Donji deo tela – pogotovo noge i listovi, su obično problematični kada pokušavate da se rešite viška kilograma. Uprkos dobrom napretku i dostizanju željene težine, listovi na nogama se ponekad teško oblikuju. Kardio vežbama i smanjenim unosom kalorija možete lakše smršati, te ne morate prevesti sate na traci za trčanje i hraniti se samo listovima zelene salate.

Mnoge žene žele tonirane, sexy listove na nogama. Nekima je teško da „nabace“ mišiće u tom delu, a nekima je smanjiti listove na nogama nemoguća misija, te pokušavaju da ih stanje, na sve načine. Veliki listovi mogu biti posledica genetike, loše ishrane ili manjka vežbanja. Preduzimanjem pravih koraka, možete smanjiti napumpan izgled mišića, ne gubeći zategnutost nogu.

  1. Korak

Promenite navike koje uzrokuju velike listove. Izbegavajte visoke štikle, pogotovo ukoliko hodate po neravnim površinama ili ako imate cipele koje ne pružaju dovoljno potpore stopalu. Sve to doprinosi uvećanju mišića. Nemojte dugo stajati, jer to usporava cirkulaciju i smanjuje dotok krvi u listove. Sporija cirkulacija doprinosi nakupljanju toksina u mišićima.

kako smanjiti listove nogu

  1. Korak

Izvodite kardio vežbe. Česta je zabluda da sve vežbe koje uključuju celo telo, jačaju i listove. Kardio vežbe će oblikovati noge, sagoreti masti i tonirati listove. Kardio vežbama nećete dobiti „nabijene“ mišiće. Nakon vežbanja, istežite mišiće lista barem 5 minuta.

  1. Korak

Redovno istežite listove, pogotovo nakon vežbanja. Da biste ih dobro istegli, stanite naspram zida i udaljite se od njega dva koraka. Iskoračite jednom nogom prema zidu i naslonite prste uza zid, oslanjajući se na petu. Nagnite se prema nozi sve dok ne osetite zatezanje u zadnjoj loži. Zadržite oko minut, pa promenite nogu.

  1. Korak

Nakon vežbanja ili istezanja, masirajte mišiće lista.

  1. Korak

Za sve tipove vežbi koje ciljaju listove na nogama, koristite malo opterećenje i veći broj ponavljanja. Odlična vežba je izdizanje na prste. Možete koristiti razne varijacije i ubaciti npr. steper ili se poslužiti običnim stepenikom. Stanite vrhovima prstiju na steper, pa spustite jednu nogu, ali tako da ne dodiruje pod. Podižite petu što više, i osetićete zatezanje u listu. Ponovite 15-20 puta, pa promenite nogu. Ova vežba zateže listove, ne pumpa ih i zato je idealna za svakog ko želi stanjiti listove na nogama.

Da biste zategli i oblikovali donji deo tela, morate raditi vežbe koje uključuju celo telo, jer nažalost, nije moguće mršaviti samo u jednom delu tela. Za najbolje rezultate, ubacite kardio vežbe, trening snage, i zdravu ishranu, (ovako dobijate efekte u celom telu, zajedno sa nogama i zadnjicom).

Kada smanjite procenat masti u telu, možete početi sa vežbama koje ciljaju samo određene mišiće i posvetiti se vežbama koje će stanjiti listove na nogama. Ne morate potrošiti puno para u teretani kako biste smršali. Motivisani i uz malo  kreativnosti, možete doći do izgleda koji želite čak i u svom domu.

Unos kalorija Vs izbacivanje kalorija

Kada unosite više kalorija nego što trošite, tada dobijate višak kilograma. Manji unos kalorija, uz njihovo sagorevanje vežbanjem, dovodi do rezultata – mršavite. Ali, iako bi možda najradije brzo izgubili kilograme, zdravije je da mršavite po kilogram svake nedelje. Po nekim istraživanjima, ako mršavite na ovaj način, manje su šanse da vam se ti kilogrami vrate. Da biste ovo postigli, napravite deficit u kalorijama, od 500 do 1000 svakog dana.Bez smanjenja količine sala u telu nećete uspešno smanjiti listove na nogama.Zaboravite na bilo kakve zaslađene sokove, slatkiše i grickalice, iz ishrane izbacite beli hleb.Za večeru jedite salatu ili voće i rezultati če doći.Zavisno od genetike neki ljudi će lako stanjiti listove na nogama dok će drugi morati da se potrude.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply