Krompir dijeta sa jogurtom: Ekspresno mršavljenje za samo 3 dana

Krompir dijeta osnove

Ukoliko volite da jedete krompir – onda vam krompir dijeta neće teško pasti. Kakva je ovo dijeta, koliko traje i šta nam može doneti – saznajte u okviru ovog članka.

Krompir dijeta, kao što i pretpostavljate, za svoj glavni sastojak ima krompir. Međutim, ova dijeta takođe uključuje i jogurt, i to niskomasni. Dijeta sa krompirom i jogurtom je veoma delotvorna ukoliko pravilno sledite uputstva, a zahvaljujući njoj možete izgubiti i do 5 kg za 3 dana! Da li vam ovo zvuči primamljivo?

Dakle, dijeta sa krompirom treba da traje 3 dana.

Krompir sadrži skrob koji, uz mlečne kiseline iz jogurta, osigurava organizmu dovoljan dnevni unos kalorija. Skrob u kombinaciji sa vodom daje osećaj sitosti i bez nekog naročitog unosa hrane. Pogrešno je uverenje da skrob iz krompira goji.

krompir dijeta

Napomena: nemojte zameniti kuvani krompir sa prženim! Kuvani krompir je vrlo zdrav, dok je prženi krompir nezdrav i zapravo podstiče nakupljanje kilograma. Kuvani krompir sadrži obilje vitamina i minerala, kao i dijetetska vlakna koja pomažu i ubrzavaju proces varenja hrane.

100 grama krompira ima samo 75 kalorija, što je manje čak od jedne čaše ceđenog soka od pomorandže (oko 90 kalorija).

Poznato vam je koliko je jogurt zdrav i nezaobilazan u svakodnevnoj ishrani, pre svega, jer reguliše rad probavnog sistema, uklanja višak vode i toksine iz našeg orhganizma.

Dijeta sa krompirom i jogurtom je vrlo jednostavna i praktična. Kako traje svega 3 dana, poznata je i pod nazivom ”dijeta sa krompirom 3 dana”.

Tokom tri dana trajanja ove dijete u organizam ne smete unositi so i šećer. Osim jogurta, možete piti jedino običnu vodu.

Dakle, osnove su jasne – kuvani krompir i noskomasni jogurt – za 3 dana od 3 do 5 kg manje!

Krompir dijeta jelovnik

Prvi dan:

Doručak: jedan kuvani krompir bez soli i jedna čaša niskomasnog jogurta

Ručak: dva kuvana krompira bez soli i jedna čaša niskomasnog jogurta

Večera: dve čaše niskomasnog jogurta

Drugi dan:

Doručak: jedna čaša niskomasnog jogurta

Ručak: dva kuvana krompira bez soli i jedna čaša niskomasnog jogurta

Večera: jedan kuvani krompir bez soli i jedna čaša niskomasnog jogurta

Treći dan:

Doručak: jedan kuvani krompir bez soli

Ručak: jedan kuvani krompir bez soli i jedna čaša niskomasnog jogurta

Večera: jedna čaša niskomasnog jogurta

Krompir dijeta iskustva

Ukoliko pogledamo jelovnik krompir dijete od 3 dana, primetićemo da ona deluje suviše jednostavno i lako za pridržavanje. Tu su samo kuvani krompir i niskomasni jogurt. Međutim, da li je to baš tako? Da li je krompir dijeta potpuno zdravstveno opravdana?

Kada je dijeta sa krompirom i jogurtom u pitanju, iskustva su veoma podeljena. Ovo je instant dijeta koja dovodi do brzog gubljenja kilograma za svega 3 dana (kao što smo rekli, može se izgubiti i do 5 kg). Međutim, pridržavati se ove dijete nije nimalo lako, jer je približna gladovanju i odsustvu mnogih drugih, značajnih namirnica. Ovo se može odraziti na vaše zdravlje i nikako ne treba držati ovu dijetu bez prethodne konsultacije sa lekarom.

Pozitivne strane dijete sa kuvanim krompirom:

Broj obroka i vremenski okvir njihovih konzumiranja je optimalan.

Preporuka je da večera bude 2-3 sata pre spavanja, što je dobro, te ćete na taj način imati miran san.

Dijeta sa krompirom 3 dana zabranjuje konzumiranje gaziranih sokova i kalorične hrane, a preporučuje fizičku aktivnost, što je dobro.

Negativne strane dijete sa kuvanim krompirom:

Ako unosite manje kalorija (energije) od onog koliko je potrebno za vaš pravilan metabolizam, dijeta sa krompirom će vam teško pasti.

Krompir dijeta je neprilagođena individualnim potrebama, što može dovesti do različitih negativnih posledica po zdravlje.

Nakon prestanka držanja ove dijete, kilogrami se opet vraćaju ukoliko nastavite sa starim navikama u ishrani.

Gubitak od čak 0.5 kg dnevno nikako ne može biti zdrav, a ukoliko izgubite i do 5 kg za 3 dana, kako ova dijeta navodno omogućava – to nije zdravo i treba se zapitati.

Kuvanjem krompira se razgrađuju vitamini, kao i vitamin C.

Krompir dijeta sa jogurtom traje svega tri dana, pa se više može smatrati detoksikacionom dijetom, a nikako je ne treba shvatiti kao plan ishrane radi mršavljenja.

Krompir dijeta ne sledi ključna pravila da je potrebno unositi različite grupe namirnica, a namirnice koje sadrže proteine su svakako u manjini. Ovo nije dobro, jer se organizam zbog nevovoljnog unosa, a još uz postojanje fizičke aktivnosti, izgladnjuje, pa postoji rizik od razgrađivanja mišića.

loading...
loading...
Loading...
Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply