crna maska cena

Kako je nazivaju proizvođači, crna maska za lice bez mitisera se smatra revolucionarnim otkrićem za negu kože lica, jer prema podacima dokazano ima pozitivan uticaj na kožu.

Šta je crna maska ?

Jasno je da svakoga ko nije upoznat, zanima šta je crna maska? Odgovor je vrlo jednostavan, jer se black mask za lice tretira, zapravo kao piling, budući da upravo zahvaljujući njenom sastavu ima takav uticaj da može gotovo sve nečistoće, a primarno mitisere da ukloni sa lica.

Sastav i upotreba

Budući da na tržištu postoji veliki broj proizvoda ove vrste, to se donekle i razlikuje sastav svakoga, ali je osnov aktivni ugalj, od čega ona i ima tu boju. Obično se dodaju ekstrakti biljaka i žitarica, ali i brojni vitamini, a kako bi ispoljila najbolji efekat .

Kada je u pitanju upotreba, najčešće se preporučuje koristiti je kod problematične, te kože koja je podložna pojavi mitisera.

crna maska cena

Kako se koristi crna maska protiv mitisera

Preporučuje se prvo da koža bude očišćena, to jest da se lice ispari kako bi se otvorile pore, a posle toga je potrebno naneti crnu masku i to u posebno tankom sloju. Podrazumeva se da lice pre toga mora biti dobro osušeno, ali je proizvođač naglasio da se ova maska ne sme nanositi na predeo oko usta i očiju.
Od proizvođača do proizvođača zavisi i kako se koristi crna maska protiv mitisera, ali i koliko je potrebno ostaviti da deluje, a obično se preporučuje da to bude između 15 i 20 minuta, to jest do onog trenutka dok se sasvim ne osuši.
Ova maska se skida jednostavnim ljuštenjem, a zatim se savetuje da mlakom vodom isperete lice i nanesete kremu koju inače koristite.

Obično se kao ostale prednosti korišćenja crne maske za lice navode da posebno dobro neguje problematičnu, kao i masnu kožu, te da je čisti, ali da istovremeno ima pozitivan uticaj na kožu koja je iritirana, jer je smiruje.
Takođe, u ostale prednosti spada i ona koja je vezana za sprečavanje pojave bubuljica, ali i akni, a zbog svog mineralnog sastava, crna maska za lice ispoljava pozitivan efekat i na tonus kože.

Kako se pravi crna maska

Ukoliko niste raspoloženi da kupujete gotove industrijske proizvode, onda bi trebalo da znate kako se pravi crnu maska za lice kod kuće.

Zapravo se radi o postupku koji je jednostan, ali je sasatv prilično problematičan, pa bi možda trebalo da ipak razmislite da li ste raspoloženi da ga isprobate ili ćete se, ipak odlučiti za gotove proizvode.

Domaća crna maska recept

Od sastojaka će vam biti potreban aktivni ugalj i to onaj u prahu, kao i lepak za drvo ili papir.
Međutim, iako postoji domaća crna maska, recept treba uzeti sa rezervom, jer sama činjenica da se mešaju lepak i aktivni ugalj dovoljno pokazuje da ona možda i nije neškodljiva.
U principu se ova dva sastojka izmešaju, sve dok ne dobijete smesu zadovoljavajuće gustine i onda je koristite kao što je prethodno navedeno.

Black mask cena i gde kupiti

Ovde se opet vraćamo na to da kada je u pitanju crna maska, cena svakako zavisi od proizvođača, a na teritoriji naše zemlje se ova maska može kupiti u prodavnicama „DM“, ali takođe postoji i opcija za naručivanje „Avon“ crne maske.
Ukoliko želite da isprobate ovaj preparat, biće potrebno da izdvojite između 1 500 i 2 500 RSD, a što opet zavisi od toga gde ćete je kupiti.

Iako je ova maska dostupna i u pomenutim drogerijama, možete je poručiti i preko specijalizovanih internet sajtova.

Crna maska za skidanje mitisera nuspojave

Kako se radi o vrlo neobičnom sastavu, koji podrazumeva crna maska za skidanje mitisera, nuspojave mogu da budu prilično izražene.

Svakako treba posebno voditi računa, jer korišćenjem ovog preparata može da dođe do značajnog oštećenja kože.

Iskustva

Kako se radi o relativno novom proizvodu, to i nema mnogo informacija o iskustvima prilikom njegovog korišćenja.
Naravno, mišljenja su podeljena, pa oni koji su imali prilike da isprobaju domaću masku smatraju da se ne treba igrati sa tim sastojcima, a kod onih koji su koristili industrijsku black mask, iskustva su uglavnom pozitivna.
Ipak, napominjemo da treba pažljivo isprobati, jer se radi o proizvodu koji je prilično agresivan za kožu, a posebno ako se ova maska priprema u kućnim uslovima.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply