Otečeni očni kapci uzrok

Otečeni očni kapci i natekle oči se obično javljaju zbog nakupljanja tečnosti u organizmu, alergija, bakterijskih i virusnih infekcija, svi ovi problemi nisu naročito ozbiljni i mogu se rešiti jednostavnim prirodnim lekovima.

Jedno natečeno oko može imati mnogo ozbiljniji uzrok i treba se obavezno javiti lekaru.Uzrok može biti Preceptalni ili orbitalni celulitis, Gravesova bolest, herpes oka, ječmenac a takođe i alergija…

Kako da se rešite natečenosti očiju

Natečene oči su veliki problem za mnoge ljude jer naduvene oči čine da oni izgledaju umorno, iznureno i nezdravo. Čak i ako se osećate dobro, vaše oči govore nešto drugo. Zato mnogi ljudi traže način da se reše natečenosti očiju da bi izgledali mlađe i zdravije. Dobra vest je da postoji mnogo kućnih lekova koji mogu da vam pomognu da se rešite ove napasti.

natecene-oci

1. Koristite vodu

  • Pijte dosta vode: Neophodno je da popijete najmanje 8 čaša vode dnevno i da izbegavate stvari koje dovode do dehidracije. Kada ste dehidrirani, vaše telo prelazi u stanje preživljavanja, tako dolazi i do toga da vidite kako vam oči postaju natečene.
  • Obloge od slane vode: Natečenih očiju se možete rešiti tako što ćete na komadiće vate staviti malo rastvora soli i vode i ostaviti ih na očima dok se odmarate. So smanjuje naduvenost i pruža vam trenutak relaksacije.
  • Koristite hladnu vodu: U većini slučajeva, su vam otečene oči tokom radnih dana takođe ovo prate natečeni kapci i podočnjaci. Kako ste kratki sa vremenom, upotrebite hladnu vodu da izvedete neka čuda. Pomaže da se smanje krvni sudovi, što će smanjiti i naduvenost ispod očiju. Možete potopiti komadiće vate u hladnu vodu, a potom ga pritisnuti na oči.

voda

2.  Kesice čaja

Kada tražite sjajan metod za otečene oči, probajte da na njih stavite kesice čaja. Bilo da je čaj od kamilice ili crni čaj, videćete da funkcioniše. Potopite kesice čaja u vruću vodu na 3 do 5 minuta, a onda ih ostavite da se ohlade tako da možete da ih dodirnete ali da budu još tople, tako će pomoći vašim očima. Čaj će smanjiti otok, a čaj od kamilice je poznat po tome što eliminiše crvenilo.

caj

3.  Hladna kašika

Jedna od metoda borbe protiv natečenih očiju i kapaka je hladna kašika. Stavite nekoliko kašika u frižider, kada vam oči oteknu, stavite zakrivljenu stranu kašike na zatvorene oči i opustite se. Hladna kašika će pomoći da se rešite naduvenosti i otoka.Ovo je i vrlo brzo rešenje za natečene oči od plakanja.

hladna kasika za podocnjake

4.  Ako su vam natečene oči ujutro spavajte na višem jastuku

Natečene oči ujutro obično uzrokuje način na koji osoba spava jer to omogućava svoj tečnosti da se nakupi ispod očiju. Zato je preporučljivo da podignete glavu kako biste sprečili zadržavanje tečnost koja prolazi ispod očiju.

ujutru

5. Natečeni kapci i alergija

Mnogo puta kada tražite način da se rešite natečenosti očiju, dobićete odgovor da treba da se lečite od alergije. Čak i sezonske alergije mogu da izazovu da se jave natečeni kapci . Postoje lekovi u slobodnoj prodaji koji su namenjeni za lečenje alergijskih reakcija, smanjuju otok oko očiju i  naduvenost očnih kapaka.

alergija

6.  Hranite se zdravo

Ako pogledate kako se hranite, videćete da što više soli unosite, to će i otoci lica i otečeni podočnjaci i natečeni kapci biti veći. Stoga, izbegavajte slanu hranu kasno uveče jer će to povećati naduvenost očiju ujutro i tokom dana. Jedite namirnice koje imaju diuretičko dejstvo kao što su kupus, banane i suvo grožđe. Konzumiranje alkohola bi trebalo da bude ograničeno jer može da izazove zadržavanje tečnosti ispod očiju i dovede do pojave podočnjaka.

7. Magična hrana za otečene oči

  • Ohlađeni krastavac je sjajan za ublažavanje upale ispod očiju. Ovo je dobra vest za one koji imaju natečene oči i žele da se reše ovog problema. Isecite dva kolutića ohlađenog krastavca i ostavite ih na očima nekoliko trenutaka.
  • Rendani krompir je odličan za upale oka. Jednostavno narendajte krompir, stavite ga u krpu i potom krpu stavite preko očiju da biste umanjili upalu. Ostavite oblogu nekoliko minuta, a ona proverite natečenost. Možda ćete ovo morati da ponavljate dok ne dobijete željene rezultate.
  • Belanac ima sjajna svojstva za zetezanje kože ispod očiju, što je odličan način da se rešite naduvenosti očiju. Uzmite 2 belanca i umutite ih u čvrstu penu. Nanesite ovo ispod očiju pomoću četkice i sačekajte da se stvrdne – obično oko 15 minuta. Potom isperite. Ovo radite nekoliko dana da biste videli rezultate.
  • Jagode ne samo da pomažu osobama koje imaju natečene oči već čine da koža izgleda mlađe zahvaljujući alfa hidroksilnoj kiselini. Izvadite jagode iz frižidera, isecite ih debelo i držite na očima nekoliko minuta.
  • Aloja vera je puna antioksidanata i vitamina E koji su odlični za natečene oči i koji čine da koža izgleda zadivljujuće. Možete da koristite čist gel aloje vere i jednostavno ga nanesete ispod očiju kao deo dnevne rutine. Ako ne možete da nađete gel, bilo koji losion, krema ili gel koja sadrži aloju veru može da vam pruži olakšanje.