emu ulje

Emu je ptica koja ne leti, poreklom iz Australijske divljine. Aboridžini su godinama koristili ulje emua, za lečenje posekotina, ožiljaka i opekotina. Ovo ulje ima toliko moćna svojstva da može zameniti gomilu lekova u vašoj kućnoj apoteci.

Nastavite sa čitanjem i saznajte sve o dobrobitima emu ulja za kožu, kosu i telo.

Emu ulje za kožu

Rešite se kožnih problema i zasijajte od zdravlja.

  1. Hidrira kožu

Emu ulje je jako dobro za kožu. Kada je tretirate raznim sredstvima kako biste je zaštitili od zagađivača, uklanjate joj prirodna ulja. Suva koža znači naborana koža, što izaziva i druge kožne probleme. Iako mnoge kreme za hidrataciju mogu biti korisne, sve su one komedogene, i mogu izazvati izbijanje bubuljica. Emu ulje je s druge strane, potpuno nekomedogeno, te hidrira kožu bez začepljenja pora. Nanesite ga direktno na kožu i održavajte je hidriranom i mladalački sjajnom.

emu ulje

  1. Leči psorijazu i ekcem

Suva, perutava koža često izaziva pojavu ekcema i psorijaze. Ekcem je u suštini upala kože, a psorijaza se manifestuje crvenim krljuštima koje se formiraju na koži. Za lečenje ovih stanja i ublažavanje simptoma, možete koristiti ulje emua. Antiupalna dejstva koje poseduje emu ulje pružiće vašoj koži brz oporavak. Nanesite ga lokalno, ili ga uzimajte oralno, kao dodatak ishrani, kako bi imali dugoročne efekte. Za najbolje rezultate, koristite ga loklano i uzimajte oralno.

  1. Ublažava opekotine od sunca

Suva koža sa opekotinama se vrlo teško tretira, zbog povećane osetljivosti kože. Obično četkanje kože može izazvati iritaciju, i osećaj pečenja kod težih slučajeva. Ulje emua može ublažiti efekat koji imaju opekotine, zahvaljujući antiupalnim svojstvima. Ono vremenom, može posvetleti svežije ožiljke.

  1. Protiv strija

Ulje emua je rešenje za neprivlačne strije. Masne kiseline koje se nalaze u njemu minimalizuju vidljivost strija i učvršćuju kožu. Emu ulje je u suštini transdermalno, što znači da prodire duboko u kožno tkivo.

Emu ulje za kosu

Uz pomoć ovog ulja, imaćete bujnu i sjajnu kosu.

  1. Gusta, glatka kosa

Emu ulje je na mnogo načina dobro za vašu kosu. Bujne lokne, koje izgledaju svilenkasto i meko su uvek u modi, a zahvaljujući ulju emua, možete ih imati i vi! Koristite ovo ulje kao zamenu za kokosovo ili bademovo, u bilo koje doba dana. Koža glave dubinski upija emu ulje, te poboljšava rast nove kose. Kosa koja se često vezuje, može biti lomljiva, ali uz pomoć emu ulja, možete neutralisati taj efekat.

  1. Rast kose

Opadanje kose je problem koji se takođe može rešiti uz pomoć emu ulja. Iako vam ono ne garantuje potpuni oporavak kose, efekat je zaista vidljiv. Lakše ćete se nositi sa opadanjem i stanjenjem kose, kada imate moćno hidrantno sredstvo, kao što je ulje od emua. Ne časite ni časa, počnite da ga koristite već danas i umanjite opadanje kose.

  1. Protiv peruti

Emu ulje leči i perut! Ukoliko niste znali, perut usporava rast kose i stanjuje vlasi, ako se ne leči. Ulje emua obnavlja prirodno zdravlje kože glave, i bori se protiv svih problema koji bi mogli da je zadese. Redovnim nanošenjem emu ulja, skalp će biti hidriran, te nećete imati perut. Ukoliko je perut jaka, možete bez recepta nabaviti šampon sa uljem emua, za najbolje rezultate.

Emu ulje za zdravlje

Rešite se brojnih problema uz pomoć ulja od emua.

  1. Antiupalna svojstva

Odgovor organizma na svaku infekciju ili povredu je upala. U ovom slučaju, emu ulje umanjuje otok i u isto vreme, sprečava nova ćelijska oštećenja. Podjednako dobro deluje i na životinje, i veterinari ga često koriste. Manjak vežbanja, loša ishrana i višak toksina u telu će samo doprineti upali. Sve ovo se lako može sprečiti upotrebom emu ulja.

  1. Artritis i bol u zglobovima

Ulje emua protiv bolova? Ukoliko patite od bola u zglobovima ili artritisa, možete naći olakšanje u obliku emu ulja. Rešava bolni problem u korenu i umanjuje otok, zahvaljujući antiupalnim svojstvima. Crvenilo i otok se mogu smanjiti kada se ulje ukombinuje sa kurkuminom. Nanesite ga lokalno, kako bi ga telo što bolje upilo, i dobićete olakšanje koje ste želeli.

  1. Antioksidant i zaceljivač

Vitamin E se dodajte ulju emua kao prirodan kozervans, te je ono izuzetno moćan antioksidant i ima zaceljujuća svojstva. Emu ulje sadrži i vitamin A, koji je poznat po antioksidantskim svojstvima, linolnu kiselinu koja ublažava bol u mišićima i zglobovima, oleinsku kiselinu koja podmlađuje kožu i terpene, poznate antiseptike. Konzumirajte emu ulje kao dodatak ishrani i primetićete da će vam se zdravlje poboljšati.

Emu ulje je izuzetno jako, pa i mala količina može puno da znači. Kada nabavljate ulje, kupite ga od pouzdanog dobavljača.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply