Smršajte prirodno za mesec dana

Ukoliko ste gojazni, i imate – manji ili veći problem sa kilažom, ne brinite! Postoji 10 načina na koje možete smršati za mesec dana, prirodnim putem. Ovi saveti skrojeni su u konsultacijama sa lekrima i mogu biti korisni za ljude svih uzrasta.

Gojaznost je stanje u kom telo ima više kilograma nego što mu treba. U medicininskim teriminima, gojazne su one osobe koje imaju očigledan višak kilograma i masti. Gojaznost je ozbiljan zdravstveni problem, jer uzrokuje puno drugih bolesti, kao što su npr. visok krvni pritisak (hipertenzija) i dijabetes. Gojazni ljudi su skloni bolestima srca i moždanim udarima. Ukoliko ste čuli za izraz da je gojaznost tihi ubica, on je tu s pravom, jer se mnoge fatalne bolesti povezuju upravo sa gojaznošću. Ali, dobre vesti su da se većina tih bolesti mogu sprečiti ili kontrolisati, uz pomoć domaćih recepata, i u skladu sa indeksom telesne mase.

Svako ko želi smršati za mesec dana mora da unosi manje kalorija.Za skidanje 10 kg to iznosi oko 500 do 750 kalorija dnevno u preiodu od 30 dana.

kako smrsati za mesec dana

Indeks telesne mase (ITM) je jednostavan test, u koji se unose podaci osobe koja se testira- visina i težina. Nakon primene formule, dobija se rezultat, koji otkriva da li ste gojazni ili ne. Ukoliko je ITM  ispod 20-25, onda ste mršavi. Ako rezultat pokazuje broj između 25 i 30, to je znak da ste fit, tj. zdravstveno sposobni, a ako je ITM preko 30, znači da ste gojazni. U tom slučaju, vreme je da izgubite višak kilograma, jer mogu biti opasni po zdravlje.

Osim zdravstvenih mana koje gojaznost donosi, izgubićete lep oblik tela, i možda će vam se podsmevati zbog toga, dok se ljudima koji su u formi, ostali obično dive i gledaju ih sa uživanjem. Možda ćete zbog gojaznosti prestati da nosite omiljene haljine, i većina stilova vam neće pristajati, jer su pravljeni za određene tipove tela. Ovo će vas možda više zabrinuti i motivisati da što pre smršate.

Dobra vest je da se problem može rešiti, ali, to se ne dešava u dan-dva; trebaćete da uložite vreme kako biste videli rezultat. Budite strpljivi i ne brinite. Jasno je da, kao što se niste odjednom ugojili, isto tako, ne možete odjednom smršati! Postepeno ćete se vratiti na željenu težinu, ne brinite. Možda ste videli neke članke na internetu koji tvrde da ćete za 10 dana smršati, ali, kao što znate, dobri rezultati zahtevaju vreme, tako da, ako želite da uspešno smršate, možete to postići domaćim receptima, za mesec dana.

Ovo su najbolji domaći recepti koji će vam pomoći da brže smršate. Pratite ove savete, i pomoći će vam da smršate što pre. Ukoliko se stvarno budete pridržavali ovih saveta, možete izgubiti neželjene kilograme za mesec dana. U tekstu ispod, naći ćete najbolje savete koji će vas dovesti do zategnutog i atraktivnog tela:

Ostavite gazirana pića

Gazirani napici, poput sokova, su puni kalorija i vremenom, donose nam višak kilograma. Zamenite gazirana pića prirodnim, ceđenim sokovima, koji su puni hranljivih materija, a imaju malo kalorija.Ova jednostavna metoda je prvi korak ako želite da smršate 10 kg za mesec dan

Sagorevajte masti i kalorije

Svakodnevno vežbanje je najbolji recept za sagorevanje masti i kalorija. Vežbanjem ostajete u formi, i štitite se od mnogih bolesti, koje dolaze sa viškom masti. Pre nego što počnete sa vežbanjem, posavetujte se sa lekarom, koji vam može pomoći u izboru vežbi, u zavisnosti od vaših godina, zdravstvenog stanja, težine i tipa tela, a sa njim možete napraviti plan i raspored rada, kako biste ga se lakše pridržavali.

Izbegavajte grickalice kako bi smršali

Povremeno grickanje vodi do gojenja i dodavanja kalorija i masti koje su štetne za organizam. Zbog grickalica, telo može izgubiti oblik, jer se naslage stvaraju prvo na struku! Izbegavanjem čipsa, keksića, mini hamburgera i sl. hrane, smanjićete unos masti i ostati fit, i zdravi.Ovo je jedan od saveta za koji su čuli svi koji žele smršati ali na žalost većina ga ne poštuje.

Prestanite sa unosom šećera, i brzo ćete smršati

Šećer proizvodi dodatne masne naslage u telu, koje uzrokuju zdravstvene probleme. Smanjenim unosom namirnica koje sadrže šećer, lakše ćete održavati telo u formi. Za početak, pijte čist voćni sok ili čaj bez šećera, i sačuvaćete telo od masti koje uzrokuju gojaznost.Ako jedete po jednu čokoladu od 100 gr dnevno za mesec dana ćete dobiti oko 2,5 kg sala! Ovo važi i za kolače, torte i slične slatkiše.

Zdrava ishrana za mršavljenje

Nepravilna ishrana doprinosi zdravstvenim problemima, i nagomilavanju kilograma. Brza hrana, koju obično jedemo, ima u sebi puno kalorija i masti. Kako bismo se rešili viška masti i naslaga, trebalo bi izbaciti brzu hranu iz navika. Ukoliko uspete, rezultati će biti vidljivi već za dve nedelje.

Jedite povrće kako bi smršali

Vlakna, proteini i vitamini kojih ima u povrću pomažu organizmu da ostane zdrav. U svoje obroke ubacite bareno povrće. Ono je bogato hranljivim materijama, a ima malo kalorija. Ukoliko vam ovakvi obroci pređu u naviku, smršaćete i izgledaćete fit.

Jedite voće kako bi smršali

Ugljeni hidrati, vitamini, proteini i vlakna su sastavni deo voća, kojima obogaćujete ishranu. Voće ima slične prednosti kao i povrće, te nam pomaže u očuvanju zdravlja, a uz to, voćem suzbijamo apetit. Voće može biti zamena za obrok, kako bi se pridržavali niskog unosa kalorija, a unosili dovoljno hranljivih materija

Smanjite unos natrijuma kako bi smršali

Kuhinjska so sadrži velike količine natrijuma, zbog kojih se gojite. Organičite unos namirnica koje sadrže so i smanjićete zadržavanje vode u organizmu, zbog koje se možete osećati gojazno. Mnoga istraživanja su pokazala da previše soli u ishrani vodi do gojaznosti, pa izbacite sve preslane namirnice iz ishrane i ograničite dnevne količine soli.

Smršajte uz pomoć biljnog čaja

Antioksidanti koji se nalaze u biljnom čaju, pomažu u sagorevanju masti. Biljni čaj je uvek i svuda dostupan, samo ga obavezno pijte bez šećera, kako bi dobili najbolje rezultate. Toksini i štetne materije iz organizma izleteće kada počnete da koristite biljne čajeve, od kojih je zeleni čaj možda najbolji, za postizanje željenog cilja.

Saznajte više>>> Biljni čajevi za mršavljenje

Budite prirodni

U procesu skidanja kilograma, pomaže sve što je prirodno, pa to uključuje i vas. Nemojte biti lenji i gledati tv ili igrati igrice, jer te aktivnosti vode do gojenja. Izbegavajte upotrebu mašina koje umanjuju fizički napor, kao što su lift, pokretne stepenice i sl. Čak i takve, male stvari pomažu u sagorevanju masti. Prošetajte nakon obroka, svakog dana, i pomozite sebi da ostanete zdravi i u formi.Jednočasovna šetnja svakog dana pomoći će svima koji žele smršati za mesec dana a sa tom praksom treba i nastaviti kako bi se sačuvala željena težina.

Saveti za mršavljenje koje smo predstavili su vrlo korisni ako želite smršati 10 kg za mesec dana, ali ih morate strpljivo poštovati. Mnogima mesec dana za mršavljenje izgleda kao dug period ali ne gubite volju i ne očajavajte, proces do cilja je postepen, i rezultati će biti vidljivi.