exoderil krema za gljivice na noktima

Najčešća terapija koja se primenjuje za lečenje gljivica na noktima, podrazumeva upotrebu različitih krema, a važno je znati da lečenje obično traje duže i to uz adekvatnu higijenu i pažljivo odabranu terapiju.

Lamisil krema za gljivice na noktima

Jedna od relativno često korišćenih, jeste i Lamisil krema za gljivice na noktima, a ona se smatra jednom od najboljih za lečenje atletskog stopala ili, pak oni gljivica koje su iz roda Candida.

Preporuka je da se Lamisil krema za gljivice koristi jednom u toku dana kod odraslih pacijenata, a preporučeno vreme korišćenja jeste 7 dana. Naravno da čak i ako boljitak brzo nastupi, treba ispoštovati navedenu terapiju, ali je vrlo važno da se primenjuje prema tačno definisanom uputstvu.

Najvažnije je da se ova krema za gljivice na noktima stavlja na obolelo mesto, koje je prethodno očišćeno i pažljivo osušeno, a nakon nanošenja obavezno morate oprati ruke, s tim što je najbolje za nanošenje koristiti štapiće za uši, kako ne biste dodirivali obolelo mesto.

Exoderil krema

Kada je u pitanju Exoderil krema, ona se može naći i u obliku kapi, to jest specijalno napravljenog rastvora za kožu, a koji se svakako mora primenjivati prema tačno navedenom uputstvu. Ovaj rastvor je mnogo bolji način za lečenje gljivica na noktima nogu i ruku.

A rezultati će biti najbolji ako se kombinuju sa kremom.

Može se kupiti u svim apotekama bez recepta.

najbolja krema za gljivice na noktima

Ova krema se može koristiti za različite infekcije kože i to kako na stopalima, tako i na rukama, a ono Po čemu je Exoderil mast specifična jeste što dodatno vlaži i omekšava kožu.

Takođe se ova krema može koristiti i za lečenje gljivica na noktima, a najbolje je primenjivati je oko tri do četiri sedmice. Naravno da se ne savetuje lečenje prekinuti čim bude uočljiv boljitak, jer se u tom slučaju vrlo brzo gljivično oboljenje određenog dela tela vraća.

Exoderil krema, osim protivgljivičnog, ima i antibakterijsko, ali i protivupalno delovanje, pa iz tog razloga naročito pomaže i u smanjenju svraba, a uz to se njenom primenom uništavaju i bakterije.

Canesten

Sasvim sigurno da je jedna od najpoznatijih krema za gljivice i Canesten, a ona se koristi za lečenje onih gljivičnih oboljenja koja se nalaze između prstiju ili na stopalima, odnosno koja su napala nokte.

Isto tako je dobro Canesten koristiti i kod takozvane površinske kandidijaze, ali i kod drugih infekcija kože, gde ovaj lek pokazuje izuzetno pozitivno dejstvo.

Takođe, postoji i Canesten specijalno namenjen za ginekološku upotrebu, ali se obično preporučuje tu vrstu masti za gljivice koristiti po lekarskoj preporuci.

Kansen

Za lečenje atletskog stopala, ali primarno za lečenje gljivica na muškim ili ženskim polnim organima se primenjuje Kansen krem protiv gljivica.

Navedena je preporuka da se ova krema koristi dva do tri puta u toku dana i to nanošenjem u tankom sloju. A kod pojedinih infekcija je potrebno terapiju ovom mašću primenjivati oko mesec dana, mada se obično kao minimalan period korišćenja navode dve sedmice.

Inače, Kansen postoji i u obliku vaginaleta, ali se uvek preporučuje taj lek koristiti uz lekarski nadzor.

Povezano>>>  Prirodni lekovi za gljivice na noktima

Nistatin

Lek koji je već dugo u upotrebi, a namenjen je lečenju gljivica, svakako je Nistatin, s tim da se on preporučuje primarno za lečenje onih gljivičnih infekcija koje su izazvane gljivicama iz roda Candida.

Nistatin mast za gljivice se koristi prema lekarskom uputstvu, a obično je preporuka da se 2 puta u toku dana nanosi na mesto koje je zahvaćeno ovom infekcijom, bez obzira da li se radi o koži ili o sluzokoži. Svakako je uvek preporuka Nistatin mast za gljivice ne koristiti bez lekarskog uputstva.

Klotrimazol

Klotrimazol se isto tako koristi za lečenje gljivičnih infekcija, budući da je okarakterisan kao antimikotik, te da se smatra da je spektar njegovog delovanja izuzetno širok, tako da mnoge gljivice na njega reaguju.

Može se primenjivati samo kao krema, a izuzev za lečenje atletskog stopala, koristi se i u ginekologiji i to isključivo na lekarsku preporuku, koju će pacijent dobiti nakon izvršenog pregleda.

Triderm

Takozvana Triderm krema se, osim za gljivične infekcije primenjuje i kada je koža zahvaćena nekom bakterijskom infekcijom, a ni u kom slučaju se ne preporučuje koristiti je u periodu dužem od 5 dana.

Najviše se sme naneti 2 puta tokom jednog dana, jer ako se ne poštuje priloženo uputstvo, može da dođe do oštećenja kože. Takođe nije dobro koristiti ovu kremu kod dece i adolescenata, to jest u toku perioda dojenja ili trudnoće.

Najvažnije je da se uz adekvatan lekarski nadzor Triderm krema isključivo koristiti.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply