Soda bikarbona za kosu: Ovaj beli prah sprečava opadanje, podstiče rast i eliminiše perut

soda bikarbona za masnu kosu

Koliko puta ste bacali pare na skupe preparate za kosu na čijim etiketama se navodi da čine čuda? Od ubrzanog rasta do prestanka opadanja i nestanka peruti? Zaboravite na skupe šampone jer se rešenje nalazi ni manje ni više nego u vašoj kuhinji. Jedini šampon koji vam treba i koji otklanja sve probleme je soda bikarbona. U narednim redovima ćemo vam ukratko objasniti kako sodu bikarbonu možete koristiti za negu svoje kose.

Soda bikarbona za rast kose

Soda bikarbona je zaista dragocen preprarat koji pomaže da kosa brže poraste.

soda bikarbona za kosu bez peruti

Prve rezultate ćete primetiti samo nakon nekoliko tretmana, a ono što vam je pre svega potrebno je prirodni šampon od sode bikarbone koji se pravi na sledeći način:

Uzmite pola šolje sode bikarbone i šolju i po vode. Sastojke sipajte u bocu sa raspršivačem, promućkajte i zatim naprskajte kosu od temena do vrhova kose. Nakon što ste je pokvasili, masirajte teme glave pet minuta a nakon toga isperite kosu toplom vodom. Sledeće što treba da uradite je da pomešate dve šoljice vode sa jednom šoljom jabukovog sirćeta. Ukoliko ne želite da vam kosa miriše na sirće, dodajte i nekoliko kapi nekog eteričnog ulja. Nakon što ste pomešali sastojke, isperite kosu ovom tečnošću a zatim je ponovo isperite hladnom vodom koja će uticati na cirkulaciju kože glave i na mekoću i hidriranost kose.

Kako biste što pre postigli prve rezultate, poželjno je da kosu na ovakav način perete dva puta nedeljno. Uz redovno skraćivanje krajeva kose rezultati će biti brži nego što ste i mislili, brzo ćete primetiti da vam kosa mnogo brže raste nego ranije.

Slično  Maske sa sodom za kosu i lice

Soda bikarbona protiv opadanja kose

Ovo sredstvo je veoma moćno za sprečavanje opadanja kose. Tokom života naša kosa trpi mnoge hemikalije koje nanosimo u vidu gelova, pena za kosu, voska, šampona. Usled ovih hemikalija, vlas gubi svoju svežinu i odumire zbog čega dolazi do opadanja kose. Na svu sreću postoji rešenje i za ovaj problem, i to u sodi bikarboni. Kako biste sprečili opadanje kose primenjujte šampon koji smo opisali u pasusu iznad, dovoljno će biti da ga koristite jednom nedeljno za početak, prvi rezultati u vidu mekoće, svežine i manjeg mašćenja će se vrlo brzo primetiti.

Saznajte više  Jabukovo sirće i soda bikarbona kao lek za kosu

Soda bikarbona za perut

Jedan od najvećih problema kada je reč o kosi je perut, koju i kada određenim preprataima otklonite ona se uvek vrati. Pored toga što ne izgleda lepo, zna da bude veoma uporna i teška za uklanjanje. Šta koristiti protiv peruti? Sodu bikarbonu i to na sledeći način: Uzmite jednu kašiku sode bikarbone i stavite je na vlažnu kosu, na kožu glave. Nema potrebe da je držite više o jednog minuta, nakon toga je isperite vodom. Pored sode, u kombinaciji možete koristiti i limun – pomešajte sok od jednog limuna i kašičicu sode bikarbone. Soda bikarbona i limun su za kosu veoma korisni, ovu smesu možete držati najviše tri minuta na glavi a nkon toga je isperite vodom. Bitno je naglasiti da ovaj lek protiv peruti smete primenjivati samo jednom nedeljno.

Povezano  Ovaj šampo mi je spasio kosu!

Loading...

Soda bikarbona protiv masne kose

Pored toga što je dobra protiv masne kose, soda bikarbona može i da iskoreni neprijatni miris koji često prati pojačano mašćenje. Takođe, poznato je alkalno dejstvo sode bikarbone koja ublažava kiselost, s tim u vezi redovnim korišćenjem postići ćete balansiran nivo Ph kože temena koji je veoma bitan. Ovaj priorodni lek protiv peruti i masne kose se sprema na sledeći način, recept je veoma jednostavan: Pomešajte sodu bikarbonu u odnosu 1 prema 3, jedan deo sode pomešajte sa tri šolje sode bikarbone. Ovu tečnost nanesite na vlažnu kosu, sačekajte 5 minuta a onda je standardno isperite. Za što bolje rezultate ovo treba primenjivati jednom ili dva puta mesečno, ne više.

Skidanje boje za kosu sodom bikarbonom

Nekada su mnoge žene neuspelu farbu pokušavale da skinu hidrogenom, koji je veoma gresivno sredstvo koji dodatno oštećuje već farbanu kosu. Na svu sreću, postoji mnogo finiji a aposlutno prirodni preparat koji je veoma koristan a to je upravo soda bikarbona.

Sve što vam je potrebno za skidanje boje za kosu je soda bikarbona i jabukovo sirće. Postupak je sličan kao kod pravljenja šampona za brži rast kose, koriste se isti sastojci: 2 kašike sode bikarbone, 1.5. šolja vode, jedna kašika jabukovog sirćeta i nekoliko kapi eteričnog ulja.

Sodu bikarbonu pomešajte sa vodom i nanesite je na vlažnu kosu. Nakon 10 minuta, isperite kosu vodom a zatim nanesite sirće koje ste razblažili u vodi i pomešali ga sa kapima eteričnog ulja. Vrlo je bitno da nakon nanošenja sirćeta kosu ne ispirate. Ukoliko vas brine miris kose, dodajte malo više kapi eteričnih ulja. Ovaj postupak možete primenjivati 3 do 4 uzastopna dana, najveća dragocenost ovih sastojaka je blago isušivanje kose što će ujedno uticati i na skidanje farbe, pogotovu posle nekoliko primenjivanja.

Druga, malo jača kombinacija za skidanje boje je limun u kombinaciji sa sodom bikarbonom. Potrebno je pomešati dve kašike soka od limuna i dve kašike sode bikarbone. Smesu nanesite duž obojenih pramenova i ostavite da deluje 15 do 20 minuta. Nakon isteklog vremena operite kosu šamponom. Ova metoda je nešto jača jer limun je poznat i kao prirodni izbeljivač a kao i kod prve metode, i ovu možete primenjivati uzastopno 3 do 4 dana.

Pranje kose sodom bikarbonom

Oni koji su probali da operu kosu sodu bikarbonom tvrde da im je nakon ovog tretmana kosa bila mekana kao kod beba. Ovo je samo jedan od razloga zašto preporučujemo pranje kose sodom.

Sve što vam je potrebno jeste soda bikarbona i voda – 4 kašike sode bikarbone i 12 kašika vode. Napravite gustu pastu i nad kadom utrljajte ovu smesu u kosu. Biće vam neobično jer neće biti nikakve pene ali rezultati tek slede. Nakon što ste naneli smesu, sačekajte 1 do 3 minuta a nakon toga isperite kosu i onda nanesite šampon. Primetićete kako će šampon stvoriti penu što je jedan od znakova da vam je kosa već čista. Prve rezultate ćete primetiti odmah nakon sušenja a ono što je takođe bitno, primetićete da će vam kosa posle ovog tretmana ostati mnogo duže čista i da se neće brzo izmastiti.

Ovo apsolutno prirodno pranje kose je mnoge žene i devojke spasilo od standardnih problema – poput mašćenja, peruti i slično. Kada je reč o pranju kose, korisno je pomenuti i to da je soda bikarbona odlična i za tzv “suvo pranje” za koje vam treba samo minut vremena.

Ustali ste ujutru i videli da vam je kosa masna ali nemate vremena da je operete? Rešenje je jednostavno, očešljajte je i na koren kose pospite malo sode bikarbone. Soda će upiti površinsku masnoću a vaša kosa će izgledati mnogo svežije.

Iskustva su pokazala je da je kosa nakon svih tretmana koji se navode u tekstu dosta mekša i blistava.

Ono što je najbitnije, ni u jednom trenutku je ne izlažete nikakvim štetnim hemikalijama a izgledaće kao da ste upravo izašli od frizera. U kombinaciji sa limunom, efekti ovog apsolutno prirodnog preparata su još bolji, o čemu je već bilo reči u prethodnim pasusima. Uz malo truda do sjajne kose! Recept je dakle veoma jednostavan, u kombinaciji sa jabukovim sirćetom ili limunom, ili samo sa običnom vodom, soda bikarbona zasita čini čuda za vašu kosu. Probajte, sigurni smo da se nećete pokajati i da ćete ove tretmane često primenjivati.

loading...
Loading...