svinjska mast za hemoroide

Gotovo da ne postoji osoba koja se u nekom trenutku tokom života nije susrela sa problemom koji mogu da izazovu hemoroidi.

Kod pripadnica lepšeg pola ovaj problem se najčešće javlja u toku trudnoće, ali u većini slučajeva vrlo brzo nestaje, mada kod nekoga se on pretvori u hroničnom problem koji zahteva lečenje.

Masti za hemoroide

Obično se preporučuju različite masti za hemoroide, koje u većini slučajeva relativno brzo donose boljitak, ali je neophodno lečenje nastaviti i po povlačenju simptoma.

U principu, najbolje su oni masti za hemoroide koje su bazirane na svinjskoj masti, a uz dodatak cveta nevena ili biljke gavez, mada u prodaji postoje i industrijski spravljene masti, za koje se smatra da su mnogo agresivnije i da mnogo brže donose dobre rezultate.

Svakako je najbolje isprobati nekoliko njih, sve dok se ne pronađe ona koja u potpunosti odgovara, to jest koja smanjuje peckanje i svrab, što je uobičajena pojava kod hemoroida.

najbolja mast za hemoroide

Svinjska mast za hemoroide

Svinjska mast za hemoroide u kombinaciji sa cvetom biljke neven važi za jedno od najboljih prirodnih sredstava, jer je dokazano da u izuzetno kratkom roku otklanja peckanje i svrab, a vremenom dovodi čak i do nestanka hemoroida. Naravno, sve zavisi od toga da li se radi o spoljašnjim ili o unutrašnjim hemoroidima, ali u principu kao prirodni lek za hemoroide, svinjska mast se smatra idealnom.

Ukoliko niste u mogućnosti da koristite svinjsku mast u kombinaciji sa biljkom neven, onda jednostavno možete da je koristite samu. Preporučljivo je da tom prilikom primenjujete domaću, a ne svinjsku mast koju možete da kupite u prodavnicama, jer je razlika u kvalitetu bitna.

Ako se koristi svinjska mast za hemoroide, njena primena je potpuno ista kao kada se ona koristi ya ot;epljenje nosa, a što znači da mora da bude preprana. U ovom slučaju to znači da je potrebno devet puta dodavati po malo vode i svaki put je prosuti, pa dodati novu, ali prethodno se mora malo promešati kašičicom.

Kada se koristi ovako pripremljena svinjska mast za hemoroide, potrebno je staviti malo preprane masti na vaticu i zatim takvu oblogu staviti na bolno mesto. Idealno je da se ovako pripremljen oblog drži u toku noći, a ako ste u mogućnosti bilo bi dobro i da na čistu regiju taj oblog stavite i u toku dana.

Napominjemo da nisu primećeni apsolutno nikakvi neželjeni efekti kada se koristi kao prirodni lek za hemoroide svinjska mast, te ne postoje komplikacije koje ona izaziva, a u optimalnom roku se stanje poboljšava.

Saznajte više>>>   Prirodni tretman za hemoroide

Mast za hemoroide od nevena

Samim tim što je bazirana na svinjskoj masti, a poznato je i da biljka neven ima izuzetno dobro dejstvo na regeneraciju kože, to je i sasvim logično da se preporučuje mast za hemoroide od nevena.

Pored toga što je možete kupiti u specijalizovanim prodavnicama, imate mogućnost i da je napravite sami, a od sastojaka će vam biti potrebni samo cvetovi biljke neven i domaća svinjska mast. Naravno, postoji i recept koji uključuje latice ove biljke i maslinovo ulje (hladno ceđeno), stim da mast za hemoroide od nevena koja se priprema na ovaj način uključuje i korišćenje pčelinjeg voska.

Ipak, moramo naglasiti da mnogo bolje rezultate u ovom slučaju pruža upravo ona mast za hemoroide od nevena koje je pripremljena uz dodatak domaće svinjske masti.

>>> Biljni čaj za hemoroide

Mast od gaveza za hemoroide

Osnovni razlog zbog čega se preporučuje koristiti mast od gaveza za hemoroide leži u činjenici da ova biljka poseduje sastojke koji imaju izuzetno pozitivan uticaj lečenje upala i oticanja, to jest proširenih vena.

Takođe se i ona prilično lako priprema, a izuzev pomenute biljke, to jest njenog osušenog lišća, potrebno je dodati još i pčelinji vosak, a po želji umesto njega može da bude korišćen i vazelin.

Mast od divljeg kestena za hemoroide

Svakako postoje i ljudi kojima je mast od divljeg kestena za hemoroide izuzetno pomogla, te je svima preporučuju. Naravno da na svakome ko ima problem sa ovom nelagodnošću jeste i odluka da li će isprobati i ovu mast ili ne, ali bi svakako trebalo da zna, da ova mast ima vrlo pozitivan učinak kod smanjenja svraba i otoka, koji nastaju usled hemoroida.

Kao i prethodno pomenute, tako se i mast od divljeg kestena za hemoroide može pripremiti u kućnoj varijanti, a sem cvetova ovog drveta i to svežih, potreban je još i pčelinji vosak, kao i ulje po želji. Osnovni recept uključuje korišćenje ulja od kukuruznih klica, mada nećete pogrešiti ni ako stavite hladno ceđeno maslinovo ulje.

Faktu mast za hemoroide

Možda jedna od najboljih industrijski spravljenih masti koje imaju vrlo blagotvoran uticaj kod ovog oboljenja, svakako je Faktu mast za hemoroide.

U principu se prvo savetuje isprobati sve prirodne lekove, pa pokušati sa primenom ove masti, mada postoje osobe koje su hemoroide otklonile u vrlo kratkom roku, a samo uz korišćenje ovog sredstva.