto na vašoj koži, ali zapamtite da ljudi i većina drugih životinja i izlučuju ulja kao način da zaštite svoju kožu.

puzev gel za oziljke

U stvari, ulje koje vaše telo luči vlaži vašu kožu i sastoji se od lipida, loja, ulja i mrtvih ćelija kože. S druge strane, puževa sluz je puna hranljivih sastojaka kao što su hijaluronska kiselina, glikoprotein enzimi, antimikrobni i bakarni peptidi i proteoglikani. Ne treba zaboraviti ni alantoin, sastojak koji je takođe odgovoran za većinu lekovitih dejstava puževe kreme. Alantoin je ključan za regeneraciju oštećene kože. Sve ove hranljive materija se već obično dodaju kozmetičkim proizvodima i smatra se da mogu da obezbede mnoge prednosti za kožu. Iz tog razloga ne treba da čudi da pužev gel ima toliko pristalica.

Puževi su prvi put propisani kao lek u antičkoj Grčkoj, kao lokalni tretman za smanjenje upala. U novije vreme, upotreba puževe kreme je počela kada su čileanski poljoprivrednici koji su obrađivali puževe za francusko tržište primetili da je njihova koža vidljivo glatka. Danas se zna da je pužev gel među najcenjenijim kozmetičkim sredstvima za negu kože.

Hijaluronska kiselina i peptidi u puževoj sluzi su pokazali na ćelijskim kulturama da stimulišu proizvodnju elastina i kolagena, povećavaju proizvodnju fibronektin proteina i stimulišu povećanu proliferaciju fibroblasta. Sve ove osobine mogu biti korisne za kožu. Krema od puža za lice je već postala čuvena u kozmetičkim krugovima, a rezultati su zaista fenomenalni.

Kako se koristi krema sa puževom sluzi za lice?

Dermatolozi preporučuju da ako pokušavate da koristite pužev gel prvi put, treba započeti sa malom količinom gela na određenom području kože da se proveri prisustvo alergije i reakcije na koži. Zapamtite, krema od puža sadrži sluz koju izlučuju puževi – nešto sa čim vaše telo verovatno nije bilo u kontaktu do tada. Zbog toga, vaše telo može imati neželjene reakcije na puževu kremu. Takođe, krema od puževe sluzi se ne preporučuje osobama sa osetljivom kožom. Većina kompanija koje proizvode pužev gel preporučuju da koristite ovaj proizvod najmanje dve nedelje tako da se mogu naglasiti sve prednosti.

Trebalo bi da nanesete ovaj proizvod na čistu kožu, poželjno posle kupanja ili noću nakon pranja lica ili područja koje želite da izlečite.

Nanesite pužev gel sa blagim, kružnim pokretima na ugroženom području.

Ponovite ovo dvaput dnevno ako je moguće. Izbegavajte nanošenje gela ili kreme ako se izlažete suncu.

Ponovite tretman za mesec dana da vidite rezultate i zapamtite da je svaki tip kože drugačiji, i rezultati mogu biti brži ili sporiji u zavisnosti od tipa kože.

Koristite pužev gel dok ne vidite rezultate. Proizvod, ako je od kvalitetne i prirodne puževe sluzi, ne izaziva nikakve neželjene efekte i može se svakodnevno primenjivati.

Ukoliko ste primenjivali ovaj tretman više od tri meseca, primetićete znatno poboljšanje u izgledu i kvalitetu svoje kože.

Ako želite da naglasite rezultate: pijte dva litra čiste vode dnevno, zapamtite da je dobro hidrirana koža manje sklona borama. Pored toga, preporučujemo konzumiranje povrća ili namirnica bogatih vitaminom A i E, kao što su: avokado, šargarepa, papaja, orasi, maslinovo ulje.

Aktivne komponente puževe sluzi

Proteaza: sprečava da novi krvni sudovi postanu oštećeni.

Fibrinolitički enzimi: imaju funkciju u čišćenju mikro-kapilara, promovišu ishranu i oksigenaciju ćelija i popravku oštećenih tkiva.

Prirodni antibiotici: bore se protiv gljivica i bakterija koje borave na koži, kao što su one koje izazivaju akne i perut.

Alantoin: supstanca koja stimuliše proliferaciju ćelija i rekonstrukciju oštećenih tkiva. U nekim preparatima se koristi za lečenje čireva, rana i opekotina.

Kolagen: radi kao moćni regenerator kože, izaziva reprodukciju ćelija ostavljajući kožu glatkom i mekom.

Elastin: supstanca koja zateže kožu proizvodnjom podmlađenih ćelija, brzo uklanja bore oko očiju i usana, strije, ožiljke itd.

Glikolna kiselina: odličan eksfolijant koji uklanja mrtve ćelije i stimuliše rađanje novih, bori se protiv bora, strija, ožiljaka, fleka itd.

Vitamini: nekim kremama ili gelovima sa puževom sluzi se dodaju, zajedno sa odgovarajućim vitaminima iz sluzi, vitamin A i E, snažni antioksidansi koji poboljšavaju rezultate ovog proizvoda.

Pužev gel – upotreba u kozmetici i zdravlju

– Efikasan tretman za uklanjanje bora i sprečava njihov nastanak.

– Smanjuje strije i ožiljke, pa čak i stare ožiljke od akni, boginja, stari rez itd.

– Moćno podmlađuje kožu.

– Vrši popravku iritiranog tkiva kože, kada je izloženo zračenju, hemikalijama itd.

– Eliminiše perutanje kože, jer ima keratolitički efekat.

– Pomaže popravku kože kod opekotina prvog stepena.

– Koristi se za borbu protiv akni, sadrži prirodni antibiotik koji ubija bakterije na koži koje uzrokuju akne.

– To je odličan eksfolijant koji uklanja mrtve ćelije kože i podstiče nastanak novih.

– Suzbija formiranje keloida i pomaže da ih uklonite.

– Smanjuje i uklanja mrlje izazvane suncem ili starošću.

– Pomaže u borbi protiv celulita.

Napomena:

Pužev gel koji je efikasan i služi za popravku i izlečenje kože treba da sadrži sluz koju puž proizvodi kao stimulans za odbranu (kada je pod stresom).

Puževa sluz za ožiljke       

Kao što smo već napomenuli, pužev gel za ožiljke daje neverovatne rezultate. Alantoin iz sluzi puža ublažava ožiljke, a takođe podstiče i zarastanje rana, bez ostavljanja fleka ili ožiljaka.

Takođe, puževa sluz za ožiljke dovodi do omekšаvаnja kože i uništavanja postojećih lezija ožiljаka, te dovodi do obnove kolаgenа i elаstinа. Bаkаrni peptidi podstiču rаzgrаdnju аbnormаlno velikog umreženog kolаgenа, koji se nаlаzi upravo u ožiljcimа i, u mаnjoj meri, u borаma.

Pužev gel za strije

Zahvaljujući svom specifičnom sastavu, pužev gel za strije deluje tako što omogućava popravku i regeneraciju oštećenog tkiva kože. Takođe se može koristiti i u preventivne svrhe.

Pužev gel za akne

Pored svih nabrojanih lekovitih dejstava, pužev gel je i prirodni antibiotik, što znači da ubija bakterije koje uzrokuju akne. Pored toga, pužev gel za akne je koristan i jer ima anti-upalno dejstvo i smanjuje upalni proces u slučaju postojanja akni.

Krema od puža cena

Kada je u pitanju krema od puža cena se kreće oko 3500 dinara za 50 ml ove kreme.

Pužev gel iskustva

Pužev gel je sve popularniji u kozmetičkim krugovima. Krema od puža ima zaista veliki broj zdravstvenih prednosti za kožu, a najviše s ekoristi upravo za negu i regeneraciju kože lica. Deluje protiv akni, ožiljaka i fleka od akni, protiv ožiljaka bilo koje druge vrste, smanjuje bore, ublažava strije i može se čak koristiti i protiv celulita. Za postizanje vidljivih rezultata morate biti uporni, a neki period korišćenja pre pojave prvih vidljivih znakova poboljšanja kože je 2-3 nedelje.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply