Najbolja kozmetika za bebe

Ako ste roditelj novorođenčeta ili malog deteta, možda se pitate koji je najbolji način da negujete nežnu kožu vaše bebe.

Želite da budete sigurni da su proizvodi bezbedni i efikasni, ali takođe želite da dobro mirišu i izgledaju slatko.

Koža vaše bebe je neverovatno delikatna i osetljiva, što znači da treba da obratite posebnu pažnju kada birate proizvode za njenu dnevnu negu.

Na sreću, postoji mnogo kozmetičkih brendova koji daju mogućnost roditeljima da mogu da biraju, naručito ako imaju bebu koja ima suvu i osetljivu kožu.

Neke mame se takođe odlučuju da prave sopstvene proizvode koristeći prirodne sastojke kao što su kokosovo ili maslinovo ulje, ali pre svega treba da se posavetuju sa svojim pedijatrom pre upotrebe istih.

Kakva kozmetika za bebe treba da bude i šta treba da sadrži?

Najbolja kozmetika za bebe je ona koja je napravljena od prirodnih sastojaka i mirisa.

Trebala bi da bude hipoalergena i nekomedogena (što znači da neće zapušiti pore vaše bebe).

Koža bebe je veoma osetljiva, tako da je važno da kozmetika koju koristite za nju ne sadrži jake hemikalije koji bi mogli da izazovu pucanje ili sušenje kože.

Najbolja kozmetika za bebe se često pravi od prirodnih sastojaka poput ulja jojobe, gela aloe vere, ši putera, kokosovog ulja, kakao putera, maslinovog ulja, ulja pšeničnih klica i pčelinjeg voska.

Ovi sastojci se vekovima koriste kao hidratantna sredstva jer pomažu u hidrataciji suve kože dok održavaju njenu elastičnost i štite je od oštećenja spoljnih faktora, kao što su iritacije od vetra ili oštećenja od sunca usled prekomernog izlaganja na otvorenom tokom igranja u parku gde možda nema dovoljno hlada.

Zdrava koža bebe je prva odbrana tela od infekcije.

Koža je najveći organ u telu, ali i njegov najveći imuni sistem, eliminacioni organ i endokrini organ.

Koža ima mnoge funkcije uključujući:

  • Zaštitu od štetnih hemikalija.
  • Prevencija dehidratacije regulacijom telesne temperature znojenjem ili dahtanjem kada je to potrebno.
  • Bebe imaju posebnu osetljivu kožu, pa je važno da roditelji koriste kozmetiku koja je bezbedna za njihove mališane.

Telo bebe je u razvoju i treba ga zaštititi od štetnih hemikalija u proizvodima kao što su šamponi, kupke, pomade i puderi.

Koža deluje kao barijera protiv mikroba, tako da upotreba proizvoda sa jakim hemikalijama može izazvati iritaciju ili alergijske reakcije na delikatnoj i jako osetljivoj koži beba.

Sa toliko mnogo proizvoda, može biti teško razlikovati šta je dobro, a šta nije.

Najbolji način da to uradite je da pogledate sastojke.

Ako u proizvodu postoje sumnjive hemikalije, trebalo bi da ih izbegavate.

Sada kada imate bolju predstavu o tome koja je najbolja kozmetika za vašu bebu, nastavite i isprobajte šta će vašoj bebi najviše da prija.

Zdravlje vaše bebe zavisiće od vašeg izbora kozmetike, posebno kada su u pitanju tečne ili kremaste formulacije.

Zbog toga je od suštinskog značaja da izboru kozmetike pristupite sa oprezom jer ne biste želeli da zdravu bebinu kožu izložite potencijalno štetnim materijama koje mogu biti u sastavu ovih proizvoda.

Sve se svodi na ovo.

Zdravlje bebe zavisi od proizvoda koje izaberete za nju i zato je organska kozmetika za bebe jedna od najtraženijih i najsigurnijih zbog svog prirodnog sastava koji sadrži.