Depilacija lica preporučuje se ženama koje imaju izražene dlake na ovom delu telu. One umeju negativno da utiču na samopouzdanje, ali imajte u vidu da je koža lica suviše osetljiva i zato s njom ne možete postupati kao sa drugim delovima tela.

Depilacija lica uzrokuje crvenilo, svrab i iritacije kože, ali se ovi simptomi povlače obično već sledećeg dana. Preporučujemo da ne dirate lice neposredno nakon depilacije, ali ni da se šminkate ili izlazite napolje kako ne biste izazvali nuspojave i pogoršali situaciju. Kada završite uklanjanje neželjenih dlačica sa lica prođe poželjno je da stavite kocku leda ili preparat na bazi aloe vere na tek izdepilirano lice, a za depilaciju obrva se preporučuju ohlađene kesice čaja. Ukoliko imate tek nekoliko vidljivih dlačica na licu onda je najbolje da se poslužite pincetom jer u tom slučaju nemate potrebu za depilacijom voskom ili nekim drugim sredstvom.

depilacija lica postupak

Dlake na licu kod žena uzrok

Obično je za dlakavost zaslužna genetika, samim tim i rasa ljudi pa ne iznenađuje da žene iz Južne Azije ili sa Mediterana imaju više dlaka po telu nego žene iz Skandinavije. To je prvi preduslov za maljavost, ali i te kako utiču i drugi faktori stoga nemojte odmah sve svaliti na genetiku. Na primer, ako imate tegobe sa policističnim jajnicima tokom života, znajte da je on glavni uzrok zašto vam toliko rastu dlake. Kada su jajnici prekriveni cistama i jajašca slabo izlaze dovodi do raznih problema u organizmu žene, a jedan od njih je povećanje muških hormona koji uzrokuju dlakavost.

Zatim, ukoliko jedete mnogo slatkiša, kolača i keksa i to može da dovede do disbalansa koji se završava rastom neželjenih dlaka zbog neravnoteže insulina pa i tad jajnici luče suviše muškog hormona testosterona. Ukoliko vam dlake na licu smetaju onda obratite pažnju na taj segment i smanjite unos slatkiša.

SAZNAJTE VIŠE>>> Uz pomoć ovih prirodnih metoda neželjene dlačice nestaju zauvek

Zatim, na dlake na licu kod žena utiču i kožne bolesti poput ekcema i psorijaze, ali na ovaj problem utiče i anoreksija. Zanimljivo je da putem kože može da se prenese testosteronski gel koji muškarac koristi pa i on može da podstiče rast dlaka na licu. Dlake na licu kod žena mogu da izazovu i kortikosteroidi koji se koriste protiv astme, a utiče i menopauza, ali i korišćenje oralne kontracepcije.

Depilacija lica za žene na prirodan način

Ako niste miljenica depilacija voskom ili drugim tretmanima koji se nude u salonima onda je bolje da pribegnete kućnoj varijanti depilacije. Depilacija lica za žene na prirodan način može da se izvede u vašem domu pa je probajte i vi i uverite se u delotvornost.

Depilacija lica za žene na prirodan način recept : Uzmite 2 kašike brašna od leblebija, kašičicu kurkume i mleka ili jogurta, ako zatreba. Pomešajte sastojke i dodajte malo mleka ili jogurta, mešajte dok ne dobije gustu smesu. Potom nanesite mešavinu na lice, ostavite 20 minuta da odstoji dok se ne osuši potpuno i nakvašenim peškirom ili rukavicom za skidanje šminke skidajte ovu mešavinu. Ponavljajte ovo svaka dva dana u trajanju od mesec dana i videćete da su malje proređene i svetlije nego što su bile.

Depilacija lica voskom

Depilacija lica voskom biće uspešno ukoliko budete imali dlake dužine bar polovine centimetra. Preporučujemo vam da pre nego što krenete sa depilacijomda testirate vosak na drugom delu tela gde je koža jača, na primer, na nozi. Obratite pažnju da vosak bude topao, ali ne vruć kako ne bi oštetio kožu lica i odaberite vosak koji ne sadrži veštačke boje i mirise jer i to ume da iritira kožu i izazove crvenilo ili iritaciju. Depilacija lica voskom je efikasna metoda uklanjanja dlačica i nakon ovog tretmana nećete imati problema sa maljama nekoliko nedelja. Nabavite trake u drogeriji ili apoteci, a vosak možete kupiti odvojeno, ali i zajedno sa trakama. Kožu lica očistite pre korišćenja voska, nalepite trake i vucite naglo u smeru suprotnom od rasta dlake. Izbegavajte tretman depilacija lica voskom ukoliko imate proširene vene ili dijabetes, a nemojte praktikovati depilaciju ni ako imate bradavice, mladeže ili nekakav osip po licu. Budite oprezni i ako ste izgoreli na suncu, kao i ako ste trudni ili pijete antibiotike i kontracepcijske pilule.

Depilacija šećernom pastom

Depilacija lica šećernom pastom je dobra jer je šećerna pasta obogaćena alojom i nevenom i ta mešavina usporava rast dlaka na delu. Potrebni su vam voda i šećer i ovakav tretman je bezbolan i jednostavan. Ovaj proces radi se bez traka i ovakvim postupkom možete uklanjati dlake koje su kraće od 2milimetra. Ovakav tretman depilacije često se naziva i epilacijom jer ima dodirnih tačaka sa trajnim uklanjanjem dlaka na licu. Depilacija lica šećernom pastom smatra se naprednom tehnikom depilacije, ali i organskom depilacijom i ona je preporučljiva zato što se dlaka čupa iz korena. Ujedno, šećerna pasta je i odgovor na pitanje kako zaustaviti rast dlačica na licu jer s vremenom dolazi do iščezavanja dlačica. Dakle, očistite kožu, nanesite pastu tamo gde želite da uklonite dlačice i nanesite je u smeru koji je suprotan rastu dlake i naglo trgnite u suprotnom smeru od smera rasta dlake.

SAZNAJTE VIŠE>>> ZBOGOM RUŽNE DLAČICE SA LICA: Isprobajte depilaciju BRAŠNOM, zaista ćete se ODUŠEVITI!

Depilacija kremom

Depilacija kremom je dobar tretman za skidanje dlaka sa lica jer je on manje bolan od tretmana voskom. Kreme možete nabaviti u drogerijama ili apotekama, ali ono što je činjenica jeste da ovaj proces uklanjanja dlaka morate ponavljati češće nego što biste ponavljali neki drugi tretman. Nakon tretmana depilacija kremom dlačice brže rastu.

Depilacija lica sodom bikarbonom

Tretman za uklanjanje neželjenih dlačica sodom bikarbonom obavljajte pre nego što odete na spavanje jer smesa deluje preko noći. Potrebna vam je kašika sode bikarbone i 2dl vode. Voda treba da proključa i kad se to desi sipajte sodu bikarbonu, promešajte i čekajte da se prohladi. Onda umočite gazu ili pamučnu vatu i nalepite uz pomoć flastera na mesta koja želite da depilirate. Ujutro se umijte i nanesite kremu za lice. Postupak depilacije lica sodom bikarbonom ponovite nekoliko puta i rezultati će brzo biti primećeni.

Kako zaustaviti rast dlačica na licu

Ukoliko se pitate kako zaustaviti rast dlačica na licu dobra vest je da postoje načini i sve su dostupniji. Postoje i metode koje sami možete da praktikujete i koje mogu da zaustave rast dlačica na vašem lica i jedna od njih je da pijete dve šoljice čaja od nane svakodnevno. Naime, tada dolazi do smanjenja nivoa testosterona i samim tim do smanjenja rasta dlaka po licu. Ukoliko budete koristili vitamin B6 sprečićete povećanje testosterona koji uzrokuje rast dlačica po licu. Jedite što više piletine, banane, ribe, krompira i lešnika. Možete se odlučiti na laserski tretman, posle njega koža ostaje glatka, ali taj tretman nije trajno rešenje. Obratite se lekaru kako da rešite problem sa maljama po licu jer ukoliko je vaš problem medicinske prirode i izazvan je zdravstvenim stanjem onda to možete da izlečite lekom koji vam bude prepisan. Elektroliza je takođe način da uklonite dlačice i to skup način koji uništava dlačice praskom električne energije.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply