Maska od majoneza ne samo da nije skupa, nego je prirodna i bezbedna za upotrebu. Majonez sadrži ulja, žumance i druge prirodne sastojke koji neguju kosu. Oni pružaju kosi snagu i, sve pozitivne strane jaja dolaze do izražaja, zbog kojih jača koren dlake i pospešuje se njena gustina. Masku od majoneza možete napraviti sami, i odlična je za suvu i oštećenu kosu. Ako budete upotrebljavali majonez u svim domaćim pakovanjima, kosa će postati meka, glatka i sjajna.

Napravite svoju masku od majoneza

Kada nemate vremena, možete iskoristiti i kupovnu masku, naravno, ali one obično sadrže prezervative, što ne preporučujemo za kosu posebno ne za suvu i oštećenu. Napravite svoju masku od majoneza, koristeći sve prirodne sastojke. Na ovaj način, znate tačno šta nanosite na kosu.

majonez-maska-za-kosu

Negujuća maska od majoneza sa medom i mlekom: za jako suvu kosu, isprobajte ovaj tretman za rehidraciju. Sam majonez je odličan za regeneraciju kose, a dodavanjem mleka i meda samo ćete poboljšati masku. Sva tri sastojka prirodno obnavljaju kosu, te će ona biti meka i sjajna.

Trebaće vam:

 • pola šolje majoneza
 • 1 kašika organskog meda
 • 1 kašika sirovog mleka

Postupak:
Pomešajte sve sastojke u staklenoj činiji. Nanesite smesu na kosu, pokrivajući svaku vlas. Umorajte kosu u kapu za tuširanje. Ostavite da maska odstoji sat vremena, pa operite kosu.

Možete i sami da napravite majonez za kosu, sve što vam treba je ekstradevičansko maslinovo ulje, žumance, i sok od limuna.Ovo je ptpuno prirodna maska za kosu od majoneza i maslinovog ulja.

Trebaće vam:

 • žumance
 • 1 kašikica sirćeta
 • 1 kašikica soka od limuna
 • Pola šolje maslinovog ulja

Postupak:
– dodajte jaje, kašikicu sirćeta, kašikicu limunovog soka i pola šolje maslinovog ulja ili ulja od repice u staklenu činiju
– dobro promešajte sastojke ručnim blenderom, sporijom brzinom. Mešajte sve dok smesa teksturom postane slična majonezu
– nanesite mešavinu na kosu, pazeći da pokrijete svaku vlas. Umotajte kosu u kapu za tuširanje. Neka maska ostane na glavi sat vremena, pa operite kosu šamponom, kao i obično.

Povezano>>>  Suva i oštećena kosase može brzo oporaviti – ovo su najbolje maske

Maska za kosu od majoneza, sirćeta i limunovog soka: ukoliko imate beživotnu kosu, dodavanjem ovih sastojaka, oporavićete kosu i povratiti njen prirodan sjaj. Sirće i limun prirodno čiste kosu, a majonez je regeneriše i hidrira.

Trebaće vam:

 • pola šolje majoneza
 • 1 kašika destilovanog ili jabukovog sićeta; možete upotrebiti i sveže ceđeni sok od limuna (takođe jedu kašiku)

Postupak:
Dobro pomešajte pola šolje majoneza sa jednom kašikom destilovanog ili jabukovog sirćeta. Umesto njega, možete iskoristiti kašiku soka od limuna. Nanesite mešavinu na kosu, pokrivajući svaku vlas. Umorajte kosu u kapu za tuširanje. Ostavite masku da odstoji sat vremena, pa operite kosu šamponom.

Maska sa majonezom i belancima, za oštećenu kosu: majonez već sadrži žumance, koje dubinski hidrira kosu. Sa druge strane, belance je odlično za kovrdže i oštećene uvojke kose. Iskombinujte majonez i belanca, i, problemi vaše kose biće kao rukom odnešeni!

Trebaće vam:

 • jedno belance
 • pola šolje majoneza

Postupak:
Razdvojte žumance od belanca, i zadržite žumance, za kasnije. U činiji, umutite belance sa pola šolje majoneza. Nanesite na kosu, pokrivajući svaki pramen. Umorajte kosu u kapu za tuširanje. Ostavite da maska odstoji sat vremena, pa operite kosu.

Slično>>> Najbolje maske i saveti za negu suve kose

Kako koristiti majonez za kosu ?

Uvek koristite punomasni majonez

Ukoliko vam je kosa jako suva i oštećena, ostavite majonez da odstoji preko noći. Zaštitite jastuk plastičnim pokrovom, jer vam iz kape za tuširanje može iscuriti na posteljinu

Ako vam ne prija miris majoneza, dodajte kašikicu ekstrakta vanile u mešavinu, pre nego što je nanesete na kosu

Sve ostatke maske, koje niste iskorstili, čuvajte u frižideru i zagrejte na sobnoj temperaturi, pre ponovnog korišćenja.

Razmislite o korišćenju preostalog majoneza, možda ga možete naneti na lice? Koža će od njega zasijati! Ili, možete iskoristiti ostatke za tretman bora.

Saznajte više>>> Najbolje pakovanje i prirodna maska za suvu kosu

Da li ste probali neku masku sa majonezom? Podelite vaše recepte i iskustva sa nama!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply