Čišćenje pluća

Bilo da ste pušač ili ne, vašim plućima je potrebno redovno čišćenje jer dim koji udišete, kao i  industrijsko i automobilsko zagađenje, mogu uzrokovati nepopravljivu štetu vašim plućima i disajnim putevima. Vremenom, toksini iz plesni i bakterija mogu uništiti inače zdrava pluća i uzrokovati smrtonosne bolesti poput hronično opstruktivne bolesti pluća.

Zašto je važno čišćenje pluća?

Naučnici objašnjavaju: „Jednostavno, živeći na ovoj planeti i udišući vazduh koji nas okružuje, možemo pokupiti štetne toksine koji se lepe za pluća i uništavaju njihovu elastičnost. Kako se pluća začepljuju toksinima, njihova sposobnost da se rašire toliko da udahnu puno kiseonika, se smanjuje. Ćelijama u zidovima pluća potrebno je dva-tri dana za regeneraciju, ali dubinskom tkivu, alveolama, potrebna je gotovo čitava godina da se regeneriše.“

Redovna detoksikacija i čišćenje pomažu plućima da se brzo reše toksina i normalno funkcionišu. Sadašnjim i bivšim pušačima je sigurno jasno da je najbolji način da se očiste pluća prestanak pušenja, a nepušači mogu da biraju jedno od stotina rešenja za revitalizaciju pluća.

ciscenje pluca od sekreta

Kako bismo pomogli svima da počnu čišćenje i podmlade pluća prirodnim putem, eliminišu toksine iz organizma i ojačaju imuni sistem, napravili smo trodnevni plan detoksikacije.

Ali, kako bi pomogli telu da se pripremi za ovaj kratak program čišćenja pluća, morate izbaciti sve mlečne proizvode iz ishrane, dva dana pre neko što počnete da primenjujete plan detoksikacije. Uz to, veče pred početak procesa za čišćenje pluća, popijte šolju omiljenog biljnog čaja, kako bi izbacili toksine iz creva. Kada budete spremni, pratite ove korake svakodnevno, u naredna tri dana:

  1. U 300ml tople vode, dodajte četvrtinu šolje soka od limuna (iscedite sok od dva limuna, otprilike) i popijte pre doručka.
  2. Tokom doručka, popijte 300ml soka od ananasa ili grejpfruta. U ovim sokovima nalaze se prirodni antioksidanti koji pomažu u obnovi respiratornog sistema, i čiste vaša pluća.
  3. Kako biste alkalizovali telo za detoks, popijte barem 300ml sveže ceđenog soka od šargarepe, između doručka i ručka.
  4. Za vreme ručka, popijte 400ml bilo kog soka bogatog kalijumom. To može biti ceđeno voće ili povrće poput cvekle, peršuna, narandže, banane, paradajza, urme ili smokve.
  5. Uveče, pre nego što odete na spavanje, popijte 400ml soka od brusnice, kako bi se izborili sa bakterijama koje izazivaju infekcije u plućima.
  6. Tuširajte se 20 minuta toplom vodom, kako bi izbacili toksine kroz kožu.
  7. Ukoliko želite, možete dodati par kapi ulja eukaliptusa u vrelu vodu i udisati paru, kako bi prirodno pročistili pluća od sekreta. Eukaliptus ima lekovita svojstva, koja pomažu i pri upali grla, začepljenju disajnih puteva i kod problema sa sinusima.
  8. Svakog dana izdvojte pola sata kako bi vežbali duboko disanje i na taj način izbacili sve nečistoće od cigareta iz pluća.

Posle detoksikacije pluća

Vaša pluća će biti u nesumnjivo boljem stanju nakon trodnevnog posta, te možete ponovo konzumirati mlečne proizvode, ali, pokušajte da ih svedete na minimum.Ako imate sekret u plućima trudite se da koristite što manje mlečnih proizvoda.

Kada se trodnevno čišćenje pluća završi, ne zaboravite da ostanete hidrirani i aktivni. Ako pre toga niste, sada je pravo vreme da počnete sa raznovrsnom ishranom, koja je zdrava i puna varijeteta.

Ukoliko u ishranu ubacite origano, nikada više nećete morati da ponovite ovaj trodnevni detoks! Origano je začin, bogat dekongestantima, smanjuje histamine, potpomaže protok vazduha kroz nos i doprinosi boljem funkcionisanju respiratornog trakta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply