gvozdje

Pravilan i optimalan unos zdravih namirnica, među kojima se posebno ističe voće, povrće i meso, stvara spektar korisnih sastojaka koje čine organizam otpornim na najveći broj uticaja. Tu se svakako neizostavno ubraja i gvožđe. U stanjima organizma kada ishrana ne može da obezbedi potreban nivo elementa koji je zadužen za brojne procese u metabolizmu, cena tableta gvožđa prava je sitnica za kvalitetan način nadoknade korisne materije.

Unos gvožđa putem kvalitetnih i moćnih suplemenata u obliku kapsule, tablete, praškastih i šumećih tvorevina, kao i tečnosti namenjeno je svim osobama kako bi se izbeglo stanje anemije, čak i trudnicama u skladu sa preporukom lekara. Činjenica je da gvožđe ima mnogostruke i značajne uloge u organizmu – od transfera kiseonika,  pružanja snage i energije organima, zatim učestvuje u sintezi DNK, rastu i razvoju ćelija, kao i ojačavanju imunog odgovora.

Razlozi iz kojih je gvožđe nezamenjiv mineral zdravog tela i duha

Dnevni, preporučeni unos gvožđa zavisi od stanja organizma, starosti osobe i potrebama za ojačavanjem imuniteta. Vrednost unosa se izražava RDA indeksom u miligramima, kao prosek za jedan dan i varira u zavisnosti od starosti i pola. Više od dve trećine gvožđa potiče iz hemoglobina i ostatak iz mišića i drugih organa. Pravilnom ishranom, ovaj element se unosi konzumacijom mesa, žitarica, plodova mora, mahunki, orašastim plodova, povrća i slično. Na osnovu prosečnih indeksa, za žene od 20 do 50 godina prosečan unos je 18 miligrama, u trudnoći 27, a za muškarce 8 miligrama gvožđa.

U situacijama kada nije obezbeđen dovoljan unos, preporučuju se oralni suplementi. Cena tableta gvožđa varira u zavisnosti od proizvođača, veličine pakovanja i drugih svojstava. Prisustvo gvožđa ojačava mišiće i kosti, stvara snažan imunitet, eliminiše neželjene uticaje i materije iz organizma, ali i učestvuje u reprodukciji i razvoju DNK strukture, sintezi hormona i tkiva, kao i brojnim drugim reakcijama enzima i osnovnim funkcijama u organizmu.

Cena tableta gvožđa kao minimalan trošak za visoke performanse i benefite

Da bi se obezbedio dovoljan dnevni nivo gvožđa, često se, pored pravilne i zdrave ishrane, preporučuje i kupovina najboljih suplemenata, medikamenata i drugih preparata koji imaju kao glavni ili dodatni sastojak važan element rasta i razvoja. Cena tableta gvožđa kreće se na nivou od 500 dinara, pa do nekoliko puta skuplje, što zavisi od brojnih faktora. Naime, specijalna pakovanja većeg broja tableta daju višu cenu, isto kao i što se raspon ranga razlikuje od jednog do drugog proizvođača.

Danas su posebno popularni kompleksi vitamina i minerala, kao vrlo efikasne kombinacije nekoliko sastojaka u jednoj tableti. Generalno, kada se analizira cena tableta gvožđa, ona nema značajnog uticaja na kupovinu suplemenata, jer je u pitanju važan element, bez kojeg organizam može doći do stanja anemije, pojavljuju se promene na koži, kosi i noktima, brojne urinarne i druge infekcije, vrtoglavica i osećaj slabosti, kao i neuralgija.

Gvožđe je važan element zdravog, vitalnog i otpornog organizma tokom čitave godine i značajno nadoknađuje potrebnu energiju za užurbani poslovni tempo i brojne obaveze na privatnom planu. Cena tableta gvožđa minimalan je izdatak u poređenju sa osećajem snage, dobijene energije i pravilnim odvijanjem osnovnih fizioloških funkcija, zbog čega ih svaka osoba bez dvoumljenja može priuštiti. Često su suplementi dostupni na raznovrsnim akcijama, i po specijalnim cenama, kao i uz niz drugih pogodnosti – gratis pakovanja i slično.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply