Neven krema (mast) za lice i akne

Neven za lice

Neven deluje pozitivno na kožu, zahvaljujući svojim lekovitim dejstvima, a pre svega antiseptičnom i umirujućem dejstvu. Verovatno ste čuli da se nevenova mast koristi u domovima kao prva pomoć kod opekotina – pa se može zaključiti da neven ublažava crvenilo, iritacije i podstiče regeneraciju oštećene kože.

Neven za lice možete koristiti kod različitih tegoba i upalnih procesa: akne, bubuljice, ekcemi, pege, fleke, staračke pege, suva koža, oštećena koža i dr.

Neven pospešuje cirkulaciju kože lica i deluje protiv različitih infekcija – tako da efikasno eliminiše patogene mikroorganizme koji mogu izazvati različite kožne probleme.

Ukoliko imate pege, fleke i razne ožiljke na licu – koristite kremu od nevena kako biste ublažili ove promene na koži.

Kod suve i osetljive kože, koja je pritom i oštećena – neven daje odlične rezultate! Neguje, hidrira i obnavlja suvu kožu lica.

neven krema za lice

Krema od nevena za lice

Krema od nevena za lice je nešto što ima gotovo svaki dom, a ukoliko je još nemate – brzo je nabavite, a možete je napraviti i sami (recept ćemo navesti u narednom odeljku).

Nevenova krema za lice je prva pomoć kod mnogih problema sa kožom, kao što smo već rekli, gde postoji upalni proces ili infekcija kože.

Krema od nevena za lice ima blago antiseptično i protivupalno dejstvo – što je pogodno za tretman širokog kožnih problema.

Saznajte više>>> Neven za rane i osipe

Melem od nevena za lice

Melem od nevena za lice možete koristiti kod sledećih tegoba kože:

akne

bubuljice

ekcem

crvenilo

ožiljci

lišaj ili neka druga gljivična infekcija

ogrebotine ili posekotine

psorijaza

pege

fleke

suva koža

oštećena koža

Saznajte>>> Neven biljka za zdravu kožu

Kako se pravi krema od nevena

Kako napraviti kremu od nevena? Veoma jednostavno, a potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 2 šolje osušenih latica nevena
  • 1 šolja maslinovog ulja
  • ¼ šolje pčelinjeg voska

Neven krema za lice recept:

pomešati osušene latice nevena sa maslinovim uljem i grejati tokom 15 minuta na umerenoj temperaturi, a potom skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti da odstoji nekoliko sati. Procediti kroz gazu – dobili ste ulje od nevena. Ulje od nevena sipajte u šerpu i polako dodajte pčelinji vosak koji ste prethodno izrendisali. Zagrevajte sada ulje od nevena i pčelinji vosak, uz konstantno mešanje. Kada se pčelinji vosak rastopi, dobili ste vašu kremu (mast) od nevena. Ulijte kremu u odgovarajuću staklenu posudu (poželjno tamne boje) i ostavite da se ohladi, a zatim je čuvajte na hladnom mestu.

Slično>>> Neven kao melem i čaj

Krema od nevena za akne

Kao što smo naglasili, neven ima blago antiseptično, anti-upalno i umirujuće dejstvo – pa krema od nevena za akne daje odlične rezultate! Krema od nevena za akne deluje tako što ublažava upalni proces na koži, uništava bakterije koje izazivaju akne i podstiče regeneraciju kože. Nakon redovne upotrebe kreme od nevena za akne – redukuje se broj akni i sprečava se njihov nastanak, a koža je čistija i obnovljena.

Loading...
loading...