Da li vas nerviraju tanke ili retke trepavice koje sporo rastu? Svakako niste jedini. Dugačke i bujne trepavice uvek čine da oči izgledaju znatno lepše i atraktivnije i svako bi voleo što duže i bujnije trepavice.

Veštačke trepavice su danas prilično popularne, mada ih mnoge žene ne koriste jer zaista ne deluju prirodno, niti vole da stavljaju lepak na kožu koji ne samo da sadrži razne hemikalije, već se nanosi blizu očiju i na kožu oko njih koja je vrlo osetljiva.

Postoji mnogo prirodnih načina da vam trepavice porastu i postanu bujnije, a da ne koristite toksične lepkove za veštačke trepavice (koje često i otpadnu) ili hemikalije koje se nalaze u maskarama. Ovde ćemo navesti nekoliko načina kako da ubrzate rast i poboljšate izgled svojih trepavica. Ovo su najbolje i najefikasnije kombinacije koje možete sami napraviti i od kojih će vam prirodno porasti gušće, jače i duže trepavice.

sta je dobro za brzi rast trepavica

1. Ricinusovo ulje
Ricinusovo ulje sadrži dobra antibakterijska i antiupalna stvojstva, što u kombinaciji sa njegovim svojstvom da stimuliše rast dlake može dosta pomoći u tome da imate sjajnije trepavice većeg volumena. Takođe pomaže da uništite neželjene mikroorganizme na očima, koji često loše utiču na rast dlake. Ovo ulje ne samo da će vam pomoći da vam porastu duže trepavice, već je dobro i za rast kose i obrva.

Kako primenjivati ricinusovo ulje za rast trepavica?

– Uzmite prirodno ricinusovo ulje, bez heksana
– Dobro operite i očistite predeo oko očiju, posebno ako ste se pre toga šminkali
– Uzmite čistu četkicu, štapić za uši ili jednostavno prstom nežno nanesite ricinusovo ulje na trepavice od korena do vrhova pre nego što krenete na spavanje. Po kap ili dve za trepavice na svakom oku je sasvim dovoljno. Za dodatni efekat, možete dodati i kap ulja vitamina E u ricinusovo ulje pre nanošenja
– Ostavite da deluje preko noći i ujutru dobro operite predeo oko očiju kako vam se pore ne bi zapušile i žlezde mogle da rade normalno. Nežno ispirajte oči, nikako ih nemojte trljati. Koristite ovu metodu bar 2-3 meseca.

Alternativa ovom metodu je da za rast trepavica koristite nerafinisano maslinovo ulje. Ovo ulje takođe sadrži vitamin E i oleinsku kiselinu, a i jedno i drugo hrane i daju volumen trepavicama.

Još jedna opcija je organsko kokosovo ulje. Sadrži laurinsku kiselinu, koja pomaže u bržem rastu zdrave dlake tako što sprečava gubitak proteina.

Prirodni savet za lepotu: Ricinusovo ulje je jedno od ulja koje se najčešće preporučuje i koristi za rast dužih i bujnijih trepavica. Uvek koristite organsko ulje bez heksana.

2. Domaći recept za serum za rast trepavica (kokosovo ulje i esencijalno ulje lavande)
Osim za oralnu upotrebu, esencijalno ulje lavande je vrlo koristan sastojak za ovaj serum za brži rast trepavica. Esencijalno ulje lavande pomaže u uništavanju štetnih slobodnih radikala i takođe može znatno poboljšati rast kose. Kokosovo ulje je idealna baza za mešavinu sa esencijalnim uljem lavande. Blago je, vrlo bogato nutrijentima i ima jaka antibakterijska i antimikrobna svojstva.

Šta vam je potrebno:

– Pola kašičice organskog kokosovog ulja
– 2-3 kapi esencijalnog ulja lavande

Metod:

– Dobro izmešajte lavandino i kokosovo ulje. Možete ih čak sipati u ruku u dobro istrljati dlanovima. Ukoliko želite da napravite veću količinu, uzmite više ulja u istoj razmeri i možete držati ovu mešavinu u vakuumskoj posudi na hladnom i tamnom mestu.
– Nežno, ali temeljno operite predeo oko očiju kako biste uklonili ostatke šminke ili drugih kozmetičkih proizvoda. Koristeći čistu četkicu, štapić za uši ili samo čist prst nešno nanesite ovu mešavinu na trepavice od korena do vrha

3. Masaža kapaka
Masiranje očnih kapaka povećava dotok krvi u koren dlake, što znači da u koren dlake dospeva i više nutrijenata. Ti nutrijenti čine da vaše trepavice bolje rastu, a takođe sprečavaju i tanjenje i opadanje trepavica. Radite ovo svake večeri.

Metod:

– Pre nego što počnete da masirate kapke, dobro operite ruke
– Uzmite nekoliko kapi kokosovog ulja, vazelina ili šea putera, nanesite ih na vrhove prstiju i njima nežno masirajte kapke, posebno deo duž trepavica. Masirajte kapke odozgo na dole i obrnuto.
– Pazite da ulje, vazelin ili šea puter ne dospe u oči. Takođe dobro operite kapke nakon masaže kako ulje ne bi zapušilo pore
– Nežno pritiskajte kapke dok ih masirate. Jak pritisak bi mogao da vam ošteti oči ili same kapke
– Masirajte kapke po nekoliko minuta svakoga dana i za nekoliko meseci ćete videti rezultate
Prirodni saveti za lepotu:
– Uveče uvek skinite šminku. Šminka može isušiti trepavice, načiniti ih krtim i sklonim lomljenju i opadanju
– Koristite blago sredstvo za uklanjanje šminke sa očiju. Kokosovo ulje je dobra opcija jer ne samo da će ukloniti šminku, već će vam istovremeno i hidrirati trepavice

Mere opreza:

– Ako imate čmičak na oku ili bilo koji drugi problem sa očima, konsultujte se sa dermatologom pre nego što počnete sa bilo kojom od ovih metoda
– Oči i koža oko njih su dosta osetljivi, tako da ako osetite bilo kakvu vrstu iritacije prilikom korišćenja bilo koje metode za rast trepavica, odmah prekinite. Ako se iritacija nastavi i nakon prekida tretmana, konsultujte sa lekarom

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply