Kako se brzo rešiti strija na grudima

Strije na grudima javljaju se najčešće kod devojčica u pubertetu i trudnoći, zbog širenja kože koje dolazi sa povećanjem kilograma. Strije se mogu pojaviti i posle ugrađivanja implanata. Kako da se brzo rešite strija? Ovde ćete pročitati kako da uklonite srebrne, bele i crvene strije na grudima, koristeći kreme, laserske tretmane i domaće recepte.

Tokom puberteta, trudnoće, nakon brzog gubitka ili dobitka kilograma, mogu se pojaviti strije na grudima. Ukoliko su nove, biće crvene boje, a ako su strije tu od ranije, biće bele ili srebrne boje, što znači da još uvek zaceljuju. U daljem tekstu ćete pročitati kako da uklonite ili potpuno izbegnete ove ožiljke na grudima.

Zašto se javljaju strije na grudima ?

Postoji puno uzročnika strija na grudima.

Preveliko rastezanje kože na grudima je primarni razlog pojave crvenih ili ljubičastih linija. Hormonske promene tokom trudnoće, ili čak menopauza mogu biti uzročnici.

strije u pubertetu

  • Brzo mršavljenje ili brz dobitak kilograma tokom trudnoće i u pubertetu je jedan od razloga za pojavu strija. Tokom trudnoće, očekujete višak kilograma. Ali, ukoliko ih ne dobijate postepeno, i u umerenim granicama, verovatno ćete dobiti strije.
  • Istraživanje Majo klinike pokazuje da strije na grudima mogu biti genetske. Ako ih je vaša majka imala, velike su šanse da ćete ih naslediti.
  • Kod tinejdžera i devojčica u pubertetu, strije na grudima pojavljuju se zbog brzog rasta i razvoja tela, te se zalihe masti talože u delovima oko grudi. Ovo proširuje kožu na grudima, što dovodi do ožiljaka – strija.

Strije na grudima u pubertetu

Na samom početku tinejdžerskih godina, sa 15, 14 ili 13, pojavljuju se strije. U to vreme, telo se brzo menja, ravija i raste. Između ostalog, uvećavaju se grudi, što izaziva pojavu crvenih, ljubičastih, belih i srebrnih linija. Ako ste u tinejdžerskim godinama, budite spremni na ove promene, jer se strije zbog rasta mogu pojaviti na grudima, nogama, butinama, kolenima, zadnjici, i struku.

Iznenadan dobitak težine je jedan od glavnih uzročnika strija. Kako biste što bolje sprečili pojavu linija, vežbajte, kako bi kontrolisano dobijali na težini. I, održavajte kožu hidriranom kako bi izbegli pojavu dubokih strija na grudima koje uništavaju liniju dekoltea.

Crvene strije na grudima

Šta su crvene strije na grudima? Zašto su crvene? Crvene ili svetlo crvene strije su one koje se tek pojavljuju. Pošto se strije javljaju zbog rastezanja kože, kada se formiraju, na koži ostavljaju dubinske modrice koji izgledaju kao crveni ožiljci.

Bele i ljubičaste strije na grudima

Ponekad, strije izgledaju kao bele ili ljubičaste linije, što najviše zavisi od tena. Starije strije, koje su se pojavile pre par godina, su ljubičaste boje. Bele i srebrne linije su takođe stare strije.

Kako se brzo rešiti strija na grudima

Možete li brzo ukloniti strije na grudima? Za koju god varijantu se odlučili – prirodni recepti ili tretmani, koži će trebati vremena da se oporavi od ovih ožiljaka. Ukoliko ste bili na uvećanju grudi i ipak imate srebrne i crvene linije na grudima, tretmani poput mikrodermoabrazije ili lasersko uklanjanje su jedini način da brzo izbrišete strije na grudima.

A uz ove jednostavne, domaće recepte, rešićete se strija na grudima brzo:

  • kriške krompira: sok sirovog krompira sadrži vitamine i minerale koji pomažu u obnavljanju i rast novih ćelija kože. Koristite kriške krompira i rešite svoj problem.
  • Utrljajte gel Aloe vere na grudi: ukoliko imate crvene ili ljubičaste strije, na njih namažite prirodni gel Aloe vere, pa nakon par minuta operite mlakom vodom. U gel možete dodati i vitamin A i vitamin E.
  • Nežni piling od šećera: iskoristite običan beli šećer kao piling i uklonite strije sa grudi.

Povezano>>> Ricinusovo ulje za strije, akne, perut…

Kako sakriti strije na grudima

U skrivanju strija na grudima, pogotovo onih jako vidljivih – ljubičastih i crvenih, nema trikova. Podloga i puder, kojima se možete poslužiti da prekrijete gotovo sve nedostatke na licu, neće biti efektni na strijama. Tako da, za skrivanje strija nosite odeću sa plićim dekolteom i ožiljci neće biti vidljivi.

Kako ukloniti strije na grudima

Metodi uklanjanja strija na grudima nisu puno različiti od onih koji se koriste za uklanjanje strija na drugim delovima tela

Nanesite najbolju kremu za uklanjanje strija na grudima

Postoji puno različitih, brendiranih krema koje uklanjaju strije. Izbor najbolje kreme je potpuno individualan, morate naći onu koja odgovara vašem tipu strija i kože. Pročitajte kritike i preporuke, i razgovarajte sa svojom kozmetičarkom, dok ne suzite izbor. Vaš doktor vam može preporučiti najbolje i najsigurnije kreme za uklanjanje strija.

Saznajte više>>> Kantarionovo ulje protiv strija

Kako da sprečite pojavu strija na grudima

Mnogo toga možete uraditi kako bi generalno sprečili pojavu strija, te ove metode možete koristiti i na grudima. Pročitajte više o prevenciji trudničkih strija, kako biste ih potpuno razumeli. Dodatni načini za sprečavanje pojave strija:

  • masirajte grudi svakodnevno
  • redovno nanosite kremu protiv ožiljaka na grudi
  • nanosite ulje protiv strija, kremu, ili losion redovno. Šea puter i kakao puter su poznati po svojstvima koji sprečavaju pojavu strija na grudima

Strije na grudima nisu toliko drugačije od ostalih tipova strija. Zato, ni načini za njihovo uklanjanje nisu posebno drugačiji. Sve što važi za strije na grudima, važi i za, npr. one na stomaku. Ukoliko dojite, razgovarajte sa svojim lekarom o izboru kreme protiv strija, i o ostalim tretmanima.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply