Svakim danom stručnjaci sve više preporučuju takozvanu „organsku kozmetiku. Upravo iz ovog razloga sve više žena počinje da koristi organsku kozmetiku, postaju svesne opasnosti koje se nalaze u dodacima tradicionalne kozmetike. Ona može da sadrži velike količine proizvoda na bazi nafte, bilo da se radi o parabenu, parafinu, ksenoestrogenu ili ostalim sličnim sastojcima.

Ovi sastojci su jako štetni za telo i potrebno je jako puno vremena da se eliminišu iz organizma iz razloga velikog zasićenja koji stvaraju. Organska kozmetika ima velike prednosti, ne samo iz razloga što daju bolje rezultate nego druge poznate marke prisutne na tržištu zadnjih godina, nego i iz razloga što su prilično jeftini i pristupačni za svakoga.

Takođe, organska kozmetika koristi proizvode, koji su u većini slučajeva, dostupni u svakom domaćinstvu i koriste se u svakodnevnoj pripremi hrane, kao što je to slučaj sa uljem. Zbog svojih aktivnih sastojaka jako je korisno za kosu.

Danas ćemo naučiti nešto o divnim koristima za kosu i kožu koje nam pruža četri specijalnih vrsta ulja. Primjetićete kako je lako imati lepu kosu i blistavu kožu bez trošenja velikih suma nova na brendirane šampone i kreme. Ovi proizvodi isto tako sadrže sastojke koji mogu biti štetni po zdravlje. Morate imati na umu da koža putem kapilara upija sve što se nanosi na nju, što dalje ide direktno u krvotok.

Slatko bademovo ulje za kosu

Slatko bademovo ulje je odlično za suvu kosu, tako što sprečava lomljenje krajeva kose. Možete ga nežno umasirati u krajeve kose, ali možete i ako hoćete da ga nanosite i na koren kose. Priuštite si dobru masažu tako da svi sastojci mogu dobro da se apsorbuju u vaše vlasište. Nakon toga stavite plastičnu kapu kako bi se zadržala toplota i ulje dalo što bolje rezultate. Ostavite da deluje sat vremena nakon čega operite kosu na način na koji to uobičajeno radite sa vašim normalnim šamponom. Korišćenje organskog šampona je čak još i bolje, i ako koristite regenerator, možete da ga naknadno nanesete na kosu.

Kokosovo ulje za kosu

Prirodno kokosovo ulje je još jedno ulje koje ide jako dobro uz kosu, zdravlje i lepotu. Ono se može koristiti za tretmane protiv peruti i za suvu kosu. Kokosovo ulje jača kosu i čini da ona raste brže, jače i mnogo zdravije. Kokosovo ulje treba biti prirodno i nerafinirano. Kokosovo ulje se koristi na isti način kao i bademovo ulje. Ako vam je kosa previše suva i oštećena od bojanja, možete koristiti kokosovo ulje sa malo vode i nakon bojanja i sušenja vaše kose, nanesite ulje na dlanove i lagano utrljajte na krajeve vaše kose. Kosa će vam izgledati mnogo mekša i glamuroznija.

Ulje avokada

Ulje avokada se koristi za naročito oštečenu i suvu kosu. Ovo ulje je mnogo jače i njegova moć obnavljanja je mnogo efektivnija od većine drugih ulja. Trebalo bi, međutim, da izbjegavate tretman ovim uljem ako imate jako masnu kosu. Jedan od načina da nanosite ovo ulje, je da napravite masku koju ćete ostaviti da deluje 20 minuta, manje više, nakon čega bi trebalo da ga isperete i operete vašu kosu na način na koji to obično činite. Ovaj tretman možete ponavljati svakih 15 dana dok ne dobijete željene rezultate.

Arganovo ulje

Ovo ulje je kralj hidratacije i obnavljanja. Arganovo ulje sadrži velike količine nutrijenata i aminokiselina. Aktivne supstance ovog ulja čine ga jednim od najviše korištenih kozmetičkih tretmana. Arganovo ulje može da se koristi za tretmane i suve i masne kose i takođe se preporučuje tretman i kose i vlasišta, čini kosu zdravijom, mekšom, sjajnijom i svilenkastom od vrhova do kraja.

Kao i druga ulja, iz razloga što je nešto skuplje, proizvođači često pokušavaju da ga razrede. Što znači da morate voditi računa da ono što ste dobili bude pravo arganovo ulje , 100% prirodno i hladno presovano ulje. Masku bi trebalo da nanosite svakih 15 dana, ostavite da deluje najmanje sat vremena. Dobro isprati, osetite kako ovo ulje ima malo neugodan miris, ali on nestaje nakon što se dobro ispere. Jako je dobra ideja i naneti ulje preko lica i ono će ga navlažiti i podmladiti.

Upamtite…

Jako je važno da imate na umu da prilikom korištenja bilo kojeg od navedenih ulja, dobra ideja je koristiti plastičnu kapu kako bi ulje dalo što bolje efekte tako da se na taj način iskoriste sve prednosti koje ulje daje.

Ako imate jako masnu kosu, ili ako imate perut, dobra ideja je dodati par kapi ulja čajevca ulju koje ste odlučili da koristite. Dodajte pet kapi čajevca na svakih 100 grama ulja. Ova mješavina će biti više nego dovoljna da oporavi kosu. Rezultate možete primetiti već nakon tri tretmana jer će vaša kosa postati mekša i lepša. Izgledat će življa i zdravija.

Bilo koje ulje da odlučite koristiti, budite uverni da ćete postići željene rezultate. Sve što treba da uradite je da budete uporni sa svojim tretmanima i koristite ih u određenim vremenskim intervalima.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply