Ricinusovo ulje za obrve

Danas su guste obrve u modi više nego ikada pre. Pogledajte slavne ličnosti i videćete da su većini njih obrve tamne i guste. Postizanje veće gustine obrva može biti prilično komplikovano, a posebno za one osobe koje pate od ubrzanog opadanja obrva. Biće teško i verovatno će zahtevati neverovatno veliko strpljenje da bi se postigao zadovoljavajuć rast obrva.

Jedan od najvećih problema koji se javlja kod žena, jeste ponovni rast obrva nakon depilacije voskom ili brijanja. Najefikasnije rešenje za ubrzanje rasta obrva je korišćenje prirodnih ulja, kao što je ricinusovo. Pripisuje mu se sposobnost da može da podeblja obrve i da im lep izgled.

U ovom članku ćemo se baviti ricinusovim uljem i njegovim efikasnim dejstvom na rast obrva.

ulje ricinusa za obrve i trepavice

Zašto ricinusovo ulje za obrve ?

Za ricinusovo ulje se zna da je veoma korisno, a posebno za kosu i kožu. Obilje masnih kiselina koje sadrži, čini ga savršenim materijalom koji je u stanju da izazove rast kose. Najbolja stvar sa ricinusovim uljem je da ono ima veliku prodornu moć zahvaljujući kojoj može da deluje duboko u koži i poboljšava rast kose. Štaviše, jeftino je i prirodna je alternativa za zaštitu kose. Stoga nije čudo što je ricinusovo ulje za obrve najpopularniji prirodni lek.

Ricinusovo ulje za obrve funkcioniše na dva načina:

 • Sprečava dalje opadanje obrva.
 • Pospešuje rast obrva.

Mnoge žene se prevare i depiluju obrve, a nakon toga shvate da one više ne rastu kao nekada! Ovo može biti prilično neprijatna situacija pa mnoge od njih pokušavaju da sakriju ovaj nedostatak olovkama i senkama za obrve. Ovako se šteta popravlja na brzinu ali traži vreme i mora se ponavljati svakodnevno.

Ricinusovo ulje je jedno od najboljih prirodnih sredstava za negu trepavica i obrva. Svako može imati lepe trepavice i guste obrve koristeći ovaj čudesni preparat. Pretpostavlja se da ima veliku primenu i u medicini i u terpiji, bilo da se koristi oralno ili spolja.

Uglavnom postoje dve vrste ricinusovog ulja:

 • obično ili bistro ili hladno ceđeno ricinusovo ulje
 • i jamajkansko crno ricinusovo ulje.

Pogledajmo šta je jamajkansko crno ricinusovo ulje i kako utiče na rast obrva.

Jamajkansko crno ricinusovo ulje

Ovo je novotarija koju žene prilično cene. Jamajkansko crno ricinusovo ulje je tamne boje i pravi se tako što se semenke najpre peku. Tamna boja ovog ulja potiče od pepela semenki, pošto se peku. Ovaj pepeo je nečistoća u ulju pa je ono zapravo mešavina pepela i ulja. Kao i obično ricinusovo ulje, jamajkansko je bogato fitohemikalijama i masnim kiselinama što ga čini efikasnim u lečenju problema sa kosom i kožom.

Jamajkansko i obično ricinusovo ulje razlikuju se samo po načinu proizbodnje i boji. U svim drugim aspektima imaju ista svojstva. Ako tražite čistoću, opredelite se za organsko i bezbojno ricinusovo ulje. Na kraju krajeva, to zavisi od ličnih afiniteta.

Povezano>>>  Ricinusovo ulje za obrve i trepavice upotreba

Pošto sad znamo da postoje različite vrste ricinusovog ulja, pozabavimo se načinom na koji se koriste.

Kako se koristi ricinusovo ulje za obrve ?

Opšte je poznato da pospešuje rast kose i uglavnom se koristi za poboljšanje gustine kose.Ricinusovo ulje za obrve ima isto dejstvo. Ako se nanosi na obrve, zaista može da ubrza rast dlaka na mestima na kojima ih više nema – tamo gde su počupane ili obrijane.

Sastojci i pribor:

 • ricinusovo ulje
 • štapić za uši
 • peškir
 • glicerin

Postupak:

 1. Dobro operite kožu mlakom vodom. Morate oprati i obrve. Nežno osušite peškirom
 2. Uzmite štapić za uši ili četkicu za ajlajner i umočite je u ricinusovo ulje. Uklonite višak ulja sa četkice. U slučaju da nemate štapiće za uši, upotrebite ugao debele pamučne krpe.
 3. Nanesite direktno na obrve.
 4. Suvim krajem štapića za uši uklonite višak ulja oko obrva.
 5. Možete staviti i malo glicerina na svaku obrvu da bi pojačali efikasnost ricinusovog ulja.
 6. Ostavite da deluje preko noći.
 7. Narednog jutra operite lice mlakom vodom.
 8. Redovno ponavljajte ovaj postupak ako želite najbolje rezultate.

Do lepih i očaravajućih obrva se lako dolazi ako uložite malo napora i držite se dnevne rutine. U najvećem broju slučajeva, kad se koristi ricinusovo ulje za obrve rezultati postaju vidljivi za 5-6 nedelja od početka primene.

Mnogo smo govorili o korisnom dejstvu ricinusovog ulja na rast kose. Pogledajmo sada kako ono deluje iznutra.

za obrve

Kako ricinusovo ulje ubrzava rast obrva ?

Široko je prihvaćeno da pravilna ishrana pomaže rastu kose i to za relativno kratko vreme. Ali usred užurbanog života, ljudima je teško da se drže određenog plana ishrane, otuda se mnogi okreću prirodnim uljima kao što je ricinusovo, a koje je jedan od najboljih seruma za rast kose i koje će pomoći i vašim obrvama da brzo budu gušće.

Dakle, ko bi trebalo da koristi ricinusovo ulje za obrve ?

 • Oni koji žele da popune obrve.
 • Oni koji žele veći volumen obrva.
 • Oni kojima obrve preterano opadaju.
 • Oni koji su preterali sa čupanjem obrva.
 • Oni koji su prošli kroz lečenje hemoterapijom.

Kako deluje ricinusovo ulje za obrve ?

Ricinusovo ulje sadrži esencijalne masne kiseline, proteine i vitamin E. Kada ga nanesemo na trepavice i obrve, svi ovi faktori doprinose stimulaciji cirkulacije u koži, posebno oko očiju. Ovo indirektno pospešuje rast dlaka. Biće potrebno nekoliko meseci dok obrve ne izrastu u punom obimu, pod uslovom da ga redovno koristite. Morate biti strpljivi i uporni kada koristite ricinusovo ulje za obrve.

Pošto smo ustanovili kako pospešuje rast obrva, pogledajmo da li može da pomogne ponovni rast obrva tamo gde ih nema.

obrve

Može li da pomogne da obrve ponovo počnu da rastu ?

Ponovni rast obrva je potreban u slučaju da su dlake obrva opale usled nekog problema sa gubitkom dlaka. Mnogi ljudi bi da vrate obrve kojih više nema. Ricinusovo ulje se naveliko primenjuje za stimulaciju bržeg ponovnog rasta dlaka, njihovu debljinu i punoću.

Kada koristite ricinusovo ulje za ponovni rast obrva, možda ćete želeti da isprobate i druge metoda kao što je stimulacija dlačnih folikula na toj strani lica. Pa da pogledamo neke od saveta za ponovni rast dlaka:

 1. Uzimajte hranu koja može da pokrene ponovni rast dlaka prirodnim putem. Ove namirnice moraju da sadrže proteine, vitamine i masne kiseline. Avokado i losos spadaju u preporučljivu hranu.
 2. Koristite serum za poboljšanje obrva. To su komercijalni proizvodi koji stimulišu rast dlaka. Ako nađete neki proivod sa ricinusovim uljem kao aktivnim sastojkom, to će biti najbolji izbor. Pored ricinusovog ulja, bademovo i jojobino ulje su sastojci koji su takođe savršeni za regeneraciju i ponovni rast dlaka.

Ako se pridržavate navedenih promena načina života, poboljšaćete ponovni rast dlaka na obrvama.

Koliko će to da traje?

Na opadanje obrva utiče nekoliko stvari kao što su nepravilna nega, teška šminka i način života. U najveće nedoumice koje se javljaju kod osoba koje nameravaju da koriste ricinusovo ulje za obrve spadaju sledeće:

 • Nakon koliko vremena će obrve ponovo početi da rastu?
 • Šta treba uraditi da bi pospešili njihov ponovni rast?

Ciklus rasta dlaka na obrvama potpuno je drugačiji i kraći u poređenju sa rastom kose. Za kosu je obično potrebno oko 5-6 meseci da bi ponovo izrasla, međutim, u sličaju obrva radi se o 2-3 meseca. Pa ipak, period izrastanja može da varira u zavisnosti od zdravstvenog stanja i starosne dobi svakog pojedinca.

Nanošenje ricinusovog ulja smanjuje u velikoj meri vreme ponovnog izrasranja dlaka. Pa zato, bez obzira koliko su vam obrve tanke, vrlo brzo će se vratiti u punom obimu.

Nije važno koliko je dobro ricinusovo ulje, važno je da ga koristite uz odgovarajuće mere opreza.Ricinusovo ulje za obrve nemojte koristiti ako ste alergični na ovaj lek.

Saveti za primenu

Što duže ricinusovo ulje deluje na obrve, to bolje. Ricinusovo ulje je najbolje naneti na obrve neposredno pre spavanja, tako da bi moglo da deluje što duže. Vodite računa da ne preterate sa upotrebom jer od njega koža lica može postati malo masnija i sjajnija. Da bi pojačali dejstvo, dodajte po kap glicerina na obe obrve, ako je neophodno.

Morate znati neke stvari pre nego što kupite ricinusovo ulje za obrve. Kako postoji mnogo varijanti na tržištu, svaka može imati drgačiju primenu. Zato pre kupovine morate da se obavestite.

Ovo morate imati na umu kada kupujete ricinusovo ulje

Kada planirate da kupite ricinusovo ulje za obrve, vodite računa da je ono 100% hladno ceđeno i organskog porekla jer je to znak da je reč o čistom i prirodnom proizvodu. Ovi podaci se nalazi na dnu etikete na flašici.

Najbolje je da proverite lokalne prodavnice zdrave hrane ili apoteke u potrazi za ricinusovim uljem koje želite.

Više>>> Ricinusovo ulje za rast trepavica

Kako odabrati ricinusovo ulje dobrog kvaliteta?

Najbolje je da pogledate u prodavnicama zdrave hrane. Ne kupujte ga u supermarketima jer su velike šanse da ćete pronaći ricinusovo ulje koje je za industrijsku upotrebu.

To što koristite ricinusovo ulje za obrve ne znači da ćete imati i dobre rezultate. Dejstvo ricinusovog ulja zavisi od mnogih faktora.

Pogledajmo čemu možete da se nadate kada koristite ricinusovo ullje za obrve svakodnevno.

Saznajte više>>> Ricinusovo ulje upotreba za obrve, trepavice i kosu

Zaključak

Nema sumnje da ćete pomoću ricinusovog ulja imati guste i debele obrva koje neće opadati. Ako ga koristite umereno, ricinusovo ulje će delovati dobro i bez neželjenih dejstava. Međutim, trudnicama i dojiljama se ne preporučujuje jer može dovesti do nekih neželjenih aktivnosti. Kada nanosite ricinusovo ulje na obrve, vodite računa da ne dođe u dodir sa očima. Svaki takav kontak može dovesti do iritacije očiju i izazvati crvenilo i jak bol.

Želeli bismo da saznamo nešto o vašem iskustvu sa ricinusovim uljem i njegovom dejstvu na vaše obrve. Ako znate još neki prirodan metod kojim se postiže rast gustih obrva, molimo vas da to podelite sa nama.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply