Donosimo vam neke od najpoznatijih prirodnih lekova za lečenje upale jajnika.

Prvi recept za lečenje upale jajnika: U jednu posudu (tiganj) stavi se dve šake soli pa se tava stavi na šporet.Varjačom se meša sve dok ne stane prskati. Tada se na so nalije malo sirćeta, tek toliko da so postane mokra. Ta so stavi se na lanenu krpu i privije na bolno mesto. Ti se oblozi stavljaju svako veče pre spavanja. Taj oblog dobro je staviti i u slučaju kad se primeti kilavost.

Drugi prirodni lek za upalu jajnika

Različak, list medvjeđeg grožđa – po 4 kašike. Cveta od zove – 2 kašike, kore od zove – 3 kašike. Sve se dobro promeša. Od te mešavine uzme se 4 kašike i kuva 10 minuta u pola litre vode. Zatim se ostavi poklopljeno da stoji 10-15 minuta. Nakon toga se ocedi, po želji medom zasladi, doda malo soka od limuna i više puta dnevno toplo pije po malu šoljicu.

Lečiti upalu jajnika možete i ovim lekom: Uzmite po 4 kašike kamilice i cveta zove, te 8 kašika različka. Sve dobro promešati i od te mešavine 3 kašike kuvati 15 minuta u pola litre vode. Zatim pustiti da stoji 15-20 minuta. Piti pre jela po šoljicu triput dnevno.

Probajte lek od kukuruzne svile

Uzmite 6 kašika kukuruzne svile, te nevena i medveđeg grožđa po 4 kašike. Sve dobro promešati i od te mešavine 4 kašike kuvati 15 minuta. Nakon toga se čaj procedi i zasladi medom po želji. Pije se više puta na dan topao čaj po manju šoljicu.

Povezano>>> Čaj za jajnike


Vrlo je dobar sledeći lek
: Šaku majčine dušice preliti litrom ključale vode. Vruće uliti u jednu manju posudu (noćnu) i tu posudu staviti u veću posudu prikladnu, sjesti i pokriti se oko tela da para ne izlazi. Treba da sedi sve dok ima pare. Treba biti istrajan i uspeh neće izostati.

0 Comments/by
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply