Iako je kalendarski i dalje zima, leto nam polako ali sigurno stiže. I nećete verovati, ali prve pripreme u vidu dijeta bi već sad trebalo da se prave. Sa treninzima možete početi već negde u martu, i to naravno uz izmenjenu ishranu ili dijetu, zavisi šta vam više odgovara.

U narednim redovima pročitajte kako možete za 14 dana da skinete čak 9 kilograma. Nemojte se demoralisati ukoliko skinete manje kilograma, jer je sve individualno i zavisi pre svega od vašeg metabolizma.

Dijeta 9 kg za 14 dana

Kako i kaže sam naziv ove dijete, za 14 dana možete izgubiti 9 kilograma i to naravno ukoliko se pridržavate osnovnih pravila ove dijete. U osnovi ove dijete je doručak koji je jako bitan i koji se tokom četiri dana ne menja, skoro uvek se jedu iste namirnice. U zavisnosti od metabolizma, može se desiti da izgubite 5 do 6 kilograma ali bitno je da se metabolizam pokrene i da su kilogrami krenuli da spadaju.

Jedna od velikih prednosti kod dijete 9 kg za 14 dana je što se izgubljeni kilogrami ne vraćaju, dakle nema jo jo efekta. Mnoge dijete ne mogu da se pohvale ovime jer obično kod svakih dijeta se kilogrami vrlo brzo vrate.

dijeta 9 kg za dve nedelje

Ono što je bitno naglasiti, kada se prekine dijeta 9 kg, treba da napravite pauzu od 15 dana pa da je opet započnete, ako niste zadovoljni rezultatima. Kod dijete 9 kg  je osnova planiranje obroka i pridržavanje menija.
Dijeta 9 kg je posebno popularna za period posle praznika jer za vrlo kratko vreme se gubi dosta kilograma.

Dijeta 9 kg jelovnik

Jelovnik za dijetu 9 kilograma za 14 dana je veoma jednostavan i ne zahteva vam puno vremena. Primetićete da je doručak u prva četiri dana isti, tek peti dan se menja.U narednim redovima pročitajte koje namirnice treba da konzumirate u ovom periodu.

Ponedeljak:

Doručak: Možete pojesti neko pecivo ili manji kroasan, bitno je da ne preterujete u količini. Takođe, dozvoljena je i šolja kafe ali bez šećera

Ručak: Možete pojesti kuvani spanać (količina nije ograničena) i dva kuvana jajeta, nikako pržena

Večera: Veći komad pilećeg ili junećeg mesa, ali pečenog u količini od 250 grama. Uz ovo, možete pojesti i neku salatu po želji

Utorak:

Ručak: Oko 250 grama pečenog ili barenog mesa (nikako prženog).Meso možete peći u jednoj kašiki ulja, nemojte preterivati. Uz ovo možete napraviti salatu po želji i pojedite jednu sezonsku voćku

Večera: Barena šunka izrezana na tanke komade i salata po želji. Salatu možete jesti u neograničenoj količini

Sreda:

Ručak: Možete pojesti dva kuvana jaja, jedan paradajz i salatu koji možete začiniti po vašoj želji

Večera: Kao i prethodni dan: barena šunka i začinjena salata

Četvrtak:

Ručak: Jedno bareno jaje sa malo soli, dve barene šargarepe i možete uzeti i oko 100 grama sira, ali mladog

Večera: Voće po želji i jogurt od 250 ml. Vrlo je bitno da ovaj obrok ne zamenite vočnim jogurtom jer su ovi jogurti puni šećera

Petak:

Doručak: Uzmite dve šargarepe i izrendajte ih i prelite sa malo limuna. Uz ovo možete popiti šolju kafe bez šećera (Primetićete da je u jelovniku samo u petom danu drugačiji doručak)

Ručak: Riba ali barena i jedan začinjeni paradajz

Večera: Pečeno meso po želji koje možete zaliti sa dve kašike ulja. Uz ovaj obrok pojedite salatu

Subota:

Doručak: Opet se vraćate na pecivo, dakle jedno pecivo i šolja kafe bez šećera

Ručak: 250 grama pečenog mesa (pileće ili juneće). Uz ovaj obrok nije predviđena salata

Večera: Dva kuvana jajeta i uz ovo možete pojesti jednu svežu šargarepu

Nedelja:

Doručak: standardno, pecivo ili kroasan

Ručak: 250 grama pečenog mesa uz salatu po želji

Večera: Voće po želji

Kada završite sa jelovnikom u prvoj nedelji, isto ovo ponovite i u drugoj nedelji i rezultati sigurno neće izostati ukoliko ga se striktno pridržavate. Jelovnik dijete 9 kg za 14 dana je napravljen tako da vas sve namirnice brzo zasite, a pauza između obroka ne bi trebalo da bude veća od tri sata.

Saveti za uspešno sprovođenje dijete

Bitno je da naglasimo neke stvari kada je sprovođenje dijete 9 kg za 14 dana u pitanju. Nikako ne bi trebalo da je započinjete u periodu kad vam je zdravlje narušeno, tada bi bilo najbolje da se posavetujete sa vašim lekarom.

Takođe, jedan od bitnih saveta koji ako ne poštujete može da ugrozi rezultate je: alkohol nikako nije dozvoljen. Isto tako, tokom držanja dijete 9 kilograma za 14 dana jako je bitno da pijete dosta vode, i to najmanje 2 litra dnevno. Kada u jelovniku piše pecivo, misli se na kiflu, perecu i slično. Nemojte kupovati burek ili pice jer su jako kalorični a i svakako ih nećete naći u skoro nijednoj dijeti. Na svu sreću ovo nije jedna od onih brzih dijeta koje mogu da vam naruše zdravlje, ali svakako vam savetujemo da ako kojim slučajem osetite da ne možete da izdržite dijetu, osetite tegobe, odmah prekinite sa držanjem iste.

Iskustva

Iskustva tokom držanja dijete 9 kg za 14 dana su različita a skoro sva su pozitivna jer i da u slučaju da ne izgubite 9 kilograma, 4 do 5 kilograma će sigurno nestati. Najbitnije od svega je to da vam se kilogrami neće vratiti.

Kad je reč o ovoj dijeti trebalo bi da napomenemo nekoliko činjenica.

Svaki put kada vidite da piše salata, možete je pojesti koliko god želite, količina nije ograničena ali je zato od začina dozvoljen samo limun. Meso bi trebalo da pečete ili barite (meso na žaru je dozvoljeno, kao i ono koje je pečeno na teflonu), prženo nije zdravo a i ulje ima puno kalorija. Mnoga iskustva su pokazala da ukoliko se u ovu dijetu uvedu vitamini koje možete uneti preko šumećih tableta, dijeta od 9 kilograma se lakše podnosi.

Ako morate da pijete kafu sa šećerom i nikako drugačije, uzmite zaslađivač, oni jesu malo skuplji ali imaju bolji efekat na oganizam i tako nećete uneti neželjene kalorije. Takođe, nemojte preterivati sa ispijanjem kafe jer kako su iskustva pokazala, kafa može teško da padne na želudac zbog laganije ishrane.

Takođe, iskustva su pokazala da ova dijeta različito utiče na mlađu i na stariju populaciju. Kod mnogih mladih je metabolizam prirodno brz dok se kod starijih osoba može desiti da npr izgube do 7 kilograma umesto devet.

Takođe, nemojte prekidati dijetu 9 kg na pola, iako ste primetili da su kilogrami krenuli da spadaju. Može da se desi da npr izgubite 5 kilograma za npr 7 dana. Ukoliko prekinete dijetu sedmi dan, onda ono pravilo o nevraćanju kilograma ne važi, jer se za to se mora izdržati ceo proces.