kako se resiti celulita prirodnim putem

Šta je celulit ?  

Celulit se definiše kao džepovi masti koji se nalaze neposredno ispod kože. Obično se nalazi celulit na stomaku, celulit na nogama(celulit na butinama, celulit na kolenima, celulit na listovima) i dr. Genetika može igrati ulogu u izgledu celulita, uz dodatak loše ishrane, sporog metabolizma, promena hormona, nedostatka fizičke aktivnosti i dehidracije. Smatra se da lek za celulit ne postoji, ali postoje neke stvari koje možete uraditi da ga dosta smanjite i minimizirate njegove efekte.

Ako vas celulit remeti, postoje stvari koje možete da počnete da radite da poništite njegove efekte. Gubljenje težine samo po sebi neće smanjiti pojavu celulita, ali ukupno smanjenje telesne masti kroz zdravu ishranu i svakodnevno vežbanje hoće.

 Kako se rešiti celulita brzo ?     

Čini se da je san većine žena kako se rešiti celulita brzo. Pitate se, da li je moguće skinuti celulit za 7 dana? Nažalost, moramo vas razočarati i reći da to nikako nije moguće. Međutim, možete preduzeti neke važne korake koji će vam pomoći da smanjite vidljivost celulita.

kako se resiti celulita brzo

Kako se rešiti celulita za kratko vreme?

Korak 1

Sprovedite dijetu da balansirate kalorije i mršavljenje. Višak telesne masnoće uzrokuje da masne ćelije u telu postaju veće. Ovo uzrokuje da masni džepovi na dalje ”vire” kroz tkivo. Gubljenje ovog sloja masti će smanjiti vidljivost celulita, iako ga neće u potpunosti eliminisati.

Korak 2

Radite vežbe dizajnirane da zategnu mišiće. Čučanj i iskorak su vežbe koje ciljaju na mišiće nogu. Menjajući veličinu i oblik vaših mišića, možete sprečiti da masti vire na površini vašeg tela. Ova vežba će sagoreti dodatne kalorije, pomoći pri daljem gubitku težine.

Korak 3

Nastavljamo dalje sa pričom ”da li je moguće skinuti celulit za 7 dana”.

Koristite laserski i radiofrekventni tretman. Ideja je da se podstaknu promene u kolagenim vlaknima da se stvori glatka površina kože.

kako se resiti celulita za kratko vreme

Korak 4

Razmotrite alternativne metode kako bi se smanjio izgled celulita. Snažna masaža, mezoterapija i celulit kreme se često reklamiraju kao pomoć pri smanjenju celulita. Međutim, ovi konkretni tretmani nisu dobro istraženi. Energična masaža bi trebalo da stimuliše protok krvi i ukloni višak tečnosti iz nogu. Mezoterapija izgleda da koristi hormone za poboljšanje napetosti tkiva da izgladi kožu. Kreme mogu napuniti ćelije kože hranljivim materijama i oživeti njihov izgled i oblik.

Dakle, ako se pitate kako se rešiti celulita za kratko vreme – znajte da promene sigurno neće doći preko noći. Morate biti u skladu sa dijetom i vežbama za postizanje znatnih rezultata.

Čaj za celulit

Zeleni čaj je najbolji čaj protiv celulita. To je antioksidant koji sprečava oštećenje tkiva, a takođe i povećava proizvodnju adrenalina. Podstičući proizvodnju adrenalina, kalorije se spaljuju efikasnije i tokom dana, što sprečava skladištenje masti i toksina u organizmu.

Obična voda je još jedno važno piće koje treba svakodnevno da pijete uvećim količinama. Voda ohrabruje telo da eliminiše toksine i sprečava ih da se izgrade u telu. Redovnim ispiranjem toksina, celulit se iscrpljuje i novi celulit se sporo formira.

Kao čaj protiv celulita može da posluži bilo koji čaj koji deluje diuretički, a to su sledeći:

 • čaj od maslačka
 • čaj od kukuruzne svile
 • čaj od koprive
 • čaj od peršuna
 • čaj od peteljki trešanja
 • čaj od lista vinove loze.

Celulit na rukama

Celulit na rukama može biti neprijatan i znak viška telesne masti koje su prikupljene u ovoj oblasti. Iako celulit može izgledati kao posebna vrsta masti, to je redovna telesna masnoća koja se prikuplja ispod kože i ima izgled nalik na pomorandžinu koru.

Celulit na rukama se može znatno smanjiti kroz odgovarajuću ishranu, kardio vežbe i vežbe za mišiće ruku (poput sklekova i vežbi za tricepse).

Celulit na nogama i zadnjici         

Celulit na nogama i zadnjici je uobičajena pojava kod velike većine žena. Protiv celulita na nogama postoje razni preparati, masaže i druge tehnike njegovog smanjivanja i ublažavanja – ali ukloniti celulit sa nogu bez adekvatne ishrane i vežbanja teško da je moguće, barem na duže staze.

Kako ukloniti celulit sa zadnjice?

Pored adekvatne ishrane koja je osnovni preduslov za uklanjanje celulita (a koju ćemo objasniti u delu pod nazivom ”ishrana protiv celulita”), druga veoma bitna stvar za eliminisanje ove neugodne pojave jeste vežbanje. Radite trening snage tri dana nedeljno, uz kardiovaskularne vežbe, koje bi trebalo da budu rađene tri do pet dana u nedelji. Varirajte u vrsti vežbi koje izvodite i radite sklekove, trbušnjake, zgibove, leđne trbušnjake, mrtvo dizanje i druge vežbe koje rade na mišićima čitavog tela, uključujući i mišiće zadnjice. Sve ove vežbe regrutuju više mišićnih grupa, što znači spaljivanje više kalorija u istom vremenskom periodu. Trening snage pozitivno utiče na očuvanju mišićne mase tokom mršavljenja.

Pored ovoga, postoje i brojne kreme protiv celulita na zadnjici, masaže i druge procedure.

Anticelulit gel

Anticelulit gel je jedno od najpopularnijih sredstava za uklanjanje celulita. lako se koristi, u udobnosti svog doma i što se tiče cene, ima i povoljnijih proizvoda.

Anticelulit gel se odlikuje sledećim osobinama:

 • deluje termo-aktivno,
 • ima anti-celulitnu akciju
 • obično je sa visoko koncentrisanim sastojcima koji podstiču drenažu i oporavak kože
 • velika većina ovih gelova sadrži kofein koji pomaže u eliminisanju viška tečnosti i izglađuje kožu
 • pomaže u obnavljanju elastičnosti, učvršćivanju i zatezanju kože
 • intenzivno tonira i hidrira kožu.

Anticelulit masaža       

Tretmani za celulit koji uključuju masažu baziraju svoje tehnike i teorije o konceptu da snažna anticelulit masaža pomaže u povećanju cirkulacije krvi, uklanjanju toksina i smanjenju prekomerne količine tečnosti u područjima koji sadrže celulit. Dok masaža za celulit može privremeno komprimirati masne ćelije, korisni rezultati obično su kratkotrajni.

Danas se široko izvodi i anticelulit masaža kod kuće, pri čemu se koristi masažer za celulit, namenjen za kućnu upotrebu. Ovo se svakako ne preporučuje, budući da nestručno izvođenje anticelulit masaže može izazvati više štete nego koristi.

Tretmani za celulit koji koriste masažu variraju u zavisnosti od korišćenih metoda. Mnoga lokalna rešenja, kao što su biljni ekstrakti i proizvodi od morskih algi, zahtevaju upotrebu ručne masaže rukama i prstima, dok druge zahtevaju mehaničku masažu. Endermologija, terapija celulitne masaže, koristi ručni uređaj dizajniran da ”gnječi” kožu između valjaka. Blago poboljšanje koje ćete primetiti nakon masaže je obično samo privremeno. Stručnjaci upozoravaju da nikakva masaža neće ukloniti vaš celulit.

Pored toga, kada se izvodi snažna anticelulit masaža modrice su neminovna nuspojava, a ovo svakako ne bi smelo da se desi.

Dakle, anticelulit masaža ipak nije najbolje rešenje za gubljenje celulita.

Anticelulit tretman       

Kada je u pitanju anticelulit tretman, pored malo pre pomenute anticelulit masaže, treba pomenuti još neke tretmane.

Razbijanje celulita se danas izvodi sledećim metodama:

– Anticelulit masaža (2-3 ciklusa od po 10 tretmana anticelulit masaže, pri čemu jedan tretman traje oko 30 minuta).

– Kavitacija (koja je pre svega namenjena topljenju masnih naslaga, obično se izvodi putem ultrazvučnih talasa koji dovode do cepanja membrana masnih ćelija i izlivanja njihovog sadržaja u međućelijski prostor, koji zatim dospeva do jetre koja ga razgrađuje).

–   Elektrostimulacija (koristi električne impulse koji izazivaju kontrahovanje mišića dok osoba leži, što izaziva da ona pasivno vežba i mršavi).

Postoje i brojni drugi tretmani za razbijanje celulita, međutim, ova 3 su se pokazala kao najdelotvornija.

Kako se rešiti celulita na butinama      

Kako smanjiti celulit na butinama? Čini se da je ovo večito pitanje koje muči žene.

Pored svih pomenutih metoda, ostaju nam samo prirodne. Dakle, kako se osloboditi celulita na butinama pored svih navedenih metoda (anticelulit masaže, kavitacije, elektrostimulacije, anticelulit gelova i krema)?

Pre svega i ono bez čega je nemoguće pobediti celulit – jeste odgovarajuća ishrana i vežbanje.

Kako se rešiti celulita na butinama?

Antioksidansi

Antioksidansi pomažu u očvršćavanju tela i smanjenju oštećenja usled slobodnih radikala. Slobodni radikali su oštećeni molekuli koji su veoma reaktivni i izazivaju oksidaciju ćelija. Slobodni radikali izazivaju uništavanje cirkulacije, što dovodi do celulita. Antioksidansi se bore protiv oksidacije ćelija i uključuju voće i povrće, kao što su bobice, paprike u boji, paradajz i tamnozeleno lisnato povrće. Dva druga izvora antioksidanata koja takođe sadrže enzime za borbu protiv celulita su ananas i papaja. Bromelain u ananasu i papajin u papaji su dva snažna digestivna enzima koja razbijaju proteine kako bi dalje sprečili stvaranje celulita.

Suplementi

Suplementi kao što su glukozamin, vitamin C i vitamin E, korisni su za ispravljanje i sprečavanje problema sa celulitom. Glukozamin, povezan sa zdravljem zglobova, gradi i štiti vezivno tkivo u telu. Razbijanje ovih tkiva dovodi do pojave celulita. Glukozamin se ne može dobiti kroz hranu, tako da se morate dopuniti sa 1200 mg glukozamina dnevno. Vitamini C i E su antioksidansi koji povećavaju cirkulaciju, povećavaju proizvodnju kolagen-vezivnog tkiva i štite od oštećenja slobodnih radikala. Ponekad se ovi vitamini mogu naći zajedno u jednom suplementu za dodatnu zaštitu od celulita.

Kako se rešiti celulita prirodnim putem         

Moguće je prirodno protiv celulita! Ovde nećemo pričati o masaži uz pomoć kafe i sličnim lekovima za koje ste sigurno već čuli.

Kako se resiti celulita prirodnim putem:

Cimet

Cimet je jedan od najpopularnijih začina, a neki smatraju da postoji veza između cimeta i smanjenja celulita. Celulit je povezan sa slabom cirkulacijom, a cimet povećava cirkulaciju u organizmu, te stimuliše eliminaciju ugrađenih toksina, kao što je celulit, iz tela. Pospite 1/2 kašičice cimeta na ovsenu kašu, žitarice ili u čaj, a to je sve što je potrebno na dnevnom nivou  da biste iskoristili prednosti ovog začina za uklanjanje celulita.

Kokosovo ulje i suvo čišćenje (četkanje) kože

Čišćenje suve kože je toliko efikasno jer zateže epidermis i pomaže u razbijanju toksičnog materijala koji sadrži celulit.

Organsko kokosovo ulje i suvo četkanje je veoma popularno u Evropi za cirkulaciju i za eliminaciju celulita. Uvek treba ”četkati” u pravcu limfnog sistema i povećavati unos vode pre nego što počnete samu masažu sa suvim četkama, što pomaže organizmu da eliminiše toksine. Za problematična područja treba da potrošite najmanje deset minuta, nakon čega sledi vruć tuš i dok su pore još otvorene, treba staviti kokosovo ulje po celom telu.

Jabukovo sirće

Prirodni lek za celulit je i jabukovo sirće. Pomešajte jabukovo sirće sa dva dela vode i malo meda i utrljajte ovo na zahvaćenim površinama, a zatim isperite toplom vodom. Možda se celulit neće tako dobro ukloniti, ali bi trebalo da pomogne u smanjenju njegovog izgleda.

Pored toga, možete da pomešate jabukovo sirće i vodu u jednakim delovima, a zatim utrljajte ovu smesu na površini celulita. Nakon toga, obmotajte površinu plastičnom folijom i toplim peškirom na 1 sat, a zatim isperite. Osim što se koristi za redukciju celulita, prednost jabukovog sirćeta je ogromna za zdravlje.

Ginkgo biloba

Ova biljka se vekovima koristi u medicinske svrhe. Jedna od mnogih koristi ginka za zdravlje jeste podsticanje dobre cirkulacije. Dobra cirkulacija znači zdraviju kožu i ravnomerniju teksturu kože. Poboljšanje cirkulacije omogućiće efikasniji prenos sačuvanih masti iz celulita na mišićno tkivo, omogućavajući da se one spale i koriste kao energija.

Ishrana protiv celulita           

Najbolja hrana protiv celulita je zdrava hrana. Dakle, anticelulit dijeta podrazumeva da jedete samo prirodne ugljene hidrate, kao što su voće i povrće. Ishrana protiv celulita podrazumeva i da izbegavate obrađene ugljene hidrate – hleb, žitarice, testenine kao i gazirane i energetske napitke. Ove namirnice se lako vare i ometaju mršavljenje. Voće i povrće prirodno sadrže vlakna, koja pomažu u gubitku težine.

Jedite zdrave masti. Dijetalne i polinezasićene masti se nalaze u bademima, avokadu, orasima, lešnicima, semenu lana, semenu bundeve, lanenom ulju i maslinovom ulju. Izbegavajte hranu koja sadrži zasićene masti i trans masti – govedina i mlečni proizvodi, peciva, kolači i druga peciva, upakovana hrana kao što su čips i krekeri i pržena hrana. Hrana protiv celulita nikako ne sme da sadrži trans masti i zasićene masti, koje inače smanjuju dobar holesterol i povećavaju loš holesterol. Jedenje zdravih masti u toku dana u svakom obroku vam pomaže da ostanete siti. Anticelulit dijeta podrazumeva da držite unos masti ispod 35% vaših ukupnih kalorija.

ishrana protiv celulita podrazumeva i da jedete posnije meso. Posno meso se sastoji od mesa živine bez kožice i ribe. Ovo se zove posnim mesom, jer ima nizak nivo zasićenih masti. Klonite se masnog mesa, kao što su svinjetina, jagnjetina, pačetina, meso od guske i masnih odrezaka crvene govedine. Vaše telo već proizvodi sve zasićene masti koje su vam potrebne, tako da ne treba da ih unosite više u ishrani.

Vakum za celulit

Vakum za celulit je sve popularnija metoda za njegovo uklanajnje, a ova procedura se obavlja pokretanjem tzv. vakumskih ventuza po površini kože. Razređivanje koje se stvara prilikom vakuum masaže pojačava snabdevanje tkiva kiseonikom, omogućava intenzivnu razmenu materija i poboljšava cirkulaciju – što sve zajedno stimuliše limfodrenažu, učvršćuje kožu, izravnava potkožne masne ćelije i na kraju dovodi do manje celulita.

Vakum za celulit – način primene:

Prvo površinu kože koju želite da tretirate premažite uljem ili nekom kremom za masažu. Stavite 1 ili 2 vakumske ventuze na kožu, uz doziranje snage vakuma pritiskanjem.

Zatim pravite klizeće masažne pokrete po koži, sa pričvršćenom ventuzom. Premeštanje ventuza treba biti ujednačeno, u pravcu kretanja venoznog toka. Pokreti mogu da budu kružni, „cik-cak“ i pravolinijski. Broj procedura varira od 5 do 20, zavisno od težine celulita, a procedure treba sprovoditi svakog drugog dana. Posle vakum masaže treba odmarati barem 30 minuta. Možete da namažete kožu gelom od bršljana nakon ove masaže, kako biste je rashladili.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply