Razvijanjem efikasne medicinske tehnologije, sve je lakše doći do željenih rezultata kad su u pitanju mršavljenje i uklanjanje celulita bez operacija, rigoroznih mera prevencije i korišćenja medikamenata.

Predstavljamo Vam kavitaciju – potpuno neinvanzivnu metodu koja pomaže osobama sa viškom masnih naslaga i celulitom da ih se što pre reše bez ožiljaka od rezova i postoperativnog mirovanja!

Usled svoje efektivnosti, kavitacija je postala jako popularna jer je nehirurška metoda za uklanjanje celulita i sala i ne iziskuje strogu preoperativnu pripremu.

Korišćenjem uređaja za kavitaciju, energija ultrazvučnog talasa se tokom tretmana usmerava na tačno određenu dubinu u tkivu, što osigurava precizno razbijanje masnih ćelija pri čemu površina kože, mišići, nervi i tetive mišića ostaju netaknute. Deo razbijenih masnih ćelija se zadržava u organizmu, a ukoliko osoba ne praktikuje bavljenje fizičkim aktivnostima nakon kavitacije, te masne ćelije se mogu nagomilavati u drugim delovima tela.

kavitacija protiv celulita

Kavitacija se koristi za:

– razbijanje masnih ćelija u predelu stomaka, bokova, kolena, zadnjice

– smanjenju naslaga celulita

– poboljšanje kvaliteta kože i tkiva ispod kože

– poboljšanje cirkulacije

– hranjenje kože

Kavitacija se sprovodi sistemski – jedna sesija traje 40 minuta, potrebno je sprovesti između 6 i 10 sesija, a razmak između njih bi trebalo biti najmanje 3 dana. Jedan tretman sme maksimalno da traje do 60 minuta, ukoliko se koristi duže, nema korisnih efekata.

Kavitacija je metoda koja zahteva više od jednog tretmana.Broj tretmana varira od starosti pacijenta, opšteg zdravstvenog stanja i ukupnog broja masnih ćelija kog osoba želi da se reši.

Na kraju, treba biti realan i objektivan te ne očekivati vanserijske rezultate ukoliko pored kavitacije ne postoji redukovana ishrana niti bilo kakav vid fizičke rekreacije.

Da li je kavitacija bezbedna?

Ultrazvučna kavitacija je jako bezbedna terapijska metoda. Tokom samog tretmana, proces je potpuno bezbolan i pacijent se oseća komforno.

Kada masne ćelije počinju sa razgradnjom, pacijenti mogu imati povišenu telesnu temperaturu ili nelagodnost u delu tela gde je rađena kavitacija – razlog tome je oslobađanje energije i detoksikacija organizma. Iako je kavitacija efikasna, osobe bi trebalo da i nakon sesije konzumiraju hranu bogatu vlaknima i da se pridržavaju zdravog režima ishrane. Pijenjem vode, osoba pomaže jetri da lakše metaboliše mast – samim tim je i proces gubitka masnih ćelija uspešniji.

Neželjeni efekti su retki, ali se mogu javiti otok dela tela koji je podvrgnut kavitaciji kao i crvenilo. Ovi neželjeni efekti koje izaziva kavitacija se uglavnom povlače nakon nekoliko dana ili nedelja. Neke osobe mogu imati povećanu potrebu za mokrenjem koja je posledica detoksikacije organizma.

Dok traje kavitacija može se javiti i suva, dehidrirana koža – ona se reguliše losionima na bazi aloe vere.

Kontraindikacije za kavitaciju

Pre same kavitacije, osoba mora da donese doktoru svoju medicinsku dokumentaciju. Trudnicama i ženama koje pate od epilepsije se kavitacija nikako ne preporučuje. Takođe, ukoliko je region tela inficiran, ukoliko osoba boluje od tumora ili dijabetesa, ili ukoliko ima ugrađen pejsmejker – ne bi trebalo da se podvrgne kavitaciji.

Osobe sa metalnim delovima u sebi ( kuk, zalistak ) nisu pravi kandidati za liposukciju, takođe.

Osobama sa oslabljenom jetrom se ne savetuje primena kavitacije jer bi bila neefikasna – usled oštećenja jetre, jetra nije u stanju da do kraja izmetaboliše masne kapljice, tako da bi kao posledica mogla da se javi čak i masna jetra.

Kavitacija za celulit

Nakon puberteta, oko 90 posto žena počinje da dobija celulit na nogama. Pored nogu, celulit se može javiti i na stomaku, rukama i zadnjici. Celulit se opisuje kao “pomorandžina kora” koja narušava estetski izgled dela tela na kome se nalazi.

Savremena metoda uklanjanja celulita jeste ultrazvučna kavitacija.

Ultrazvučnom kavitacijom, masne naslage ispod kože počinju da se razgrađuju – onda se prirodnim putem i adekvatnim fizičkim vežbama pospešuje potpuno uklanjanje masnih ćelija iz organizma.

Da bi kavitacija za celulit bila uspešnija, savetujemo Vam:

 • da redovno masirate predeo kože ispod koga je celulit, to će poboljšati cirkulaciju tog dela tela
 • da dižite tegove i radite vežbe za istezanje zadnjice i nogu – ovo će jačati mišiće ispod kože i sprečavati nepotrebno zgrudnjavanje masnih kapljica između mišića i kože
 • da izbegavate masnu i kaloričnu hranu
 • da se uvek trudite da budete pravilno hidrirani – posebno pred sam tretman ( nedelju do dve, svakog dana pijte po 2,5 litara vode da bi uređaj za kavitaciju delovao na već “pripremljen teren” )

Kavitacija – rezultati i iskustva

Osnovni princip kavitacije se zasniva na sesijama i na redukovanoj ishrani i bavljenju fizičkim aktivnostima između sesija.Iskustva i rezultati zavise i od ishrane i fizičke aktivnosti.

Kavitacija daje odlične rezultate, ali kratkoročne – ukoliko je osoba nakon tretmana nastavila da se hrani pogrešno, ili nastavila sa pasivnim stilom života, masne naslage će se brzo povratiti.

Doktor može uzeti fotografije pre i posle kavitacije, da bi pacijent uvideo rezultat – a razlika je zaista primetna!

Ukoliko osoba ima više od 30 % viška telesne težine u odnosu na visinu, kavitacija će biti manje uspešna. Kavitacija je najefikasnija kod osoba koje su prosečne telesne težine, koje su uračunljive i sposobne da nastave sa planom mršavljenja, kao i osobe koje imaju dobar hormonski balans.

Nakon prvog tretmana, potrebno je izmeriti obim struka. Iskustva su takva da se obično, nakon prvog tretmana gubi oko 2 cm u struku, što je dovoljan podstrek da se nastavi u cilju smanjenja obima do postizanja idealnih proporcija!

Zapamtite, kavitacija se bori protiv lokalizovanih masnih ćelija, a ne protiv preterane gojaznosti!

Koja je prednost kavitacije u odnosu na liposukciju?

Kavitacija je jednostavnija metoda od liposukcije, a njene prednosti su:

 • Kavitacija je neinvazivna terapija
 • Nema potrebe za boravkom u bolnici niti bilo kakvom anestezijom
 • Na koži ne postoje nikakvi ožiljci posle kavitacije, niti dolazi do oštećenja
 • Neprijatnost tretmana je svedena na minimum
 • Većina masnih ćeliaj se otklanja prirodnim putem
 • Jedan tretman traje maksimalno 60 minuta nakon koga osoba može odmah da ide kući
 • Ovo je pristupačna i jeftina metoda uklanjanja masnih naslaga i celulita

Kavitacija cena

Prosečna cena jednog tretmana kavitacije je oko 1700 dinara.

Mi preporučujemo da, ukoliko želite da isprobate kavitaciju, uzmene paket od 5 do 8 kavitacija, to će Vam znatno umanjiti trošak zbog popusta.

Upoređujući cenu kavitacije i liposukcije, koja je mnogo skuplja, dolazi se do zaključka da je uz pravilnu ishranu i bavljenje fizičkim aktivnostima, kavitacija odličan izbor u borbi protiv celulita i nakupljanja masnih naslaga po telu.