tecni kiseonik za lice i kosu

Tečni ili aktivni kiseonik je dezinfekciona tečnost koja ima uticaj na bakterije, viruse i gljivice i ima i anestetičko dejstvo. On će u našem organizmu opadati srazmerno našim godinama i to će se naposletku ispoljiti na našoj koži lica.

Na licu se skupljaju raznorazni mikroorganizmi koji vode pojavi akni, bubuljiva i mitisera kojima se niko ne raduje. Tad na snagu stupa tečni kiseonik za lice jer je on najbolje rešenje za čišćenje lica, ali ne samo za to, nego se on preporučuje i za podmlađivanje celog tela.

Miris tečnog kiseonika može biti neugodan jer podseća na miris sirćeta, ali se brzo gubi tako da možete neometano da ga koristite. Tečni kiseonik hrani sve ćelije u našem organizmu i daje dobro poznati anti-age efekat. U suštini, ako pogledate sastave krema koje kupujete, videćete da ozon pripada najjačih sredstava za dezinfekciju i da postaje sve popularniji u kozmetici i dermatologiji. Zašto onda ne biste probali da koristite tečni kiseonik za lice koji će vas sigurno oduševiti svojim dejstvom?

tecni kiseonik za lice i kosu

Kako deluje ?

Tečni kiseonik se sastoji od ozona koji ima efekte za negu kože i sadrži u sebi tri umesto dva atoma kiseonika i to ga čini aktivnim sastojkom. Ozon je možda otrovan gas i stvara slobodne radikale kada se nalazi u svom izvornom obliku, ali to ne smanjuje njegov značaj kada se radi o uklanjanju akni. Ozon se hemijski transformiše u tečni oblik koji je dobar za lice i stoga se on može koristiti svakodnevno. On se nekad koristio i za dezinfikovanje bolnica, a s vremenom se otkrilo da je odličan za lečenje rana, posekotina i da otklanja anaerobne infekcije. Stoga je on danas dostupan svima.

Tečni kiseonik za lice koristi se zato što eliminiše gram-pozitivne i gram-negativne bakterije kao i gljivice pa tako dolazi i do uklanjanja akni i bubuljica.On deluje na sve to kada se ostavi na površini kože u trajanju od 20 minuta. Znajte da ćete, ako koristite tečni kiseonik sa hijaluronskom kiselinom uspešno podmladiti kožu i ubrzaće se proces epitelizacije.

Tečni kiseonik za lice

Koža je najveći ljudski organ i nije neobično što zaslužuje mnogo nege. Starenje na koži primetno je već nakon dvadesete godine i postaje sve naprednije. Da li ste već čuli koliko je dobar tečni kiseonik za lice? On se posebno preporučuje ako imate osetljivo lice.

Ukoliko budete koristili tečni kiseonik za lice ono će biti zategnutije, svežije i mlađe zato što on pozitivno deluje na regeneraciju ćelija i na cirkulaciju. Kao što piše iznad, koža postaje čista jer eliminiše bakterije, gljivice i generalno sve nečistoće, a pored toga rešava i podočnjake.

Na čisto lice nanesite aktivni kiseonik i ostavite na licu od 15 do 20 minuta. Posle toga nemojte da na lice stavljate kreme minimum pola sata kako bi vaša koža potpuno upila kiseonik, nemojte ga skidati peškirom niti se umivajte nakon njegove upotrebe. Možete koristiti aktivni kiseonik i čajno drvo jer i to donosi odlične rezultate. Tečni kiseonik za lice će neutralisati deo lica koji ste tretirali i ukloniše mikroorganizme koji su štetni, a pored toga će i sprečiti mogućnost za razmnožavanje.

Da biste bili sigurni u uspeh sa ovim receptom, ponovite ovo minimum dva, a maksimum četiri puta na dan.Ovaj tretman uklanja bakterije sa lica zajedno sa mrtvim ćelijama kože i lice usled toga izgleda podmlađeno. Takođe ga možete koristiti nakon istiskivanja bubuljice tako što ćete tu kožu poprskati aktivnim kiseonikom kako vam se koža ne bi dodatno iritirala.Aktivni  kiseonik za lice možete koristiti i za ranice na koži lica jer on deluje kao dezinfekciono sredstvo. Nanosite oksigen aktivni kiseonik tako što ćete ga raspršivati iz spreja ili ga natapati na gazu ili papirnu maramicu i ostavite na licu dok se ne osuši. Ponavljajte ovaj tretman svakog dana, čak i onda kada nestanu akne i bubuljice jer tako štitite svoje lice od novih iritacija. Ukoliko koristite kiseonik za negu kože koristite ga dva puta dnevno, a ako uklanjate akne i bubuljice onda ga koristite tri do četiri puta.

Aktivni kiseonik za kosu

Zašto je dobar aktivni kiseonik za kosu? Aktivni kiseonik najširu primenu ima u kozmetici i aktivni kiseonik se često koristi za kosu i to kod osoba koje imaju problem sa peruti. Perut je izazvana bakterijama i gljivicama na površini i aktivni kiseonik za kosu deluje ako imate narušen kvalitet kože glave, on regeneriše kožu i pravi je otpornijom i koristi se čak i kao preventiva u opadanju kose.

Tečni kiseonik protiv proširenih vena

Tečni kiseonik se ne koristi samo za lečenje lica nego je dobar i protiv proširenih vena. Proširene vene umeju biti nezgodne i trebalo bi rešavati se ovog problema i bola na vreme. Na vaše bolno mesto zalepite obloge od gaze koja je prethodno natopljena aktivnim kiseonikom i ostavite da se osuši. Ponavljajte ovaj postupak bar četiri puta na dan jer ćete tad imati najbolje rezultate. Pošto se i hemoroidi smatraju problematičnim venama, stručnjaci tvrde da aktivni kiseonik pomaže i kod problema sa hemoroidima.

Za šta je sve dobar tečni kiseonik?

Može da leči probleme na koži lica, ali pored toga može da se koristi za dezinfekciju usta, a uz to i za lečenje upale desni i grla. Aktivni kiseonik je preporučljiv kad je sezona prehlada i gripa pa kad osetite prve simptome gripa, poput bola u grlu tada je vreme da raspršite sprej aktivnog kiseonika u usta. Očekujte poboljšanje u roku od 24 sata, ali ponavljajte ovo četiri puta na dan. Možete ga koristiti i pri ispiranju desni, kod paradentoze.

Koristi se i za sprečavanje iritacije nakon uklanjanja dlačica. U suštini, svrab i peckanje nakon depilacije javlja se usled bakterija koje se skupljaju na površini kože. Žene bi trebalo da znaju da ne moraju da troše novac na skupe preparate nego da i u ovu svrhu mogu da koriste tečni kiseonik u spreju tako što će ga raspršiti na mesta koja su iziritirana.

Ukoliko su vam stopala bolna ili otečena, poprskajte ih nekoliko puta sa aktivnim kiseonikom i ostavite da deluje oko 15 minuta. Nakon tog vremena bi trebalo da osetite olakšanje.

Dobar je i za dezinfekciju. Na svaki litar vode dodajte 1 do 1,5 ml kiseonika, promućkajte i ostavite oko pola sata da deluje.

Efikasan je i protiv ožiljaka i ogrebotina i zanimljivo je da on ne izaziva bol čak ni ako se nanese na otvorenu ranu i zbog toga je bolje da koristite tečni kiseonik umesto medicinskog alkohola ili čak joda.

Aktivni kiseonik u spreju je koristan i za muškarce i preporučuje se onima koji imaju gljivice na stopalima. Ujutro ga nanesite na tabane i predeo između nožnih prstiju, a uveče naprskajte nekoliko puta unutrašnji deo obuće. Pomoću njega eliminisaćete i znojenje i miris znojenja i možete ga koristiti umesto dezodoransa i antiperspiranta.

Koristi se i za lečenje gljivica u intimnoj regiji žena.

Odličan je za lečenje opekotina i koristi se tako što ćete poprskati kožu koja je povređena, ostaviti oko tri minuta da deluje i posle ponoviti ovaj postupak. U slučaju da je veći deo kože iritiran, onda je najbolje da sipate aktivni kiseonik u posudu i u nju uronite deo kože koji je opečen.

Dobar je u otklanjanju bora ako se koristi u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom koja je važna jer zadržava vlagu kože pa se često nalazi kao sastojak u anti-age preparatima.

Pažljivo sa korišćenjem aktivnog kiseonika

Uvek ga koristite spolja i nikad ga nemojte unositi u organizam. Znajte da nekim osobama tečni kiseonik ne odgovara, kao na primer onima koji boluju od pneumotoraksa ili emfizema, a smeta i onima koji imaju povišen krvni pritisak zato je dobro pre upotrebe posavetovati se sa lekarom. Iako neki preporučuju kontinuirano korišćenje ovog preparata, neki ruski lekari upozoravaju da ako koristite aktivni kiseonik duže vreme možete uništiti svoj organizam i pospešiti pojavu tumora, ipak posavetujte sa vašim lekarom pre nego što počnete da koristite tečni kiseonik za lice.

Zašto je to tako?

Naime, oni tvrde da je on preporučljiv za kratku primenu jer on ubija viruse, gljivice i bakterije, ali isto tako može da uništi i dobre bakterije koje su potrebne ljudskom organizmu. Dakle, ipak budite oprezni sa aktivnim kiseonikom jer može da napravi varijacije u krvnom pritisku (može vam se javiti zujanje u ušima). Moguća je bol u glavi, ukočenost u prstima, zamagljivanje vida ili preosetljivost na svetlo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply