botoks za kosu

Botoks za kosu upotreba

Suva, oštećena i beživotna kosa je veoma čest problem kod devojaka i žena, naročito kod onih koje imaju farbanu kosu. U novije vreme se sve više pojavljuju razni, što prirodni, što hemijski tretmani, koji oporavljaju oštećenu kosu. Jedan od najpopularnijih tretmanaje botoks za oporavak kose.

Šta uopšte predstavlja botoks za kosu ?

Korišćenje balzama i maski za kosu ponekad nije dovoljno da bi se oštećena kosa oporavila, pa je botoks tretman za kosu napravljen tako da efikasno oporavlja Vašu kosu. Botoks za kosu sadrži proteine i mnoge druge aktivne sastojke koji rade u korist Vaše kose. Botoks (botox) predstavlja mešavinu ulja kavijara, antioksidanata, vitamina, proteina, lekovitih agenasa i prirodnih kiselina koje Vašu kosu hidriraju, hrane je i obnavljaju iznutra. Botoks za kosu se koristi jer je čini mekšom, svilenkastijom, zdravijom i sprečava dalje oštećenje dlake.

botox za kosu

Botoks za kosu namenjen je svim tipovima kose. Bilo da imate ravnu, kovrdžavu ili talasastu kosu, botoks će je nesumnjivo oporaviti. Kada treba uraditi tretman kose botoksom?

 • Kada je Vaša kosa suva i oštećena usled čestog feniranja, presovanja i uvijanja figarom
 • Kada je Vaša kosa dehidrirana
 • Kada je Vaša kosa beživotna
 • Ako imate perut
 • Ako je Vaša kosa oštećena usled mnogo farbanja
 • Ukoliko su krajevi na Vašoj kosi oštećeni

Botoks za kosu postupak

Botoks tretman za kosu (botox za kosu) obavlja frizer. Prvo Vaša kosa mora biti dubinski oprana kako bi se odstranile sve nečistoće i kako bi se dlaka „otvorila”. Postupak se obavlja nakon dubinskog pranja.Na kosu i na kožu glave se nanosi botoks i ostavi se da deluje oko 45 minuta. Nakon što se ostavi da botoks deluje. Kosa se ispira šamponom koji ne sadrži sulfate. Vaša kosa će posle ovog tretmana biti zdrava, svilenkasta, sjajna i lako ćete moći da je oblikujete po želji.

Kako botoks tretman utiče na Vašu kosu?

Botoks za kosu sadrži hemijska jedinjenja koja ne ne oštećuju Vašu kosu niti kožu glave. Botoks za kosu ne sadrži formaldehide niti parabene, tako da ne može štetiti Vašoj kosi. Botoks tretman za kosu će Vašu kosu učiniti zdravom dugoročno. Pored toga, botoks Vašu kožu glave štiti od nastanka peruti, psorijaze i drugih oboljenja kože glave, a takođe i sprečava opadanje kose.

Koliko dugo je tretman kose botoksom delotvoran ?

Dejstvo botoks tretmana za kosu traje između 2 i 4 meseca.

Napomena: Nakon tretmana kose botoksom, kosu treba da perete šamponom bez sulfata.

Botoks za lice

Botoks (botulinski toksin ili egzogeni neurotoksin) se koristi u medicinske svrhe već više od 50 godina i u početku se koristio za razrokost i distoniju grlića materice (poremećaj mišićne aktivnosti koji može dovesti do nevoljnih pokreta). Danas se botoks između ostalog koristi i za estetske tretmane.

Najčešća zabluda kada je botoks za lice u pitanju jeste da botoks parališe mišiće na licu. To se može desiti samo u ubrizgavanju ekstremnih količina botoksa, pa većina estetskih hirurga nastoji da u mišiće lica ubrizga minimalnu količinu botoksa koja je dovoljna da zategne Vaše lice.

Kada se tretman lica botoksom uradi pravilno, većina ljudi (osim plastičnih hirurga) neće ni primetiti da je tretman urađen. Tretman lica botoksom čini da Vaše lice izgleda sveže i odmornije.

Botoks se proizvodi kao kristalna supstanca koja se rastvara drugim tečnostima i ubrizgava se u željena područja putem injekcija. Botoks za lice može da se ubrizgava i u vrat i u žlezde. Botoks se ubrizgava u pazušne žlezde kako bi se sprečilo prekomerno znojenje (hiperhidroza), a delotvoran je i za prekomerno znojenje prepona, dlanova i stopala.

Botoks za bore

Botoks je jedan od najčešćih sredstava kojim se estetska hirurgija bori protiv bora na licu i vratu. Važno je znati da botoks deluje samo na mimične bore, a ne i na one koje su nastale prirodnim procesom starenja kože. Botoks za bore se preporučuje samo onima koji imaju veoma izražajne facijalne ekspresije.

Da li botoks treba ubrizgavati preventivno pre nego što bore nastanu?

Lekari nisu saglasni u vezi sa ovim pitanjem. Neki smatraju da treba pustiti da lice razvije punu mimiku i da preventivnim ubrizgavanjem botoksa možete svoje lice učiniti starijim, dok jedni misle da preventivnim ubrizgavanjem botoksa možete potpuno sprečiti pojavu bora na licu.

Botoks za lice saveti

Kada je botoks za lice u pitanju, morate biti veoma dobro informisani pre nego što mu se podvrgnete. Evo na šta sve morate misliti pre nego što se odlučite za treman lica botoksom:

 • Dobro se raspitajte kod kog doktora ćete raditi ovaj zahvat. Izbor pravog lekara je najvažniji korak kada je tretman botoksom u pitanju. Dobro se raspitajte o stručnosti doktora kod koga idete jer od njega najviše zavisi uspešnost tretmana.
 • Otvoreno razgovarajte sa doktorom koga ste izabrali. Doktora morate obavestiti o Vašoj čitavoj medicinskoj istoriji. To je veoma bitno zbog Vaše sigurnosti. Doktoru morate reći: da li uzimate bilo kakve lekove ili suplemente, da li ste alergični na nešto, da li bolujete od neke hronične bolesti, da li ste u bliskoj prošlosti bili podvrgnuti nekom sličnom tretmanu ili operaciji, da li ste trudni, dojite ili planirate proširenje porodice i bilo šta drugo što može biti važno za Vašu sigurnost.
 • Uverite se da li je botoks pravi tretman za Vas. Pre nego što se odlučite na ovaj korak, obavezno idite na konsultacije sa iskusnim doktorom estetske hirurgije i otvoreno razgovarajte s njim.
 • Imajte realna očekivanja od botoksa. Botoks ne utiče na bore koje nastaju prilikom procesa starenja. Botoks utiče na bore koje su nastale kao posledica mimike.
 • Nemojte se ustručavati da postavite pitanje lekaru ukoliko imate bilo kakvu nedoumicu. Napravite listu pitanja koja Vas muče i ne stidite seda ih postavite lekaru kod koga idete na konsultacije pre zahvata.

Neke činjenice koje treba da znate o botoksu za lice

 • Prvi efekti botoksa su vidljivi nakon 3 dana od tretmana, a potpuni efekat nakon 7.
 • Rezultat tretmana botoksom traje od 4 do 7 meseci.
 • Neželjeni efekti su veoma retki.
 • Nakon tretmana možete imati blage hematome, otoke i crvenilo, slabost okolnih mišića, ali sve ovo je privremeno.
 • Nemojte piti alkohol najmanje 24 časa nakon tretmana.
 • Nemojte se baviti fizičkim aktivnostima najmanje 24 časa nakon tretmana.
 • Noć nakon tretmana spavajte na leđima.
 • Vežbajte mišiće svog lica par sati nakon tretmana (to će Vam objasniti u ordinaciji).
 • Najmanje 5 dana nakon tretmana ne idite u solarijum.

Ipak, os vim ovim stvarima će Vas obavestiti i lekar u ordinaciji u kojoj ste uradili tretman lica botoksom. Jako je važno da se pridržavate saveta lekara kako ne bi došlo do neželjenih efekata.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply