Koliko puta ste se upecali i kliknuli na naslove poput napitak koji briše kilograme za tri dana i slično. Naravno, ovi naslovi se omasove naročito u periodu pred leto i često znaju da izazovu nepoverenje kod ljudi jer naslov često nema veze sa sadržajem. Šta biste rekli ukoliko bismo vam u narednim redovima dali razne savete kako da sami napravite napitak koji zaista skida kilograme? Sve što vam je potrebno su limun, krastavac, đumbir i nana a recept je za kratko vreme postao planetarno poznat. I to baš zato jer deluje. Naravno, kod ovog napitka je prvo bitan odabir namirnica kao i vaš metabolizam od kojeg dosta toga zavisi.

Napitak za mršavljenje recept

Napitak za mršavljenje u kojem se kombinuju krastavac, đumbir, nana i limun se drugačije zove i Sasi voda, po Sintiji Sas, američkoj nutricionistkinji koja je ovaj način mršavljenja otkrila i vodu patentirala.

Ono što je dobro kod ove vode, za mesec dana možete da izgubite od 10-12 kilograma, na potpuno zdrav način i bez odricanja. Ono što je najbolje kod ovog napitka – nema jojo efekta i kilogrami se ne vraćaju.

krastavac, limun, djumbir, nana

Priprema ove vode je jako laka, recept je sledeći: prokuvajte oko 2 litra hladne vode u koju ćete kada se ohladi dodati kašičicu izrendanog korena đumbira, jedan krastavac koji ste isekli na kolutove, zatim limun koji ste isekli na kriške i u sve ovo ubacite 5 do 7 listova nane ili mente. Ako nemate svežu, ubacite jednu kašičicu sušene nane.

Ova smesa mora da odstoji u frižideru od 8 do 12 sati zbog čega je najbolje da je pripremite uveče. Sasi voda se pije ceo dan u kratkim gutljajima, svako veče treba da napravite novu dozu. Vodu je generalno dobro piti jer ona ubrzava metabolizam, preporučuje se unos do čaša dnevno. Međutim, razlika između obične i Sasi vode je ta što Sasi voda provereno skida kilograme i to poprilično veliki broj za mesec dana. Tvorac ove vode, Sintija Sas ovu vodu ne preporučuje trudnicama i dojiljama kao i osobama koje su alergične na neke od sastojaka iz ove vode.

Napitak od limuna, đumbira, krastavca i nane idealan je za lenje devojke koje ne žele da treniraju ali ni da promene ishranu. Na svu sreću, sasi voda nije neprijatnog ukusa i ujutru čak razbuđuje bolje od kafe. Preporučuje se da tokom ispijanja ove vode smanjite obroke količinski i da uvedete pet obroka dnevno, tako će rezultati sigurno biti još bolji.

Sasi voda iskustva

Za prve rezultate, potrebno je da pijete sasi vodu 4 dana, tada bi već trebalo da se metabolizam pokrene, svedoče iskustva onih koji su ovu vodu pili. Takođe, u ova 4 dana ćete ujedno izvršiti i kompletnu detoksikaciju organizma. Autorka tvrdi da iskustva njenih sledbenika kažu da se u ova 4 dana obim struka smanjuje za čak 3 cm ali opet, to dosta zavisi od metabolizma. Zašto su svi odušeljeni ovom vodom? Pa baš zato jer utiče na najkritičnije delove tela podložne gojenju, na stomak i na butine. Nakon mesec dana, sa tih regija gubite najviše masti, a to su realno regije kojima žene nikada nisu zadovoljne.

Iskustva su različita, oni koji su očekivali da će voda da utiče na mršavljenje iako se i dalje prejedaju, prevarili su se.

Za početak je dovoljno da umereno jedete a kasnije i da uvedete pet obroka dnevno. Zajedno sa sasi vodom, možete da očekujete fantastične rezultate. Ovu vodu možete piti u neograničenim količinama jer ista sadrži nula kalorija.

Pored toga što utiče na mršavljenje, sasi voda će vas rešiti osećaja nadutosti, grčeva u stomaku i iščistiće vam telo u potpunosti. Takođe, rešiće vam problem sa zatvorom i odlično će utisati na funkcionisanje probave. Prema tome, pored toga što utiče na metabolizam, ova voda je jako zdrava i prija celom organizmu.

Više>>> Sasi dijeta za ravan stomak i tanje butine

Djumbir za mršavljenje

Đumbir je namirnica koja pre svega odlično utiče na smanjenje lošeg holesterola i ujedno doprinosi mršavljenju. Međutim ne postoji đumbir dijeta niti strogo propisana ishrana tokom koje najviše jedete đumbir. On pomaže i utiče na skidanje kilograma u napicima poput sasi vode i slično ali kao samostalna namirnica, on je jako zdrav i valja ga uzimati i kombinovati ga uz razna jela. Postoji više vrsta đumbira koji različito utiču na mršavljenje. Kako ne biste došli u situaciju da uzmete neki neprovereni, novu vrstu đumbira, pre nego što ga kupite konsultujte se sa svojim lekarom. Dakle, đumbir može da doprinese zdravom mršavljenju zbog čega je dobro da ga konzumirate. Ovaj začin je jako bio popularan još u 16.veku kada je korišćen kao lek za kugu. Tek kasnije je prepoznat kao ukusan začin.

Povezano>>> Djumbir za mršavljenje 6 najboljih recepata za topljenje sala

Limun za mršavljenje

Što se tiče limuna, postoji bezbroj dijeta i napitaka u koje je ovo voće uključeno. Pa tako, topla voda i limun samo su jedan u nizu napitaka koje je dobro ujutru piti. Prema iskustvima mnogih, ovaj napitak u kombinaciji sa kašikom meda zaista pomaže kod mršavljenja Naravno, ne daje zavidne rezultate kada osoba koja pije napitak se i dalje prejeda i jede ogromne količine hrane. Nije u pitanju nikakav čarobni napitak koji briše kilograme već samo sredstvo koje će uticati na vaš metabolizam i pomoći u borbi sa kilogramima. Najbolje rešenje je da uz ovaj napitak kombinujete i neku fizičku aktivnost, počnite od joge pa polako pojačavajte tempo treninga.

Slično>>> Limun dijeta za detoksikaciju i mršavljenje

Kombinacija limun i topla voda je pre svega dobra za čišćenje jetre pa tek onda za mršavljenje. Limun isto tako štiti srce i sprečava nastanak kardiovaskularnih oboljenja.

Jedna od tzv dijeta sa limunom je i ona u kojoj se povećava dnevna doza limuna koji pijete. Prvi dan se pije jedan limun, drugi već dva limuna (limunada bez šećera od dva limuna), treći dan tri limuna itd. Međutim, s obzirom na to da preterana i nagla količina ovog voća može da poremeti rad želuca, ovu dijetu nutricionisti baš i ne preporučuju.

Bitno je unositi limun u umerenim količinama, postepeno, kako zbog imuniteta i zdravlja tako i zbog mršavljenja.

Pored tople vode i limuna postoji i varijanta kisela voda i limun. Nemojte piti ovaj napitak za mršavljenje jer kisela voda nije prirodna a isto tako može izazvati nadimanje. Takođe, želucu mnogo više prija obična voda nego kisela.