Glavna odlika ženstvenosti je duga i lepa kosa. Međutim ovime ne može da se pohvali baš svaka žena zbog čega mnoge koriste razne preparate koji će im ubrzati rast kose. U narednim redovima pročitajte koji preparati i namirnice utiču na rast kose kao i da li je potrebno da bacate pare na skupe šampone.

Verujemo da u kupatilu imate previše balazama i šampona na kojima piše da baš oni ubrzavaju rast kose u dužinu. Loša vest je da nijedan šampon neće tako brzo uticati na rast kose u dužinu, a i da se ne lažemo, isti ćete zameniti čim se pojavi neki novi. E zato je najbolje da napravite svoj, prirodni balzam koji zahvaljujući prirodnim sastojcima direktno utiče na rast kose, ovde pre svega mislimo na dužinu, a ne na bujnost i volumen.

Za prirodni balzam kojim ćete prirodnim putem ubrzati rast kose potrebni su vam sastojci koje imate u kuhinji. Oni koji su ga probali, tvrde da im je kosa dosta porasla i da je postala sjajna kao kod modela u reklamama koje reklamiraju šampone.

Dakle, potrebno vam je jedno žumance, 1 supena kašika ricinusovog ulja i isto toliko jabukovog sirćeta. Zatim, uzmite dve supene kašike bilo kog šampona i 1 supenu kašiku balzama.

Odvojite žumance od belanceta i pomešajte ga sa sirćetom i ricinusovim uljem dok se smesa ne ujednači. Zatim dodajte šampon i balzam i mešajte dok se sve ne sjedini.

Ovu smesu stavite na vlažnu opranu kosu a zatim na glavu stavite kesu i preko peškir. Drži se oko 15 minuta a onda se sve ovo ispere samo vodom. Na ovaj način negujete kosu i ujedno utičete na njen prirodan rast.

kako ubrzati rast kose u duzinu

Ukoliko vam opada kosa i želite da podstaknete rast nove kose onda je rešenje za vas losion od crnog luka. Ova smesa daje odlične rezultate kada je rast nove kose u pitanju, recept je jednostavan, samo treba da se čuvate kiše i znojenja nakon ove maske. U narednim redovima ćemo objasniti zašto.

Uzmite glavicu neoljuštenog crnog luka i samo ga zasecite sa četiri strane i ubacite ga u teglu od 800 grama. Preko luka sipajte cvetove karanfilića i sve ovo zalijte komovom rakijom. Ova smesa treba da odstoji u mraku 25 do 30 dana.

Smesu treba mazati na koren glave svaki dan, vrlo je verovatno da ćete kosu prati svaki drugi dan zbog mirisa a još bolje je da ovo radite dok ste na odmoru, kako biste se maksimalno posvetili kosi. Kišu i znojenje bi trebalo da izbegavate jer koža upije miris luka zbog čega često zna da isparava kada se pokvasi. Iskustva svedoče da im se kosa nakon dve nedelje oporavila i da je nova kosa na temenu krenula opet da raste.

Postoje mnogi specijalizovani preparati odnosno šamponi za kosu koji provereno ubrzavaju rast kose, tako barem svedoče iskustva. Oni kod kojih ovi šamponi nisu uradili ništa, tvrde da isti nisu korisni za rast kose. Kako ne biste sebe bacali u rebus, opet, naravite sami šampon koji provereno utiče kako na blistavost tako i na rast kose.

Potreban vam je običan blagi šampon (kopriva, breza, kamilica). Prospite malo šampona i u isti sipajte kapi od koprive, tečni pantenol (celu flašicu), zatim nekoliko kapi ricinusovog ulja i AD kapi (na bazi vode, drugi tip ovih kapi masti kosu). Perite normalno ovim šamponom kosu i videćete, za mesec dana primetićete prvu razliku. Kosa će vam porasti i biti mekana i sjajna kao bebina.

Ukoliko primetite da vam je kosa u lošem stanju, pogledajte i nokte. Ako primetite da se lako lome i krzaju, imate nedostatak vitamina, koji ni jedan šampon ne može da reši. Naime, za zdravu kosu i nokte potreban vam je unos vitamina B6 koji stvara melanin, zatim vitamina B12 kojeg ima u ribi i piletini. Ništa manje važan je beta karoten koji se nalazi u ribljem ulju i koji pomaže proizvodnju zdravog sebuma i utiče na rast dlake. Isto tako, vitamin E je ključan jer poboljšava cirkulaciju kože glave i automatski ubržava rast. Ima ga u soji, orasima i zelenom povrću.

Kada je reč o lekovima za rast kose, osvrnućemo se na one prirodne koji vam mogu pomoći a istima nećete opteretiti želudac (kao što je slučaj sa antibioticima i kupovnim lekovima). Jedan od najboljih lekova za rast kose su ulja, ricinusovo i brahmi ulje. Zatim tu je i tečni pantenol kojem možete prskati kosu a možete ga i ubaciti u šampon (o tome je već bilo reči).

Čaj i kapi od koprive su posebno učinkovite za brzi rast kose kosu, možda je najbolje da pijete čaj od koprive jer će se pozitivni rezultati pokazati i na kosi.

Jedan od lekova za koji nikada ne biste rekli da ubrzava rast kose je zeleni čaj. Ovaj čaj ubrzava metabolizam i čisti telo od toksina. Metabolizam se odrazi pozitivno na sve pa čak i na kosu. Glina je preparat koju baš dugo treba koristiti na kosi zbog čega o njoj i baš nema puno informacija. Ova smesa dubinski čisti kosu i teme i znatno poboljšava cirkulaciju.

Kada muškarcima opada kosa, to je obično nasledno ali isto tako može i u mnogome da ih demorališe. Međutim, na svu sreću, postoji način kako da i kod muškarca se poveća ubrzani rast kose, odnosno ponovni rast. Kod njih je ključna ishrana koja mora da obiluje vitaminima i proteinima, što znači da treba da jedu što više mesa i salata kako bi ubrzali rast kose. Takođe, ključna je masaža temena koja će pojačati cirkulaciju glave i pospešiti rast kose na mestima na kojima je više nema. Takođe, postoji napitak kojem možete masirati glavu. Izmerite malo jabukovog sirćeta koji ćete pomešati sa malo vode. Ovim napitkom koji je odličan kao prevencija za opadanje kose, pojačaćete cirkulaciju glave i rešiti probleme koje sa kosom imate.

Naravno, postoje uvek mnogi kozmetički preparati koji muškarci mogu da koriste. Isti su bogati amionokiselinama koje dosta utiču na rast kose. Ali ipak, s obzirom na to das u žene sklonije kupovini specijalnih preparata za negu kose nego muškarci, zaključuje se da je kod njih najbolje da se samo pojača ishrana i da se pristupi masaži temena.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply