Prirodno izbeljivanje zuba kod kuće

Osmeh i zubi su prva stvar koja se uoči kod čoveka. Ljudi se prepoznaju međusobno kroz osmeh i istovremeno određuju kroz njega. Zato i nije čudno zašto je svima toliko bitno da nam zubi budu blistavi i beli. Ipak, nekada, koliko god vodili računa o oralnoj higijeni i redovnoj poseti stomatologa, ne možemo sačuvati blistavo bele zube.Navike koje ne možemo izbaciti iz života, poput pušenja, ispijanja kafe i čajeva, konzumiranje cvekle i ostalih proizvoda koji ostavljaju jaku boju sa sobom…

Uprkos tome, imati bele zube i piti kafu, nije nemoguće. Pored laserskog izbeljivanja zuba, koje ne daje uvek dobre rezultate, postoji i prirodno izbeljivanje zuba. Izbeljivanje zuba prirodnim sredstvima kod kuće je jako jednostavno i zanimljivo i ne zahteva puno novca, a pored toga je zdravo, kako za zube tako i za organizam. Prirodno izbeljivanje zuba ne daje rezultate preko noći, ali nakon par nedelja daje vidljive i trajnije rezultate nego bilo koja druga metoda izbeljivanja.

Izbeljivanje zuba prirodno

Kokosovo ulje i soda bikarbona za zube

Nezaobilazno sredstvo u kućnoj varijanti beljenja zube jeste soda bikarbona. Soda bikarbona samostalno je i bez ikakvih dodataka je jedno od najboljih sredstava za izbeljivanje zuba. Deluje antimikrobno, neutrališe loš zadah i skida žute fleke sa zuba. Soda bikarbona u kombinaciji sa drugim sredstvima daje još bolje rezultate. Iako zvuči čudno, ali soda bikarbona i kokosovo ulje predstavljaju odličan spoj za kućnu i prirodnu varijantu beljenja zuba. Iako deluje neverovatno kako bilo koje ulje može imati takvo dejstvo na zube, kokosovo upravo ima baš takvo dejstvo, antimikrobno, umirujuće i pre svega zdravo za desni.

kokosovo ulje i soda bikarbona

Izbeljivanje zuba kokosovim uljem i sodom bikarbonom

Izbeljivanje zuba kokosovim uljem i sodom bikarbonom predstavlja potpuno nekonzervativan prirodni lek za zdravlje zuba, njihovu belinu i desni. Beljenje zuba na prirodan način treba biti svakodnevna rutina svih nas, jer time ne samo da dobijamo lep osmeh, nego i pomažemo zdravlje naših zuba, koji su jedan od najboljih pokazatelja načina na koji vodimo računa o sebi i svom zdravlju. Izbeljivanje sa Sodom bikarbonom i kokosovim uljem je dosta jednostavno. treba samo pomešati jednu kašičicu sode bikarbone sa kokosovim uljem dok se ne sjedine i zatim tu smesu držati, provlačiti kroz zube i mućkati u ustima 5 do 10 minuta, a zatim isprati vodom. Ovo se može raditi i pre i posle našeg regularnog pranja zuba sa pastom.

Prirodno izbeljivanje zuba sodom bikarbonom i limunom

Izbeljivanje zuba sodom bikarbonom i limunom se smatra jednim od najboljih kućnih varijanti beljenja zuba na prirodan način. Soda bikarbona sa svojim neutrališućim i izbeljujućim efektom, sa limunom, koji je prepun vitamin C, koji je neizbežan za zdravlje desni, daje savršen spoj. Soda bikarbona je blago abrazivna, skida površinske mrlje, i veoma alkalna, što znači da pomaže ravnoteži Ph u ustima. Limun se smatra prirodnim izbeljivačem. Postupak je dosta jednostavan. Napraviti pastu od kašike limunovog soka i kašičice sode bikarbone, zatim naneti na četkicu za zube i prati kao i što redovno peremo sa pastom za zube. Ovaj način izbeljivanja se ne preporučuje svakog dana, upravo zbog toga što sui limun i soda dosta jaki izbeljivači, koji ako se često koriste mogu nagrizati desne i izazvati krvarenje desnui. Preporučuje se svakog trećeg dana.

Jagode za izbeljivanje zuba

Jagode sadrže vitamin C i sjajne su za izbeljivanje zuba. Pored toga, abrazivne su i sadrže kiselinu.Preporučuje se svakodnevno ali i umereno korišćenje. Deluju antimikrobno i skidaju površinske žute mrlje sa zuba. Postoje razne varijante korićenja:

  • samostalno, iseći jagode na pola i trljati zube njima ili jednostavno jesti jagode i u toku jela obratiti pažnju da nam svi zubi učestvuju u jelu, tj. izbeljivanju.
  • sa sodom bikarbonom, napraviti pastu tako što ćemo izmeljati dve, tri jagode sa kašičicom sode bikarbone i naneti na četkicu.

Rezultati su sjajni, ukusni i zdravi.

Medicinski ugalj za beljenje zuba

Medicinski ugalj je u stvari aktivni ugalj koji se koristio vekovima unazad za razna oboljenja. Poznat je po tome da privlači štetne supstance i zadržava ih. Medicinski ugalj poseduje nežno abrazivno dejstvo, čime skida površinski sve mrlje sa zuba. Medicinski ugalj za beljenje zuba se može koristiti na dva načina:

  • rastvoriti dve tablete medicinskog uglja sa malo vode, kada se dobije pasta, oprati zube sa tom smesom kao što peremo i sa redovnom pastom, ili prosto posuti po četkici prah medicinskog uglja i trljati zube.
  • drugi način je žvakati tablete medicinskog uglja

Ovaj način izbejivanja zuba se preporučuje jednom u nedelju dana.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply