devojka-plava-kosa

U koju god drogeriju ili apoteku da uđete, bićete svedok istog – rafova prepunih najrazličitijih proizvoda za negu tela, lica, kose, stopala i drugih delova tela. U moru svih tih artikala nesumnjivu prednost dobijaju oni koji su na prirodnoj bazi.

Novi zahtevi potrošača ne tiču se samo efikasnosti proivoda, već je neophodno da oni budu zdravi i bezbedni za korišćenje, tj. da ne dovode do posledica koje bi svako želeo da izbegne. Te nove potrebe svakako diktiraju smer u kome će ići proizvodnja kozmetičkih i drugih sredstava za negu.

Ako ste i vi ljubitelj prirodne kozmetike i preparata, evo i za vas nekoliko saveta za potpuno prirodnu negu

Intimna nega važna je za zdravlje svake žene

Nega kod žena uključuje mnogo toga, ali sigurno je da se na listi prioriteta svake pripadnice lepšeg pola nalazi nega intimnog područja

Među najvažnijim stvarima na koje treba da obratite pažnju jeste i kakav je veš koji nosite. Neudoban i nedovoljno kvalitetan veš može vam zadati brojne muke, a kako biste ih otklonili, potrebno je da se raspitate o brendovima koji prodaju kvalitetan veš.

Kada je reč o sapunima i gelovima za higijenu intimne regije, a isti savet odnosi se i na dnevne i ciklisne uloške, birajte one na bazi kamilice, aloe vere, nevena, zelenog ili belog čaja – pokazali su se posebno pogodnim za negu intime.

Negovana žena brine o svojoj kosi

Ono što svaku ženu čini još lepšom svakako je njena kosa. Bez obzira na to da li se farbate ili negujete prirodan izgled, da li imate dugu ili kratku kosu, neophodno je da vodite računa o njoj kako bi ona bila zdrava.

Ima mnogo prirodnih sastojaka koji se koriste u nezi kose. Ono čime joj možete pomoći jesu maske od jaja, jabukovog sirćeta i sode bikarbone, banana, kao i različitih vrsta ulja – kokosovog, ricinusovog, lavandinog i maslinovog.

Vaša kosa će vam biti zahvalna ako je ne perete više od dva puta nedeljno, a takođe i ako to ne činite pretoplom vodom. Takođe je poželjno da izbegavate čestu upotrebu aparata za stilizovanje kose koji koriste toplotu.

Korisno je, pored toga, znati da se kosa brže masti ne samo učestalim pranjem, već i prekomernim dodirivanjem prstima, što svakako treba izbegavati. Kako bi se manje kidala i pucala, dobro će joj doći da je manje vezujete. 

Tretirajte svoje lice prirodnim sastojcima

Hidrirana i zdrava koža lica san je svake žene. Nekima je lakše da taj san ostvare, dok neke pripadnice nežnijeg pola zaista moraju da se pomuče oko zdravlja i izgleda svoje kože.

Naravno, iako lepota kože zavisi i od naše genetike, velikog uticaja imaju i preparati koje koristimo za negu

Naročite izazove imaju žene čija je koža lica masna. Kako biste rešili ili ublažili taj problem, možete koristiti maske na bazi nekog od sledećih sastojaka – gline, žumanaca,  jabuka ili paradajza. Svojoj koži možete pomoći upotrebom pilinga od meda i banana, a u iste svhe možete koristiti sodu bikarbonu ili so.

Suva koža takođe zadaje muke onima koji je imaju. Najvažniji zadatak jeste nahraniti je i hidrirati, što se postiže svakodnevnom upotrebom krema i losiona sa emolijensom. Izbegavajte umivanje pretoplom vodom, česte pilinge, a ukoliko se mučite sa svrabom iritirane i suve kože, koristite hladne obloge.

Zdravlje zuba je jedan od prioriteta u nezi

Naročit ukras na svakom licu sigurno je i lep osmeh. Kako bi i vaš osmeh plenio, neophodno je da vodite računa o zdravlju i izgledu svojih zuba.

Kako bi vaši zubi bili beli i blistavi, poželjno je da izbegavate konzumiranje tamnih pića i cigareta. Pored toga, za izbeljivanje možete koristiti neke od prirodnih sastojaka – koru od pomorandže, sodu bikarbonu, sok od limuna ili koru od banane.

Paradentoza je sve češći problem kada je reč o zdravlju zuba, a možete je suzbiti redovnom i detaljnom higijenom usta, a takođe i ispiranjem usta čajem od kamilice, nane ili žalfije. Efikasnim su se pokazali i soda bikarbona, ulje čajevca i propolis.

Kako bi vaši zubi bili glatki, potrebno je da ih pravilno i redovno perete, ali i da eliminišete kamenac, kome se najuspešnije suprotstavljaju sirće, kora od narandže i crni čaj. 

Briga o zdravlju tela višestruko će vam se isplatiti

Kako bismo što duže bili negovane, neophodno je da budemo zdrave, i zato – počnimo blagovremeno da vodimo računa o svim aspektima svog telesnog zdravlja

Prirodni načini za očuvanje našeg negovanog izgleda i dobrog zdravlja svakako podrazumevaju i uzimanje dovoljne količine tečnosti, redovnu fizičku aktivnost, a takođe i ishranu bogatu vitaminima.

Ukoliko se pridržavamo toga i osluškujemo potrebe svoga tela, biće nam lakše da duže ostanemo zdravi, a najbolji saveznik koga možemo imati na tom putu zasigurno je priroda, koja obiluje biljkama blagotvornim za naše zdravlje i negovan izgled.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply