beli-prasak

Saznajte:

– soda bikarbona kao lek za rak
– za gljivice
– nokte
– kao lek za grlo
– kiselinu u želucu
– nadutost stomaka

Soda bikarbona kao lek za rak

Mnogi ljudi pogođeni ovom teškom bolešću i traže način da je pobede su verovatno čuli za italijanskog onkologa Tulija Simončinja, koji se okrenuo alternativnoj medicini nakon što je proglašen šarlatanom, jer promovisao teoriju da je karcinom izazvan gljivičnim infekcijama i da za ovu bolest postoji jeftin lek koji nikome do tada nije pao na pamet – soda bikarbona. Većina gljivica u organizmu postaje otporna na razne antigljivične tretmane, ali sa sodom bikarbonom to nije slučaj. Pošto doktor Simončini smatra da je glavni uzrok većine vrsta raka gljivica kandida (o kojoj će kasnije biti dosta reči, jer je dokazano da je soda bikarbona izvrstan lek za kandidu), i suština njegove teorije je da kandida prodire i brzo se razmnožava u tkivima pogođenim kancerogenim ćelijama, jasno je da uzimanje sode bikarbone, kao „ubice“ kandide, ako i ne leči u potpunosti, bar sprečava dalje širenje raka i praktično „razara“ tumor.
Uz pomoć ovog naizgled običnog praška koji koristimo za kuvanje, kombinacijom sode bikarbone i limunovog soka se takođe može izlečiti rak. Soda bikarbona i limunov sok su generalno lek i protiv ostalih gljivičnih infekcija, samo što ovde, osim sode bikarbone, na delu imamo i vitamin C. Stari „narodni“ lek protiv mnogih gljivičnih infekcija, koji je kasnije počeo da se primenjuje i u lečenju raka, glasi ovako: tri dana uzastopno ujutru i uveče popiti po veću čašu vode u kojoj ste prethodno razmutili sodu bikarbonu. Naredna tri dana treba piti što više čiste, nezašećerene limunade (u neograničenim količinama). Kada krene dijareja, to je znak da je organizam pročišćen od gljivica i upala i da ste u organizam uneli dovoljno vitamina C, tako da više ne može da se apsorbuje.

Naravno, ne postoje naučni dokazi da ove teorije zaista deluju i u stručnim medicinskim člancima nećete naći podatak da je ovo delotvoran alternativni lek, čak se pobija i tvrdnja da rak ima ikakve veze sa gljivicama. Na mnogim sajtovima posvećenim ovoj tematici se takođe tvrdi da ne postoje naučni dokazi da gljivice imaju veze sa kancerom, ali sa druge strane, ne postoje ni čvrsti dokazi da te veze nema. U svakom slučaju, ako patite od nekog oblika ove užasne bolesti, svakako vredi pokušati da izlečite rak sodom bikarbonom ili kombinacijom sa limunovim sokom jer su to „prirodni“ lekovi i bez hemikalija kakve sadrže ostali klasični lekovi i terapije.

Takođe je dokazano je da soda bikarbona brzo i efikasno uništava gljivice i neutrališe kiselost organizma koja pogoduje razvoju mnogih drugih bolesti i infekcija.Stoga, ako imate bilo kakav problem sa gljivicama ili neko oboljenje kom je uzrok ili dodatni „pomagač“ neuravnotežena pH vrednost u organizmu zbog prevelike kiselosti, soda bikarbona je nešto što svakako treba isprobati jer deluje bazno i neutrališe suvišnu kiselost u organizmu, pogotovo kod stomačnih problema i raznih bakterijskih infekcija jer razvoju bakterija i pogoduje upravo ta kiselost u tkivima i telesnim tečnostima.

Povezano>>>  Koren maslačka leči čak i rak

Soda bikarbona kao lek za gljivice

Jedna od gljivica sa kojom ljudi, a pogotovo žene, imaju najviše problema jeste kandida, a soda bikarbona može poslužiti kao izvrstan lek protiv kandidijaze, odnosno prekomernog razmnožavanja kandide. Kandida je gljivica koja čini prirodnu floru vagine, a do kandidijaze dolazi zbog mnoštva različitih faktora – uzimanja antibiotika, seksualnim putem sa zaraženom osobom, nošenjem mokrih kupaćih kostima (gljivice se u vlažnom okruženju brže razmnožavaju), čak i agresivnih sredstava za intimnu higijenu.

 

Kao što je već rečeno, soda bikarbona neutrališe kiselost u celom organizmu, a u alkalnoj (baznoj) sredini gljivice se sporije i teže razmnožavaju. Bilo da rastvor sode bikarbone uzimate oralno, bilo da ga koristite kao sredstvo za ispiranje (u slučaju vaginalne infekcije), soda bikarbona će svakako pomoći da rešite ovaj problem. Za spoljnu upotrebu, u litar čiste (prokuvane) vode razmutite jednu kašiku sode bikarbone i koristite ovaj rastvor za ispiranje tokom najmanje mesec dana.

Povezano>>> Lekovito bilje protiv gljivica. ekcema i lišajeva

Soda bikarbona za nokte

Gljivične infekcije kod kojih soda bikarbona može pomoći čak i više nego skupe kreme uključuju i gljivice na stopalima i noktima i mogu biti prilično neprijatne, čak i bolne. Prvi znaci gljivične infekcije su mrlje na vrhovima noktiju, a zatim počinje i listanje noktiju. Gljivice ne mogu nestati ukoliko ih ne lečimo, a soda bikarbona je izvrstan lek i za one vrste gljivica koje se obično razmnožavaju na stopalima i noktima.

Ovde je uz sodu bikarbonu potrebno i sirće – može se koristiti i obično i jabukovo. U kadicu za pedikir ili običan lavor sipajte vodu (dovoljno da vam pokrije stopala) i u tu količinu vode dobro umešajte jednu šolju sirćeta. Prvo potopite noge samo u ovu mešavinu i držite ih tako oko 15 minuta, a zatim u ovu mešavinu dodajte 5-6 kašika sode bikarbone, dobro razmutite i opet potopite noge u vodu oko 15-20 minuta. Sirće će uništiti gljivice, a soda bikarbona sprečava njihovo dalje razmnožavanje i deluje preventivno.

Osim klasičnih gljivičnih infekcija stopala, soda bikarbona može „izbeliti nokte“ ukoliko često koristite lak za nokte i dugo ga držite, pa nakon uklanjanja ostaju žuti. Ako ne želite ružne žute mrlje na noktima nakon skidanja laka, u sredstvo za skidanje laka dodajte malo sode bikarbone, dobro izmešajte i nakon skidanja laka ovom „mešavinom“ videćete ogromnu razliku.

Soda bikarbona kao lek za grlo

Soda bikarbona ima blaga antiseptička dejstva i relativno je malo poznato da se može koristiti i kao lek za ispiranje grla. Bez obzira na to da li je u pitanju obična iritacija ili bakterijska infekcija, kao što se često koristi čaj od žalfije za ispiranje grla, isto to možete raditi sa sodom bikarbonom. U čaši vode samo razmutite kašičicu sode bikarbone i time ispirajte grlo nekoliko puta dnevno. Rezultate ćete primetiti u vrlo kratkom roku.

Soda bikarbona kao lek za kiselinu u želucu

Soda bikarbona ima alkalno (bazno) dejstvo, što znači da neutrališe suvišnu želudačnu kiselinu, reguliše pH vrednost u želucu i generalno celom organizmu i zato je odlična kao tretman protiv gorušice i još mnogih problema sa digestivnim traktom.

Soda bikarbona za nadutost stomaka

Osim za gorušicu, soda bikarbona može poslužiti kao odličan lek i protiv mučnine, potpomaže probavu i ublažava bolove u stomaku, a poznata je i kao „lek“ protiv štucanja. Nadutost stomaka je zajednički naziv za niz stomačnih tegoba sa različitim uzrocima, ali se soda bikarbona može upotrebiti kao lek za nadutost stomaka bez obzira na uzrok. Postupak je jednostavan – u čaši vode izmešajte 1-2 kašike sode bikarbone, dobro izmešajte i kada se soda bikarbona rastopi popijte. Vrlo brzo ćete osetiti olakšanje.

Generalno, soda bikarbona je izvrstan „kućni lek“ za razne zdravstvene tegobe, posebno stomačne, ali kao i sa svim ostalim stvarima, ne sme se preterivati. Kada pijete sodu bikarbonu, obavezno je dobro razmutite u čaši vode (po želji možete dodati i malo limunovog soka), jer se tako brže apsorbuje u crevima. Važno je da se soda bikarbona potpuno otopi u vodi, jer u suprotnom može izazvati bolove u želucu. Nemojte prečesto uzimati sodu bikarbonu, jer može uzrokovati i skok krvnog pritiska. Takođe, pitajte svog lekara da li je preporučljivo uzimati sodu bikarbonu ako imate neko srčano oboljenje, probleme sa apsorpcijom kalcijuma, probleme sa bubrezima ili jetrom, ako ste trudni ili dojite bebu. Nije preporučljovo davati deci sodu bikarbonu, bar ne bez prethodne konsultacije sa lekarom.

Važna napomena: soda bikarbona o kojoj govorimo je soda bikarbona bez aluminijuma, koja se kupuje po apotekama i prodavnicama zdrave hrane i znatno je skuplja od „obične“. Obična soda bikarbona koju kupujemo u prodavnicama obično sadrži i druge hemikalije koje u boljem slučaju mogu dovesti do toga da tretman ovakvom sodom bikarbonom nema efekta, a u gorem da proizvede i neke neželjene efekte. Zato, kada koristite sodu bikarbonu u medicinske svrhe, obavezno tražite u apoteci ili prodavnici zdrave hrane sodu bikarbonu bez aluminijuma.