Dodirivanje ultra mekane kože predstavlja lep osećaj ali i plus sa zdravstvenog aspekta zbog nepostojanja mrtvih slojeva kože na negovanoj koži.

Prirodni piling za telo od šećera ili morske soli predstavlja krajnje jednostavan, pristupačan i efikasan vid nege za razliku od skupih industrijski proizvedenih pilinga.

Navedeni piling za telo uključuje i šećer i morsku so. Primenjujte ga nekoliko puta nedeljno u cilju održavanja vrhunskog tonusa kože. Nutritivni sastojci pilinga direktno će delovati na epidermalni sloj kože, ujedno hidrirajući isti. Sve što vam je potrebno za pripremu pilinga za telo već imate kod kuće. Zrnasta struktura šećera i blagodeti upotrebe morske soli zajedno sa drugim hranljivim sastojcima učiniće vašu kožu elastičnom i ultra mekom na dodir, pružajući joj blistavi sjaj i dodatnu hidrataciju. Bićete oduševljeni rezultatima primene ovog fenomenalnog prirodnog pilinga za telo ! I na kraju, pripremite se za izuzetne efekte koji slede!

Za početak, nabavite sve neophodne sastojke za svoj novi piling tela. Obezbedite malu keramičku ili staklenu posudu, ¼ šolje za odmeravanje, kašiku za doziranje, običnu kašiku i staklenu teglicu od 200-250 g. Zatim, ručno odmerite sve dole navedene sastojke. Ovaj prirodni piling za telo zasniva se na postojanoj strukturi sačinjenoj od šećera i soli koja omogućava uspešno uklanjanje nagomilanih mrtvih slojeva ćelija koji mogu dovesti do zapušavanja pora kože. Istovremeno, koža apsorbuje minerale morske soli.

piling za telo

Dakle, kako napraviti piling za telo od šećera i morske soli: sipajte šećer i morsku so u istu posudicu i dobro ih izmešajte kašikom, a zatim dodajte kokosovo ulje koje će doprineti izvanrednoj mekoći kože, te uticati na čišćenje iste.Sve dobro promešajte. Nakon toga, dodajte med sa neverovatnim antioksidantnim svojstvima koja će obezbediti mladalački izgled kože. Sve sastojke dobro promešajte, i dodajte deblji sloj mleka za telo koje sadrži znatan nivo vitamina E i A značajnih za kožu.

U piling za telo možete dodati i jojobino ulje ako ga imate jer predstavlja idealan nosač drugog ulja, istovremeno održavajući dovoljan nivo prirodne masnoće kože.Nakon kombinovanja svih navedenih sastojaka dodajte par kapi bilo kakvog ulja koje će ostvariti rashlađujuće dejstvo na kožu, pri tom uklanjajući postojeći bol u mišićima.

Pripremljenu smesu za piling tela čuvajte u teglici sa etiketom u frižideru.

Pre upotrebe sačekajte oko 10 minuta da smesa omekša, i tretman može početi! Ovako pripremljeni domaći piling za telo omogućiće koži blistavi sjaj i preko potrebnu hidrataciju.

Dok ste pod tušem, nanesite vrhovima prstiju ili pomoću frotirske rukavice malu količinu piling sredstva na ciljani deo kože, koji ćete masirati kružnim pokretima, a kroz 10-15 sekundi pređite na masiranje stopala, pa šaka, vodeći računa da piling nanesete na celoj površini tela. Isperite kožu i osušite je prirodnim putem, vodeći pritom računa da ne iščeznu svi hidratantni efekti nanetog pilinga tela.

Uživajte u svojoj neverovatno mekanoj koži, i primenjujte piling tela jednom ili dva puta nedeljno radi postizanja željenog rezultata.

Prirodni piling za telo od šećera i morske soli

Vreme za pripremu: 5-10 min.

Pripremljena količina je dovoljna za 3-4 upotrebe.

  • 1/2 šolje kristal šećera
  • 1/4 šolje morske soli
  • 2 kašike domaćeg meda
  • 1/8 šolje mleka za telo
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 5-10 kapi bilo kakvog ulja

Kako pravilno uraditi piling tela kod kuće ?

Uzeti malu keramičku ili staklenu činiju, ¼ šolju za odmeravanje, kašiku za doziranje, običnu kašiku i teglicu od 200-250 g. Sipajte šećer i morsku so u posudicu, a zatim dodajte kokosovo ulje, med i mleko za telo. Navedene sastojke dobro izblendati.Opet sve dobro izmešati, i na kraju dodati par kapi ulja. Obaviti finalno blendanje. Dobijenu smesu sipati u teglicu sa etiketom i čuvati u frižideru, radi dugotrajnosti.

Obavite ovaj izvanredno efikasan piling radi postizanja blistavog izgleda kože. Prilikom tuširanja vrhovima prstiju ili frotirskom rukavicom utrljavajte piling sredstvo na određeni deo kože. Masirajte ciljani deo kože, a zatim nastavite masažnim pokretima da nanosite piling i na druge delove kože, počev od stopala, sve do šaka, vodeći računa da obuhvatite celu površinu tela. Nakon nanošenja pilinga isprati i prirodnim putem osušiti kožu, pri tom povesti računa da ne dođe do isušivanja iste. Sa dolaskom hladnijih dana, naša koža zahteva intenzivniju negu. Najbolji vid održavanja lepote kože je njeno redovno čišćenje i hidriranje, koje se može obavljati pomoću pilinga na bazi šećera i maslinovog ulja.

Sastojci za pripremu:

-3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
-2 kašike domaćeg meda (ne mora biti isključivo organski)
-1/2 šolje organskog šećera (nije nepohodno da bude organskog porekla)
-dozeri
-varjača za mešanje
-čista posuda

Koraci:
Sipajte maslinovo ulje, a zatim med u odabranu posudu (Napomena: dodavanje sastojaka ovim redosledom omogućiće potpuni izlazak meda iz dozera). U dobijenu smesu dodati šećer, i sve dobro promešati kašikom ili varjačicom.
Saveti:
-Ne morate se precizno pridržavati navedenih doza, improvizujte po potrebi.
-Ne bi trebalo da pripremljenu smesu čuvate u frižideru zato što može doći do stvrdnjavanja iste.
-Nemojte se pribojavati korišćenja ulja, ono neće dovesti do zapušavanja pora kože.

Postupak nanošenja:

1. Temeljno se okupajte pre nanošenja pilinga.

2. Nanosite piling sredstvo širokim kružnim pokretima.

3. Nakon jednog minuta, isperite smešu.

4. Osušite kožu.

6. Nakon ovog pilinga možete osetiti prisustvo izvanredne hidriranosti kože. Ipak, ako ne primećujete potpuno efikasan učinak pilinga, upotrebite i hidratantno sredstvo.

7. Piling tela obavljajte u večernjim časovima, ali se ne preporučuje držanje istog tokom cele noći. Ukoliko imate osetljivu kožu, primenjujte piling ya telo jednom nedeljno, a u slučaju masne kože dva puta nedeljno, odnosno, na svakih 3-4 dana.

Navedeni domaći piling za telo koji možete sami napraviti i uraditi kod kuće predstavlja prirodno, organsko i sveže sredstvo nege koje u adekvatnim uslovima može potrajati do 30 dana. Mnogi primenjuju ovaj piling za telo tokom cele zime sa izvanrednim rezultatima.

Bonus savet: piling se uspešno može primeniti u tretiranju i nezi suve ili ogrubele kože na petama. Utrljavajte ovu prirodnu smesu na pete kod kuće kao svojevrsni pedikirski tretman.

Saznajte>>> Piling za telo iskustva, recepti, saveti…

Piling od kafe protiv celulita

Otarasite se celulita primenom kućnog pilinga od kafe

Kafa predstavlja neprijatelja br. 1 pojave celulita! Naime, lokalna primena kafe na celulitom ugrožena područja uticaće na zatezanje kože, za šta su zaslužni antioksidansi iz kofeina. Redovno nanošenje kofeinskih sastojaka na kritične delove vremenom će suzbiti pojavu celulita. Ovaj prirodni piling od kafe sadrži talog kafe kombinovan sa kokosovim uljem i malom količinom morske soli. Primena ovog izuzetnog pilinga za telo sastavljenog od tri moćna sastojka pospešićete cirkulaciju krvi koja dovodi do stvaranja glatke i postojane kože, a pritom, miris uopšte nije neprijatan, zar ne?

Ukoliko tragate za magičnim trikom za borbu protiv celulita nabavite četku za suvo ribanje kože. Ovakva četka koja omogućava efikasno obavljanje pilinga za telo i uklanjanje odumrlih ćelijskih slojeva, takođe može biti i odlično sredstvo u borbi protiv celulita. Iščetkajte kožu i nanesite piling za telo.

Potrebni sastojci za pripremu pilinga:

  • talog iz jedne šoljice kafe
  • 6 kašika kokosovog ulja
  • prazna tegla
  • četka za suvo ribanje (po izboru)

Odmerite navedene sastojke i sipajte ih u činiju. Otopiti kokosovo ulje, ukoliko je u čvrstom stanju, i dodati u pripremljenu smesu. Sve dobro izmešati. Sadržaj sipati u teglicu ili posudu.
Po želji možete pre tuširanja istretirati kožu tzv. suvim četkanjem radi pospešivanja cirkulacije. Prelazite četkom kružnim pokretima preko problematičnih oblasti, ili pak po celom telu, a zatim nanesite piling po celom telu. Ponavajte piling tela prilikom svakog tuširanja radi postizanja izvanrednih rezultata.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply