Maslinovo ulje za kosu upotreba i najbolje maske

Maslinovo ulje za kosu upotreba i prednosti

Maslinovo ulje je zaista moćno kada je u pitanju kosa, koža i kozmetičke aplikacije. Njegova bogata, hidratantna svojstva ga čine idealnim za upotrebu na vašoj kosi.Ono može pomoći da vaša kosa izgleda zdravije, snažnije i sjajnije, bez obzira da li ga koristite kao običan regenerator za kosu, tretman sa toplim uljem ili kao masku za kosu.

Treba zagrejati maslinovo ulje dok ne postane blago toplo da bi se lakše primenilo na kosi.

Očešljajte se sa češljem sa široko razmaknutim zupcima pre nego što isperete ulje iz kose šamponom. To će kasnije učiniti oblikovanje kose lakšim.

Koliko maslinovog ulja bi trebalo da koristite zavisi od toga koliko duboko želite da hidrirate kosu i gde želite da ga primenite. Za krajeve neće trebati više od kašike. Ako ako tretirate celu glavu, moraćete da upotrebite najmanje četvrtinu šolje.

maslinovo ulje za kosu

Maslinovo ulje za kosu – upotreba i prednosti:

Protiv peruti

Maslinovo ulje pomešano sa sokom od limuna pomaže u lečenju problema peruti. Perut je obično izazvana suvom, perutavom kožom, a kiseli sok od limuna pomaže da se opusti perut, dok maslinovo ulje vlaži novi, očišćeni sloj kože. Pomešajte jednake količine maslinovog ulja, limunovog soka i vode – nekoliko kašika svakog od njih bi bilo dovoljno. Umasirajte ovu mešavinu u vlažnu kosu, ostavite da deluje 20 minuta, isperite i operite kosu šamponom. Koristite ovaj tretman za borbu protiv peruti ne više od svake druge nedelje.

Za ispucale krajeve

Maslinovo ulje za suve krajeve nije novina, jer se za to koristi već vekovima.U suvim zimskim mesecima, vaša kosa je sklonija lomljenju, rascvetavanju i pucanju – što čini vašu elegantnu frizuru neurednom i zapuštenom. Malo maslinovog ulja može da pomogne da se rešite tih problema. Ono dodaje težinu i vlagu kosi, i idealno je za brzu popravku štete. Samo razmažite malo maslinovog ulja na prste i onda prođite kroz kosu nakon što ste je oblikovali, da date svojim krajevima živost u sjaj.

Za jaku i sjajnu kosu

Zamenite redovni regenerator za kosu sa maslinovim uljem kako bi pomogli da se vrati vlaga kosi, čineći da izgleda zdravo i sjajno. Bogato vitaminima A, E i antioksidantima, maslinovo ulje pomaže u zaštiti keratina u kosi i pruža kosi vlažnost. Maslinovo ulje može ukloniti nagomilavanje sebuma koji sprečava formiranje novih folikula dlake i otežava rast kose.

Toplo maslinovo ulje za kosu: mogućnost ‘’upravljanja’’ kosom

Suva, neuhranjena kosa je često teška za oblikovanje. Tretman toplim uljem koji sadrži maslinovo ulje će vam pomoći da steknete mogućnost upravljanja kosom, tako da će se kosa lakše oblikovati. Nanesite na čitavu dužinu svoje kose pola šolje maslinovog ulja i ostavite da odstoji 30 minuta – to može dati vašoj kosi vlagu koja joj je potrebna i tako možete normalno oblikovati svoju kosu.

Za ekstra meku kosu

Ukoliko imate slabe krajeve ili neuredne lokne, koji se osećaju više kao ‘’čelična vuna’’ umesto da su meki i nežni, maslinovo ulje može da pomogne da omekšate kosu, čineći je više elastičnom. Prirodno, duboko kondicioniranje kose sa maslinovim uljem svake nedelje može da zameni dodatne silikonske sastojke koji se koriste u regeneratorima koji daju kosi lažni osećaj mekoće na nekoliko sati.

Maska od maslinovog ulja i meda

Med je ovlaživač, što znači da privlači i drži vlagu. Ovo je dobar izbor za oštećenu ili suvu kosu. On takođe ima antimikrobna svojstva koja su efikasna za čišćenje kose i kože glave. Med se pokazao kao efikasan protiv širokog spektra bakterija. U kombinaciji sa maslinovim uljem, čini neverovatno korisnu masku za vašu kosu.

Maska od maslinovog ulja i meda – recept:

Uzeti 1/2 šolje meda i pomešati ga sa 1/4 šolje maslinovog ulja. Ako je potrebno, zagrejati smešu u mikrotalasnoj na 15 sekundi. Prstima nanesite malu količinu mešavine na vlažnu kosu, i to na čitavu dužinu kose sve do krajeva. Pokrijte kosu peškirom i ostavite smesu na 30 minuta. Šamponirajte kosu dobro, isperite i osušite kao i normalno.

Maska za kosu od maslinovog ulja meda i cimeta

Da biste prirpemili ovu masku za kosu, biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • supena kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • supena kašika meda
  • dve kašičice cimeta

To će biti dovoljno za masku za srednju dužinu kose – ako imate dugu kosu, duplirajte količinu da dobijete dovoljno maske da pokrijete čitavu kosu.

Pomešajte sastojke u maloj posudi, mešajući ih sve zajedno dok ne dobijete duboko tamno-braon mešavinu.

Zagrejte masku – ili na nekoliko sekundi u mikrotalasnoj (pazite da ulje ne bude previše vruće jer ćete ispeći kožu glave i oštetiti kosu).

Da biste naneli ovu masku za kosu sa maslinovim uljem, operite prvo svoju kosu, i počnite da masirate masku u vlažnu kosu i kožu glave, tako da pokrijete sve delove kose. Uvijte kosu i uviti glavu u kapu za tuširanje. Ostavite da maska deluje nekoliko sati.

Maska vam pruža lep osećaj zagrevanja – i divno miriše! Cimet, med i maslinovo ulje su sve poznati sastojci koji deluju pozitivno na kosu i kožu – neki čak veruju da oni promovišu rast kose, daju sjaj kosi i mogu stvoriti prirodne svetlucave primese u kosi!

Da biste uklonili masku posle tretmana, isperite kosu toplom (ne previše toplom vodom) i nežno masirajte kosu i kožu glave da u potpunosti uklonite masku.

med i maslinovo ulje za kosu

Jaja i maslinovo ulje za kosu – maska

Proteini u žumancetu pomažu da ojačate vašu kosu. Napravite svoju masku za kosu od maslinovog ulja i jaja, tj. žumancete i učinite svoju kosu hidriranom, nahranjenom i jakom.

Razdvojiti žumance i belance od jednog jajeta. Ako imate posebno dugu ili gustu kosu, dva žumanca mogu biti neophodna da se obezbedi čitava pokrivenost. Stavite žumance u odvojenoj posudi od belanceta. Dodati 1 kašiku maslinovog ulja za svako žumance u posudi. Koristite kašiku da pomešate žumance i maslinovo ulje dok se ne pomešaju dobro. Masirajte ovu smesu ravnomerno u suvu kosu. Pokrijte kosu plastičnom kapicom za tuširanje i ostavite smesu u kosi da odstoji najmanje jedan sat. Isprati mešavinu sa vaše kose koristeći mlaku vodu. Izbegavajte korišćenje tople vode, u kojoj se kuva žumance. Šamponirajte svoju kosu kao i obično.

Saveti

Dodajte male količine meda u ovu masku, posebno za ekstra suvu ili od sunca oštećenu kosu, to će pomoći da kosa zadrži svoju vlagu. Ekstra pranje može biti potrebno, kako su ove supstance lepljive.

Počnite već danas da koristite maslinovo ulje za kosu i bićete zadovoljni kao i svi koji su ga probali.

loading...
loading...
Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply