Mršavljenje uz pomoć dijete sa vodom

Mi često tražimo “žrtvenog jarca” kada se zdravstveni poremećaji pojave – loša hrana, malo fizičke aktivnosti i stres. Nije potrebno da idemo pravo u apoteku da kupimo vitamine ako su naši nokti i kosa izgubili šarm a naša koža – svoju bistrinu. Umesto toga, razmislite o tome koliko vode konzumirate tokom dana. Ljudsko telo odrasle osobe sadrži oko 70 odsto vode, zahvaljujući kojoj osećaju više energije, ushićenost i blistaju. Ipak, da li će voda pomoći da izgubite nepotrebne kilograme? Da, vodena dijeta može pomoći da smršate.

Vodena dijeta za mršavljenje se zasniva na povećanom unosu vode, takođe jedan dan u nedelji je posvećen hidriranju i čišćenju organizma i tada se pije samo voda.Iskustva pokazuju da ljudima kojima je teško da prate komplikovane jelovnike raznih dijeta lakše pada da tokom jednog dana u  nedelji piju samo vodu.Na ovaj način ćete uštedeti oko 7.000 kalorija mesečno i izgubiti jedan kilogram sala.Ako želite brži tempo mršavljenja postoji i rigoroznija vodena dijeta tokom koje se pored jednog dana bez hrane za večeru jedu samo namirnice sa visokim procentom vode, krastavac, lubenica ili bistra supa sa malo povrća ali bez bez testenine.Vodena dijeta predviđa i da pola sata pre svakog obroka popijete čašu ledene vode jer pored toga što ćete se tokom jela brže zasititi, organizam će potrošiti dodatne kalorije da hladnu vodu zagreje do telesne temperature.Ako Vam se dopada vodena dijeta počnite već danas da pijete isključivo veoma hladnu vodu.

dijeta sa hladnom vodom

Nemojmo da utolimo našu žeđ hranom

“Pre nego što pojedemo užinu, potrebno je da dobro razmislimo da li je to ono što nam zaista treba.”

Mnogi ljudi brkaju te dve potrebe tela, gase svoju žeđ sa hranom, koja se često “zakači” na našem struku ili kukovima. Da, hrana ne sadrži vodu, dakle, porcija supe ne samo da čini da se osećamo punije, već i manje žednim. Međutim nemojmo zaboraviti da hrana sadrži puno soli i začina, koji nas u suštini čine još žednijima. Stoga, pre nego što užinamo, potrebno je da pažljivo razmislimo da li zaista želimo da jedemo ili nam samo treba voda.

Kako vodena dijeta funkcioniše ? Stručnjaci preporučuju da popijemo čašu vode 15-30 minuta pre jela. Voda daje osećaj sitosti, omogućavajući vam da izbegnete prejedanje. Uzgred, uvek možete zameniti vodu sa prirodnim sokom, mada to ne bi trebalo da praktikuju oni sa visokim procentom želudačne kiseline. Osim toga, uvek možete zameniti vodu ako pojedete jedan krastavac – sadrži i do 95 procenata vode. Zbog toga ćete se osetiti potpunije i manje žedno. Sve u svemu, stručnjaci za ishranu predlažu isključivanje iz menija ili bar ograničavanje broja proizvoda koji sadrže malo vode, na primer, hleb sadrži samo 35 procenata vode, zato, pokušati smanjiti unos hleba.

Koliko vode treba popiti da bi imalo efekta na gubitak težine?

Kao što ste već shvatili, kako bi izgubili dodatne kilograme, morate da pijete dosta vode. Računa se da bi trebalo da popijete litar vode za svakih 25 kg vaše težine. Zato, ako ste teški 75 kg, treba konzumirati oko 3 l tečnosti. To znači da možete piti ne samo vodu, već i prirodni sok bez dodatog šećera. Osim toga, zapamtite da treba da ispijate vodu dok jedete – na taj način ćete ispuniti vaš želudac brže i ubrzati proces varenja.

Sauth Beach dijeta nas uči kako da razlikujemo loše masti od dobrih masti. Ima niz prilično strogih pravila koja se moraju slediti kako bi ishrana bila zaista efikasna. Neophodno je da se jede šest puta dnevno (doručak, ručak, večera i užine između) i piti puno vode ili čaja.”

Vodena dijeta ne zahteva odustajanje od hrane, međutim, dobićete još bolje rezultate ako isključite visoko kalorijsku hranu koja sadrži puno masti, soli i šećera iz vašeg menija. Umesto toga treba koristiti posno meso, voće i povrće koje sadrže obilje vitamina i hranljivih materija neophodnih za ljudski organizam.

Koliko brzo ćete izgubiti na težini ako pratite dijetu sa vodom?

Prvo, brz gubitak težine nije naročito zdrav proces, iako mi ćemo učiniti sve što je potrebno da bi mogli da se uvučemo u elegantnu haljinu kada idemo na sastanak. Stoga, ako vam smeta da imate salo, možete imati tzv „vodeni dan .„ Ovo je poseban dan kada pijete samo vodu. Možete ga imati jednom nedeljno, i više ako je potrebno, ali  zapamtite da vaše telo slabi bez da unosite hranljive materije koje su mu potrebne. Zato, takvi dani ne bi trebalo da budu zloupotrebljeni, a najrazumnija odluka bi bila da se obratite lekaru.

Voda je izvor života, dakle, ne pijte je premalo ako želite da uvek ostanete sveži i puni energije. Voda obezbeđuje brzo sagorevanje kalorija, dakle, ako konzumirate potrebnu dnevnu količinu vode, vi ćete brzo i lako izgubiti nepotrebne kilograme, dok će osećaj težine u stomaku biti neprijatno sećanje. Pored toga, nakon dijete s vodom u velikoj meri se smanjuje mogućnost dobijanja dijabetesa, kao i srčanih i želudačnih bolesti. S druge strane, ova dijeta se ne preporučuje onima koji pate od nefrolitijaze i holelitijaze, kao i za žene starosti preko 45, jer vodena dijeta može ubrzati menopauzu. Srećno!