soda-bikarbona

Ako znate da u baznoj sredini postoji mnogo manja verovatnoća za razvijanje bakterija, virusa i drugih vrsta oboljenja, onda ne čudi što mnogi stručnjaci svetskog glasa apeluju na ljude da omoguće organizmu da se alkalizuje, te da ima optimalno baznu sredinu, kako bi se izlečio, odnosno omogućio svojim ćelijama i tkivu da se regenerišu.

Soda bikarbona i limun

A čime biste to mogli bolje da uradite nego namirnicama koje nam je dala Priroda, a koje gotovo svako od nas ima u svom domu, ali ne razmišlja o njima kao o najboljim saveznicima u borbi protiv različitih vrsta oboljenja, pa čak i raka.
Soda bikarbona i limun su dva neverovatna sastojka koja će omogućiti vašem organizmu da se alkalizuje, a uz to će ga regenerisati, odnosno učiniti još zdravijim.

Soda bikarbona, limun i voda upotreba

Kada je u pitanju upotreba napitka koga čine soda bikarbona, limun i voda, vrlo je važno da naglasimo da se u ovom slučaju misli na takozvanu medicinsku sodu bikarbonu, odnosno onu koja je prečišćena, te ne sadrži aluminijum koji se može naći u ovoj koju uobičajeno koristimo, doduše u tragovima.

Napitak koga čine soda bikarbona, limun i voda se koristi tako što se 1 kafena kašičica medicinske sode bikarbone pomeša sa vodom ( 250 mililitara, odnosno 1 čaša). Kada se potpuno rastvori dodajte sok od 1 limuna. Naravno, poželjno je da to bude organski gajen limun, ako je moguće.

Da bi upotreba ovakvog napitka bila adekvatna, savetuje se konzumirati ga ujutru dok vam je želudac još uvek prazan.

Soda bikarbona i limun za lice

Verovatno će vam biti interesantan podatak da se koriste i soda bikarbona i limun za lice, budući da su odlična komibacija za uklanjanje nečistoća sa kože na ovom delu tela.

Najbolji način korišćenja podrazumeva da najpre uradite piling sodom bikarbonom, ali da bi ovakav piling imao efekta valjalo bi da ostavite da ga nakon nanošenja ostavite da deluje 10 – ak minuta, a zatim da isperete lice mlakom vodom. Kada vam se lice osuši, trebalo bi da nanesete limunov sok i sačekate par minuta, pa onda isperete lice. Međutim, imajte na umu da se soda bikarbona i limun za lice preporučuju za korišćenje kod osoba koje imaju masnu ili problematičnu kožu na licu, ali i tada ne treba preterivati sa ovim pilingom, jer se smatra da ima izuzetno snažan efekat.

Limun i soda bikarbona za zube

Ako vas zanima kako to da su naši preci imali čiste i mahom bele zube, a nisu imali razne vrste pasti za zube kakve mi danas imamo, odgovor glasi : koristili su limun i sodu bikarbonu za zube.

Naime, postoje indicije da kada se koriste limun i soda bikarbona za zube, oni postaju belji, a uz to se ovo sredstvo smatra odličnim za uklanjanje zubnog kamenca na prirodan način.

Međutim, da ne biste oštetili zubnu gleđ, savetuje se da umereno koristite ove namirnice. Postupak je vrlo jednostavan : limun i soda bikarbona za zube se najpre izmešaju, pa dobijenu smesu nanesete na zube pomoću četkice i ostavite kratko da odstoji (dovoljno je par minuta). Zatim jednostavno isperite.

Soda bikarbona i limun kao lek

Soda bikarbona i limun kao lek se primarno koriste za alkalizaciju organizma, a smatra se da je upravo ova kombinacija odličan lek protiv raka, baš zato što neutrališe dejstvo bakterija, virusa i gljivica.

Takođe, ukoliko imate problem sa kožom lica, soda bikarbona i limun kao lek su dobitna kombinacija, a isto važi i u slučaju da jednostavno želite da podignete odbrambene snage vašeg organizma nekim prirodnim sredstvom.
Ako u organizmu postoji neka upala ili infekcija, definitivno treba uvrstiti i sodu bikarbonu i limun kao lek, uzevši u obzir da se napitak spravljen od ove dve namirnice i vode smatra idealnim prirodnim borcem protiv svih vrsta infekcija, bez obzira na njihovo poreklo.

Naravno, ponovo naglašavamo da se sve ovo odnosi na takozvanu medicinsku dosu bikarbonu, te da je uvek preporuka koristiti organski gajen limun, ukoliko je to moguće. Ako, pak niste u mogućnosti da koristite ovakav limun, najbolje je da ga neoljuštenog držite 15 – ak minuta u rastvoru vode i čega drugog nego sode bikarbone, koja će na taj način pokupiti sve nečistoće koje se u limunu eventualno nalaze.

Soda bikarbona i limun kao lek protiv raka

Istraživanja nekolicine lekara su pokazala da soda bikarbona i limun kao lek protiv raka imaju neverovatne efekte. Na osnovu lečenja osoba koje su obolele od karcinoma, došlo se do zaključka da se kod onih osoba koje su koristile sodu bikarbonu i limun, karcinom polako ali sigurno prestao razvijati, odnosno da su ove dve supstance praktično uništavale ćelije raka.

Upravo iz tog razloga, ali i čistim logčkim razmišljanjem sve se više i češće pominje soda bikarbona i limun kao lek protiv raka.