U slučaju poremećaja rada žučne kese prvo se javlja krckanje i bol u kolenima (češće u desnom), a dalje se razvija artroza i okoštavanje kuka. Priznaćete, nije nimalo naivno… Ispostavilo se da se o stanju vašeg organizma mnogo može reći samo ako ga pažljivo posmatrate, pa se tako izvesne promene na unutrašnjim organima često ispoljavaju na spoljašnjim delovima tela. Ukratko, kako je praksa pokazala, lečenje jednog organa može vam pomoći da se oslobodite mnogih drugih bolesti.

Zašto bole zglobovi?

Nije tajna da je sve u našem organizmu povezano: narušavanje rada jednog organa odmah se odražava na stanje drugih sistema. Prema mnogobrojnim istraživanjima, bolesti žučne kese dovode do pojave bola u sistemu donjih estremiteta i razaranja njihove strukture (konkretno hrskavice). U početnoj etapi smanjenja aktivnosti žučne kese pojavljuje se škripanje u zglobovima kolena, zatim bolovi prilikom kretanja, najčešće u desnom kolenu.

Dalje se razvija artroza (degenerativna promena hrskavice perifernih zglobova) i koksartroza (okoštavanje kuka). I pored toga što to nije jedini urzok bolesti zglobova, nikako je ne bi trebalo ignorisati. Razvoju bolesti zglobova doprinosi i deficit kalcijuma (koji je kostima neophodan), a čiji nivo reguliše levi bubreg. Ako je njegova funkcija umanjena, narušava se balans tog mikroelementa, pa je samim tim teško poboljšati stanje koštano-zglobnog sistema. Osim toga, s bolestima zglobova najčešće je povezano i “zakiseljavanje” krvi, čiji je uzrok nepravilna ishrana i čest stres. U slučaju nespecifičnog artritisa (uzrokovanog infekcijama i upalama) krv najčešće ima takav pokazatelj – “kisela”. Rezultat ovog stanja je i ubrzano trošenje životne snage i energije, što konkretno znači brže starenje. Usput rečeno, jedan od pokazatelja velike količine toksina u telu jeste često i obilno opadanje kose. Svi ovi pobrojani simptomi ne dozvoljavaju organizmu da se obnovi i smanjuje se efikasnost lečenja. Ali, rešenje postoji.

Uzimajte sodu bikarbonu

Za uspostavljanje normalne funkcije oslabljenih organa korisno je uzimati sodu bikarbonu. Doziranje treba odrediti individualno – jednostavno osluškujte organizam. U proseku, kafenu kašičicu sode bikarbone rastvoriti u naši tople vode i piti obavezno na prazan stomak. Ujedno se ispira i usna duplja, pa ćete se samim tim očistiti i od veće količine gljivica i patogenih mikroorganizama. Nakon tri sata nivo kiselosti krvi vraća se na početnu poziciju, a za to vreme organizam će imati mogućnost da se oslobodi od postojećih poremećaja. Već zahvaljujući jednom jutarnjem tretmanu uzimanja sode postepeno se poboljšava funkcija bubrega. To je odlična vest jer dugovečnost upravo zavisi od njihovog stanja. Imajte na umu da naš.jak sistem uvek stremi biološkoj ravnoteži i potrebno je samo pomoći mu na putu samoizlečenja.

Test ukazuje na bolest

Kako biste odredili da li normalno funkcioniše žučna kesa i s njom povezani sistemi, proverite temperaturu pupka. 0 normalnom radu organa govori temperatura od 33°C. Ako je ona snižena, to znači da postoji poremećaj u radu žučne kese i jetre, dok povećana signalizuje o povišenom pritisku u cevima kese i o tome da žuč ne obavlja funkciju lučenja. Ukoliko je narušena funkcija pankreasa (gušterače) do će odmah biti primećeno po panju kože u predelu laktova. Suva koža je znak narušene funkcije ove žlezde – ako je ona grublja to je jača patologija.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply