[icegram campaigns=”14335″]

Mineral zeolit, koji se nalazi u vulkanskim stenama od skoro privlači pažnju javnosti baš zbog svojih lekovitih dejstava. Ovaj mineral koji je nastao taloženjem gasova i pare u okeanima danas je svima dostupan a potvrđeno je i da se isti može naći i kod nas i to u podnožju Kopaonika. Oni koji su koristili ovaj čudotvorni mineral tvrde da isti može da se koristi bukvalno za sve, može da se pije, da se nanosi na kožu u vidu maske kao i da izbacuje višak tečnosti iz organizma

Mineral zeolit

Mineral zeolit kojeg nazivaju “kamenom budućnosti” sadrži alkalne i zemno alkalne minerale. Isprva je ovaj mineral korišćen za prečišćavanje vode a kasnije je postao popularan i za čišćenje organizma od toksina. On se javlja u oko 100 oblika a najprimenljiviji je mineral klinoptilolit. Nastao je pre skoro milion godina a tek poslednjih nekoliko godina je postao popularan u narodnoj medicini. Nisu poznata neželjena dejstva ovog minerala, zbog čega ga mnogi masovno koriste.

zeolit za ljudsku upotrebu

Ovaj mineral u organizmu prosto hvata otrove koji se lepe za njega a nakon toga se isti izbacuju kroz telo prirodnim putem. Pored toga što je dobar za oralnu upotrebu, zeolit se dosta koristi i u poljoprivredi jer kao što u organizmu ubija bakterije tako i u zemljištu ubija pesticide

Zeolit kao lek

O lekovitim svojstvima zeolita se dosta pisalo. Pa tako, pored toga što hvata bakterije u organizmu, ovaj prirodni lek je dobro piti preventivno kako bi se sprečio tj umanjio rizik od malignih bolesti. Ovaj mineral ubija sve što je štetno u organizmu i odličan je za izbacivanje toksina zbog čega se za njega često kaže da je i “prirodni čistač” organizma. Njegovo lekovito dejstvo zabeleženo je i u raznim slučajevima trovanja, zbog čega ga i mnogi lekari preporučuju. Ukoliko dođe do trovanja, najbolje je piti zeolit koji ste razmutili u vodi. Kao lek je odličan za regulisanje rada jetre, takođe konzumiranje istog u mnogome poboljšava već oslabljeni imunitet. Odličan je za izbacivanje kamena ili peska u bubregu a isto tako njegova lekovita svojstva su posebno dragocena i kada su u pitanju kožna oboljenja i bolesti digestivnih organa.

Ovaj prirodni mineral je odličan i za mršavljenje kao i za lečenje raznih mentalnih bolesti. Njegova primena je zaista široka zbog čega mnogi kažu da je ovaj mineral lek za sve. Takođe, odličan je i za lečenje osteoporoze i dobar je za oporavak nakon mučnih hemoterapija koji iscrpe organizam

Upotreba

Pre nego što objasnimo kako se upotrebljava zeolit prvo da naglasimo jednu stvar – u prodavnicama zdrave hrane postoje dva zeolita u prahu – jedan je za životinje drugi je za ljudsku upotrebu. Koji god da kupite, nećete imati posledice ali s obzirom da su ove dve vrste odvojili, bolje kupite onaj za ljudsku upotrebu.

Recept za spremanje zeolita je krajnje jednostavan. Prvo, uzmite drvenu kašiku u koju ćete sipati 15 grama zeolita i sipati ga u čašu sa 2 decilitra vode. Razmutite zeolit i popijte napitak koji je apsolutno bezbedan za ljudsku upotrebu.
Kako biste u potpunosti eliminisali tegobe, potrebno je da zeolit pijete i od 3 do 6 meseci. Ono što treba da znate kada je njegova upotreba u pitanju, zeolit upija svu tečnost iz tela zbog čega bi trebalo da tokom konzumiranja pijete dosta vode kako biste se putem mokraće oslobodili otrova. O doziranju bi najbolje bilo da se posavetujete sa vašim lekarom koji će vam reći koliko čaša dnevno vam je potrebno, u zavisnosti od problema ili tegoba koje imate. Nemojte kombinovati zeolit i lekove jer će zeolit automatski da poništi njihovo dejstvo.

Vrlo je bitno da nabavite zeolit koji je prečišćen i koji je namenjen za ljudsku upotrebu (to obično piše na pakovanju zeolita). Takođe, bitno je naglasiti da ovaj mineral nije lek već pre svega dodatak ishrani koji ima i lekovita dejstva. Njega možete i u vidu paste nanositi na kožu ali o tome će nešto više biti reči u narednim pasusima. Njegova upotreba je ispitana i ne treba uopšte da se plašite jer su čak mnogi lekari potvrdili da je on apsolutno bezbedan za konzumiranje.

Zeolit i mršavljenje

Što se tiče upotrebe zeolita tokom mršavljenja odmah da naglasimo jednu stvar: ne postoji dijeta za mršavljenje sa zeolitom i kao što smo već ranije istakli, zeolit je u stvari dodatak ishrani. E pa kao dodatak ishrani, i ako ga pijete dva puta dnevno (razmutite jednu kafenu kašičicu u čašu vode) zeolit će vam dosta pomoći u mršavljenju. Njegova osnovna uloga je detoksikacija što znači da će vas “terati” da što više izbacujete tečnosti iz organizma što će pospešiti i mršavljenje. Naravno, uz konzumiranje ovog minerala morate da pijete i što više vode. Takođe, ovaj moćni mineral olakšava varenje i ubrzava metabolizam. I naravno, rezultate u mršavljenju ne možete odmah da očekujete, jer potrebno je da se telo prvo navikne na ovaj mineral

Zeolit maska za lice

Već smo pomenuli da se zeolit može koristiti i za bolesti kože. Isto tako može biti odličan i kao maska za lice, pogotovu ako vas muči crvenilo i bubuljice. Takođe je dobar za podmlađivanje i zatetezanje kože lica.

Recept za masku od zeolita je jednostavan: Potrebno vam je jedna do dve kafene kašičice zeolita koju ćete pomešati sa malo vode i meda ako želite. Poenta je da dobijete smesu koja će biti nalik pasti. Tu smemu nanesite na očišćeno lice i sačekajte da se osuši i onda se umijte. Ovu masku za lice možete primenjivati dva puta nedeljno najviše i nemojte biti nestrpljivi, ako je redovno koristite, prve rezultate ćete uskoro videti.

Upotreba zeolita u trudnoći

Ne možemo zasigurno tvrditi da je zeolit u trudnoći bezbedan. Mišljenja su podeljena, mnogi lekari tvrde da zeolit ne bi trebalo da se pije u trudnoći dok primeri iz Azije govore da je zeolit poželjan da se pije tokom trudnoće kako bi se sprečilo da toksini iz organizma majke dođu do bebe. U svakom slučaju, najbolje je se posavetovati sa lekarom.

zeolit

Takođe, istraživanja ruske medicinske akademije su pokazala da se kosti bebe bolje razvijaju ukoliko se pije zeolit u trudnoći, kao i da toksini koji se nakupljaju u grudima majke brže nestaju ispijanjem ovog minerala.

Što se tiče kupovine ovog minerala, ne dozvolite da vas prevare. Zeolit kupujte u specijalizovanim radnjama, apotekama ili se raspitajte gde vaši prijatelji isti obično kupuju. Svaki proizvođač koji prodaje zeolit mora da ima sertifikat za prodaju ovog minerala.