Koliko puta ste se našli u sličnoj situaciji, do leta je ostalo još malo a vaše telo je daleko od idealnog i daleko od želje za pokazivanjem na plaži? Na tržištu postoji bezbroj preparata koji vam garantuju brzo mršavljenje a jedno od delotvornijih je amazonsko oko. Ukoliko ste stalno u potrazi za sličnim preparatima, za ovaj ste sigurno čuli kao i za kontroverze sa kojima se ovaj preparat dovodi u vezu. O tome koliko je delotvoran, da li je zdrav i od čega se sastoji pročitajte u narednim pasusima u tekstu.

Šta je Amazonsko oko?

Šta je u stvari amazonsko oko? Ništa drugo nego guarana koja je u prahu i koja u sebi sadrži kofein. Ova mešavina zaista može dobro da utiče na ubrzanje metabolizma ali je isto tako jako bitno da se pravilno dozira kako ne bi loše uticao na zdravlje. Ime amazonsko oko ovaj preparat je dobio po biljci koja kada sazri, njen plod malo podseća na oko. S obzirom da biljka najviše uspeva u Brazilu, ime je dobila po prašumama u Amazonu. Takođe, poznato je da i guarana kao energetsko piće isto tako ubrzava metabolizam ali da isto ne sme da se pije ni često a ni u velikim količinama jer može da utiče na normalan rad srca. Prvi put se za ovaj preparat čulo u Brazilu gde je stanovništvo masovno krenulo da ispija Amazonsko oko čiji je glavni sastojak kofein. Oni su ga koristili za smanjenje apetita i ubrzo primetili kako su od istog krenuli i da mršave.

amazonsko oko za mrsavljenje

O ovom preparatu postoje različita mišljenja, od toga da je jako štetan pa do toga da je jako koristan. Krajnji zaključak je ipak na onome ko odluči da koristi ovaj preparat jer svako je odgovoran za sopstveno zdravlje i svako će odlučiti prema reakciji organizma da li mu amazonsko oko prija ili ne. Oni koji su probali tvrde da kilogrami neverovatnom brzinom nestaju i da čak kada prestane da se koristi ovaj preparat kilogrami nastave da spadaju. Kod drugih se dešavalo da izgube mnogo više kilograma nego što su imali u planu.

Kako se koristi Amazonsko oko?

U ovoj kontroverznom preparatu koji je popularan među manekenkama najviše ima guaranina, teoflina i teobromina a takođe ima i antioksidanasa i minerala. Konzumiranje ne iritira želudac a smeju da ga piju samo odrasle osobe. Pije se po dve kašičice dnevno koje se rastvaraju u vodi ili u soku. Maksimalna doza koju dnevno smete da unesete je 6 grama. Za guaranu (ne mislimo na energetsko piće već na sastojak) se ranije govorilo da je starosedeocima Brazila omogućavala dugovečnost i kako im je dosta pomagala sa koncentracijom. Tri puta je jači ovaj sastojak od kafe i veruje se da je ovo najbolji izvor kofeina na svetu. Sastojak guarana kojeg ima u amazonskom oku podstiče na mršavljenje jer utiče na brzinu metabolizma. Isto tako, ovaj sastojak poboljšava cirkulaciju i dobar je protiv stresa i isto tako jača libido. S obzirom da je puna kofeina, nuspojave mogu da se jave kod osoba sa visokim krvnim pritiskom kao i onima koji imaju problema sa štitnom žlezdom i bubrezima. Aritmija, nesanica ili zatvor mogu da budu neki od simptoma nuspojava. Nikako ne biste smeli da guaranu mešate sa alkoholnim pićem. Isto tako se ne preporučuje ni kombinovanje energetskog pića Guarane sa alkoholom.

Koliko je bezbedno?

Nakon informacije da amazonsko oko čak može da dovede do smrtnog ishoda mnogi lekari su počeli detaljno da ga istražuju. Utvrđeno je da su ljudi i nakon korišćenja ovog preparata i dalje gubili kilograme iako su jeli visokokaloričnu hranu. Prosek gubitka kilograma u mesec dana je iznosio oko 30 kilograma, kasnije, utvrđeno je da su isti od prevelike želje da što pre smršaju uzimali mnogo veće doze od propisane zbog čega im se to i dešavalo. I dalje postoje razne kontroverze oko amazonskog oka zbog čega ga mnogi uzimaju i koriste na svoju odgovornost, bez odobrenja lekara ili datog sertifikata. Mnogi tvrde da je ovaj preparat prevara jer ako već sadrži kofein zašto samo ne bismo poveali dnevni unos kafe. Drugi pak tvrde da im je amazonsko oko dosta pomoglo i da nisu imali nikakve posledice po zdravlje. Iskustva su različita a na vama ostaje da utvrdite da li ovaj preparat prija vašem organizmu ili ne. Mnogi čak tvrde kako je amazonsko oko samo trik da se izvuku pare jer sastojke iz njega možemo naći u kafi i u Guarani.

Ovo jeste brz način da smršate ali bitno je napomenuti da brzo mršavljenje nije zdravo mršavljenje. Loša iskustva koje mnogi imaju sa amazonskim okom se svode na unošenje velikih količina, oni koji su prekoračili dozu osetili su tegobe i nuspojave i gubili čak 12 kilograma za nedelju dana. Sa druge strane, postoje i slučajevi gde su korisnici kao težu posledicu imali čak i atrofiju mišića. Uz normalnu dozu, trebalo bi za mesec dana da izgubite do 5 kilograma, ne više. Ovo naravno zavisi i od toga kakav život vodite, šta jedete i kakve su vam navike. Ako želite dobre rezultate uz ispijanje ovog napitka uvedite i neku aktivnost poput vožnje bicikle ili nekog blažeg treninga.

Cena i gde kupiti

Amazonsko oko možete kupiti preko interneta ali budite oprezni, ako je jeftino onda to nije original i nemojte ga kupovati. njegova cena se kreće oko 2260 dinara i možete ga naručiti preko zvaničnog sajta jer je to najsigurnija varijanta. S obzirom da se za ovaj preparat vezuju mnoge kontroverze, mnogi ubacuju sve i svašta u sastav kako bi zaradili na ovom popularnom preparatu. Te varijante vam tek mogu narušiti zdravlje zbog čega vam predlažemo da ne rizikujete jer nikakvi kilogrami nisu vredni vašeg zdravlja koje će stradati zbog kopije. Jedno pakovanje ovog preparata bi uz normalno doziranje trebalo da vam traje oko dve nedelje.

Prema rečima proizvođača, prvo treba da pričekate malo dok vam se organizam navikne na guaranin, a nakon tog perioda možete da očekujete da prvi kilogrami počnu da spadaju.